Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Πυρσός Γρεβενών 2-1

65887_307269586060417_1357959177_nΤα χαμόγελα επέστρεψαν στα Λευκάδια! Οι “κυανόλευκοι”, έχοντας ένα ουσιαστικό δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν και επικράτησαν του δυσκολακατάβλητου Πυρσού με 2-1 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των 7 θέσεων που οδηγεί στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, με σκόρερ τον Χρήστο Πίτο, πέτυχε την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα, έναντι μίας αξιόμαχης ομάδας που τα έπαιξε όλα για όλα στο χθεσινό παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα στην Αλεξάνδρεια και η ήττα της τοπικής ομάδας, χαροποίησε ιδαίτερα τους “πράσινους”, καθώς όπως μας δήλωσε άνθρωπος της διοίκησης : “Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Όλα θα εξαρτηθούν από το αν μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη διαφορά”.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, να προηγηθούν νωρίς στο σκορ και να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, που πρώτο στόχο είχαν τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Μόλις στο 7′ ο Βαγγέλης Καλαϊτζίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πίτος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και δημιούργησαν αρκετές προυποθέσεις στην εστία του Κωνσταντινόπουλου, που αυτή τη φορά αγωνίστηκε βασικός. Στο 11′ ο Κώστας Παπαδόπουλος των “πρασίνων” θα σουτάρει λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Καλαϊτζίδης θα βρεθεί απέναντι από τον Αθανασόπουλο, όμως δεν θα βάλει σωστά το σώμα του και το σουτ θα φύγει πολλά μέτρα μακριά από την εστία.

Στο 26′ θα έρθει η ισοφάριση για την ομάδα του Σταύρου Μαυροδήμου, όταν ο Κώστας Παπαδόπουλος θα εκτελέσει κόρνερ από αριστερά και ο επερχόμενος Χαραλαμπίδης με κεφαλιά θα νικήσει τον πορτιέρο του ΠΑΣ, κάνοντας το 1-1, μέσα σε πανηγυρισμούς των φιλοξενουμένων.

Το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, με τα Λευκάδια να προσπαθούν να συνέλθουν από την ισοφάριση και τον Πυρσό να αμύνεται πλέον μαζικά για να κρατήσει το σκορ. Το δεύτερο μέρος που θα ακολουθούσε έμελλε να είναι το πλέον καθοριστικό και το πιο θεαματικό.

Στο 50′ οι γηπεδούχοι θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν αρχικά ο Πίτος αλλά και στη συνέχεια ο Παύλος Τσάλμας που ακολουθούσε, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αθανασόπουλο, ο οποίος αντέδρασε καίρια. Στο 63΄θα έρθει η σειρά του πολύ δραστήριου Κώστα Παπαδόπουλου για τους φιλοξενούμενους, όταν θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θέμη Κωνσταντινόπουλου.

Στο 73′ θα έρθει τελικά η…λύτρωση για τα Λευκάδια, όταν ο Πίτος με φάση…καρμπόν με το πρώτο γκολ, θα νικήσει και πάλι τον τερματοφύλακα του Πυρσού και θα το πανηγυρίσει δεόντως με τους φίλους της ομάδας. Τα υπόλοιπα 20 λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από τη Θεσσαλονίκη κ. Γκαρτσίδη, ήταν δραματικά, με τα Λευκάδια να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ του σκορ και τον Πυρσό να ρισκάρει για την ισοφάριση.

Βοηθοί του διαιτητή κ. Γκαρτσίδη, οι κ.κ. Κατσικογιάννης και Χουσεϊν.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κουβατσίδης (46′ Τσάλμας), Πληκαδίτης, Πασχώνης, Μισαηλίδης Π., Πίτος, Σπυριδωνίδης, Μαργιορίδης (79′ Πέτγαζλης), Παπαστεργίου (63′ Παπαδόπουλος Σ.), Πετρίδης, Καλαϊτζίδης.

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Θεοχαράκης (77′ Χερίδης), Ρόβας, Ευαγγελόπουλος, Κυριακίδης, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης Π., Μπόλος, Τσαρτσιώτης (65′ Παπαδόπουλος Γ.), Γκέτσιος, Παπαδόπουλος Κ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected