Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική – Οι κινήσεις και τα…θέλω των ομάδων μας

Βρισκόμαστε στα μισά του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και 13 μέρες πριν μας αφήσει ο Ιανουάριος, οι ομάδες του νομού μας, με εξαίρεση την ΑΕ Αλεξάνδρειας, βρίσκονται στην πρώτη 7άδα  του πρωταθλήματος που οδηγεί απευθείας στην νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, η οποία δημιουργείται τη νέα χρονιά μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Οι “πράσινοι” όμως, παρόλο που βρίσκονται σε απόσταση 4 βαθμών από τον έβδομο Πυρσό Γρεβενών, θεωρείται πως μετά και την ενίσχυση στην οποία προχώρησε στο μεταγραφικό παζάρι, θα αποτελέσει την έκπληξη του δευτέρου γύρου. Η ομάδα του Τόλη Τερζή απέκτησε τους Ισαάκ Τεπετό, Τόλη Μυλωνά, Γιώργο Κίτσα και Χρήστο Ζωγράφο, όλους με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο και φαντάζει δύσκολο να μην βρίσκεται στην πρώτη 7άδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ενίσχυση δεν σταματά στους τέσσερις και μάλιστα η διοίκηση της ομάδας ετοιμάζει πρόταση σε ένα πολύ δυνατό όνομα του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου, που θα δημιουργήσει αίσθηση αν τελικά αποκτηθεί.

Το δεύτερο Μακροχώρι, που την προσεχή Κυριακή μεταβαίνει στην Κοζάνη για το ντέρμπι κορυφής απέναντι στην ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα (αν και την πρώτη αγωνιστική οι “ασπρόμαυροι” σκόραραν απέναντι στους “ερυθρολεύκους” αλλά το παιχνίδι θεωρείται ως μη γενόμενο μετά την ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Πιέτρα) παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσθήκη, αναζητά όμως νεαρούς κυρίως παίκτες για να έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Αντίθετα αποχώρησαν οι Πιέτρα στη Νίκη Βόλου και Σαρηγιαννίδης, αλλά από τα πρώτα δείγματα φαίνεται πως καλύπτονται εκ των έσω.

Ο ΦΑΣ Νάουσα, μετά τις διοικητικές εξελίξεις και την παραίτηση του Βασίλειου Βαφειάδη και την ανάληψη από κοινού των μέχρι πρότινος αντιπροέδρων κ.κ. Ακριτίδη και Μπέκα, ακολουθεί στην τρίτη θέση με 21 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη θέση. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, που μετρά μόνο την απώλεια του Νίκου Ιορδανίδη, αφού ο Νίκος Πιπινίκας παρέμεινε τελικά στην ομάδα παρόλο που η “σειρήνες” του Κορδελιού ήταν έντονες, έχει θέσει ως στόχο αυτό που ιστορικά δικαιούται να θεωρεί ως αυτονόητο : τον τίτλο του πρωταθλητή. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή οι Γασπαράτος, Πιπινίκας, οι οποίοι έχουν πετύχει το 90% των γκολ της ομάδας. Στο μεταγραφικό παζάρι, στόχοι υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες μας και τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Στα Λευκάδια τέλος, όπως μας έχει συνηθίσει σε κάθε μεταγραφική περίοδο, προχώρησε σε μία προσθήκη από…ψηλά (παίκτης του ΠΑΣ εδώ και λίγες μέρες ο Γιώργος Παπαδόπουλος από την Αναγέννηση Γιαννιτσών), έχασε όμως δύο πολύ δυνατά…χαρτιά : Τους Δήμο Συμπεθέρη και Γιώργο Μπρέγκου, οι οποίοι επέλεξαν Βατανιακό και…ξεκούραση αντίστοιχα, δημιουργώντας έναν επιπρόσθετο…πονοκέφαλο στον Γιώργο Τυριακίδη ενόψει της συνέχειας. Η διοίκηση έχει επιδοθεί σε μια σειρά επαφών με σκοπό την άμεση ενίσχυση της ομάδας και είναι φανερό πως ο κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης θα…βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, όπως άλλωστε πράττει από την αρχή της θητείας του.

Εμείς, κλείνοντας με το μίνι αυτό αφιέρωμα στις ομάδες του νομού μας μετά το τέλος του πρώτου γύρου, θα διακινδυνέψουμε μία πρόβλεψη: πιστεύουμε πως και οι τέσσερις ομάδες θα βρίσκονται στη Γ΄Εθνική τη νέα περίοδο και δεν θα είναι καθόλου έκπληξη για μας αν ΑΕ Αλεξάνδρειας, Λευκάδια, Μακροχώρι και ΦΑΣ Νάουσα τερματίσουν στις πρώτες 5 θέσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected