Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Κυρίως γεύμα με…Κοζανίτικη πίτα!

Η νοστιμιά της Κοζανίτικης πίτας είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας, μιας λιχουδιάς που αποτελεί έναν πραγματικό…πειρασμό! Μπορεί να ξεκινήσαμε το άρθρο μας σήμερα με…μαγειρική, αλλά παραλληλίζοντας με τη νοστιμιά της συγκεκριμένης πίτας, θα λέγαμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερο…γεύμα για την 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το αυριανό πρόγραμμα είναι αυτό ανάμεσα στην Κοζάνη και το Μακροχώρι, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις και αποτελούν τα φαβορί για το πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος, με το εντυπωσιακό ευρωπαϊκό ρεκόρ του μηδέν παθητικού, υποδέχεται το εξαιρετικό φετινό Μακροχώρι, το οποίο αν και νεοφώτιστο, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, γεγονός που παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι του. Από τους ερυθρόλευκους θα απουσιάσουν λόγω καρτών οι Κάλφας, Παπαδόπουλος και Ταφαρλής, τρεις σημαντικές απουσίες για τον Γιάννη Παρασκευά. Από την άλλη ο Γιάννης Κερλίδης δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα και θα παρατάξει την ομάδα του με όλα της τα όπλα.

Ο τρίτος ΦΑΣ Νάουσα ταξιδεύει στην Καστοριά, όπου θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο και επικίνδυνο, ειδικά εντός έδρας ΑΟ Κάστωρ. Οι “κυανόλευκοι” θα επιδιώξουν τη νίκη για να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και θα περιμένουν στραβοπάτημα του ενός εκ των δύο αντιπάλων στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Κοζάνη. Ο Πέτρος Τσούκλης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του άτυχου Νίκου Τζιώτζη, ο οποίος έσπασε το πόδι του στην Κοζάνη με αντίπαλο τον Μακεδονικό και χάνει όλη τη χρονιά. Ο Βασίλης Αργυρίου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ ο Δημήτρης Πέικος λογικά θα πάρει λεπτά συμμετοχής, μετά την αποθεραπεία από τον τραυματισμό που τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων.

Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας μεταβαίνει στην γειτονική Αλεξάνδρεια, όπου θα αντιμετωπίσει την ενισχυμένη στις μεταγραφές τοπική ομάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Παπούλα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες μετά το ατυχές αποτέλεσμα στο Μακροχώρι και να περιμένει ήττα της Νάουσας στην Καστοριά για να επιστρέψει στην τρίτη θέση. Οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεση τους και τον Ισαάκ Τεπετό αυτή τη φορά, του οποίου το δελτίο εκδόθηκε και τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Τόλη Τερζή. Με την προσθήκη αυτή, η γραμμή κρούσης των “πρασίνων” ενισχύεται σημαντικά και με την παρουσία του Γιώργου Κίτσα θεωρείται σίγουρο πως θα αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο στην επίθεση της ΑΕΑ.

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες διεξάγεται στα Λευκάδια, όπου ο τοπικός ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον ανεβασμένο Πυρσό Γρεβενών, που πλέον έχει επικεφαλής στη διοίκηση μία γυναίκα, την κα. Ιωάννα Χατζηγιαννάκου, που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, με σκοπό να την οδηγήσει στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησαν τους Συμπεθέρη (Βατανιακός) και Μπρέγκου (ελεύθερος), βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επανέλθουν στις επιτυχίες, ενισχυμένοι και με την απόκτηση του Γιώργου Παπαδόπουλου από την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Με την αποστολή του Πυρσού θα ταξιδέψει και ο νεοαποκτηθέντας από την Δεσκάτη, Γιάννης Σωτήρης, ενώ ο Σωτήρης Μαυροδήμος έχει προετοιμάσει την ομάδα του για τη νίκη στη δύσκολη έδρα των Λευκαδίων.

Τέλος, στο Άργος Ορεστικό, ο τοπικός Παναργειακός αντιμετωπίζει τα Γρεβενά Αεράτα, σε ένα παιχνίδι που κρίνονται πολλά και για τους δύο αντιπάλους. Ο Παναργειακός με νίκη φτάνει στους 10 βαθμούς και πλησιάζει περισσότερο τη γραμμή της ανόδου ενώ τα Αεράτα, που υπολογίζουν και τη νίκη στα χαρτιά με αντίπαλο τον Κάστορα, θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζουν στη συνέχεια.

Ας δούμε αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής καθώς και τους διαιτητές των συναντήσεων (μέσα σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Παναργειακός Ορεστικού – Γρεβενά Αεράτα  (0-1)

Λευκάδια – Πυρσός Γρεβενών  (2-1)

ΑΟ Κάστωρ – ΦΑΣ Νάουσα  (0-2)

Κοζάνη – Μακροχώρι  (3-0 α.α.)

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  (0-2)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected