Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Θύελλα Στενημάχου – Φίλιππος Μελίκης 1-0

Τη…χαριστική βολή έδωσε η Θύελλα Στενημάχου στον Φίλιππο Μελίκης, ενώ παράλληλα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την παραμονή στην Α1 Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Γιάννη Γιάννου, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε με πάθος και κατάφερε να σκοράρει πολύ νωρίς στον αγώνα, διατηρώντας το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Οι “ερυθρόλευκοι” από την άλλη πλευρά, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή τους απόδοση στις αρχές του δευτέρου μέρους και να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή που είχαν στο διάστημα αυτό.

Το γκολ του Μιχάλη Γιάννου, από τους κορυφαίους της ομάδας του και υποψήφιος MVP για την 18η αγωνιστική, μόλις στο 11′ άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζονται από την αρχή να αλλάξουν τα σχέδια τους. Χαρακτηριστικό πως το γκολ του επιθετικού της Θύελλας πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του Στενημάχου.

Οι “κοκκινόμαυροι”, μετά την επίτευξη του τέρματος, κοίταξαν περισσότερο την άμυνα τους, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν τον Καψάλη. Στο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι “ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως τόσο ο Λουμάνι όσο και ο Τεγούσης δεν κατάφεραν να περάσουν τις κάθετες πάσες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι Πιτσάβας και Κωστόπουλος.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και δύο λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Ντάμτσιος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δοκάρι του Θεοδωρίδη. Ο πορτιέρο της Θύελλας έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 62′ όταν ο Ζέρης, μετά από κόρνερ του Αράπου πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο γκολκίπερ. Ο Φίλιππος είχε πλέον ανέβει ψηλά για να πετύχει την ισοφάριση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κυριάκος Γίδαρης στο 82′ όταν σε μία αντεπίθεση μπήκε στην πεεριοχή από πλάγια και με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 84′ ο Γιάννης Θεοδωρίδης θα αποβληθεί από τον διαιτητή κ. Διαμαντόπουλο, όταν σε μία έξοδο του έριξε στο έδαφος τον Μελιόπουλο και ο ρέφερι του αγώνα τον απέβαλε.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να γίνονται ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς, νίκη που τους δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα αλλά και καλή ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Άκρως αντίθετα τα συναισθήματα στο στρατόπεδο των “ερυθρόλευκων”, που έβλεπαν πλέον τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα να εκτοξεύεται στους 7 βαθμούς και με την ομάδα της Μελίκης να “χρωστά” και το ρεπό της.

Βοηθοί του κ.Διαμαντόπουλου ήταν οι κ.κ. Καρυπίδης και Χαντζαρίδης.

Συνθέσεις

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Σταμάτης Α., Γκατζίδης, Καρατζάς, Σταμάτης Θ., Αδαμίδης (66′ Αγγελίδης), Παπαλεξίου, Γιάννου, Ματάτης (87′ Αβραμίδης), Γίδαρης Κ. (90+2′ Κελέσμητος), Γίδαρης Δ.

Φίλιππος Μελίκης : Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Ζέρης (71′ Κακαγιάννης), Τενεκετζή, Ρίσσου, Λουμάνι, Τεγούσης (75′ Παπάζογλου), Ντάμτσιος, Κωστόπουλος, Πιτσάβας (46′ Μελιόπουλος).

*Νέο απόκτημα για τη Θύελλα Στενημάχου ο “γερόλυκος” Οδυσσέας Αβραβίδης, ο οποίος κλήθηκε από τους διοικούντες στην ομάδα να βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

** Την ερχόμενη Τετάρτη 23/1 κόβει την βασιλόπιτα η ομάδα της Θύελλας σε μαγαζί του χωριού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected