Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ολυμπιακός – Καβάλα (2-0) Βασικοί Γελαδάρης, Μαραγκός

παπαζογλου ολυμπιακοςΧωρίς να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο… βήμα για την πρόκριση στην 8άδα του Κυπέλλου επικρατώντας 2-0 της Καβάλας. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με διάθεση την αναμέτρηση, ωστόσο, δεν συνέχισαν στο ίδιο… τέμπο και αποδοκιμάστηκαν στο ημίχρονο από τους οπαδούς τους. Φαίνεται πως αυτό ήταν το… καμπανάκι που ξύπνησε τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπήκαν βελτιωμένοι στην «επανάληψη» και πήραν τη νίκη με τέρματα των Παπάζογλου (59’) και Φέισα (82’).

Από την άλλη, οι «Αργοναύτες» παρουσιάστηκαν δυνατοί στην άμυνα, κυρίως στο πρώτο μέρος, ωστόσο, κάτι το γρήγορο τέρμα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι η αποβολή του Πλιάγκα στο 61’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έβγαλαν την κούραση και την απογήτευση, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Φέισα να δώσει «καθαρό» σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τη συνέχεια, αλλά στο 6’ το σουτ του Ζαραδούκα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Πίνο δεν βρήκε εστία, μια και το σουτ του πέρασε άουτ. Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την πρωτοβουλία, ωστόσο, απείλησαν και πάλι στο 38’ με τον Πίνο, όταν εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Πειραιώτες να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης και τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερο την προσοχή τους στην άμυνα και να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Ωστόσο, στο 59’ ο Τάσος Παπάζογλου άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενος το φάουλ του Γκρέκο. Δύο λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες… χάλασαν, καθώς ο Πλιάγκας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ντιακιτέ.

Έτσι, με το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για ένα ακόμα τέρμα και έχασαν απίστευτη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Τζεμπούρ στο 73’ μια και το σουτ που έκανε σε κενή εστία (!) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σουλουγάνη!

Έξι λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με τον Γκρέκο, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 82’ ο Φέισα έκανε ότι δεν… κατάφεραν οι συμπαίκτες του, μια και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος απέβαλε τον Πλιάγκα στο 61’ και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Εντιαγιέ, Γελαδάρη.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ζαραδούκας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Φέισα, Πίνο (56’ Αμπντούν), Φετφατζίδης (60’ Πάντελιτς), Τζεμπούρ (74’ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου.

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Σουλογάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης, Γελαδάρης (85’ Χλωρός), Πλιάγκας, Εντιαγιέ, Αναστόπουλος, Μαραγκός, Κούτεφ (60’ Μπρατσιάνι), Κοτίτσας Καλαγκάνης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected