Κλήρωση Κυπέλλου Ερασιτεχνών – Οι αντιδράσεις από τους 4 αντιπάλους

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας η κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθούν στις 20/2 ημέρα Τετάρτη. Η κληρωτίδα δεν έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι, με Μακροχώρι και Αχιλλέα Νεοκάστρου να… κλείνουν ραντεβού στον τελικό στο γήπεδο της Βέροιας, αν και πρώτα πρέπει να περάσουν τα εμπόδια του Αχιλλέα Νάουσας και Νηρέα Βέροιας αντίστοιχα.

Νηρέας Βέροιας – Αχιλλέας Νεοκάστρου

Το πρώτο ζευγάρι που βγήκε από την κληρωτίδα ήταν αυτό ανάμεσα στον Νηρέα και στο Νεόκαστρο. Η ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα, που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής και με την πορεία της στα τελευταία ματς δείχνουν φαβορί για την άνοδο, θα υποδεχτεί το ένα από τα δύο φαβορί για το στέμμα του πρωταθλητή στην Α1 και την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Το Imathia Sports News επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος μας δήλωσε : “Όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, εδώ που φτάσαμε θα ήταν ένα επίπεδο παραπάνω από μας. Μια ομάδα που παίζει ελκυστικότατο ποδόσφαιρο, πολύ ποιοτική και σίγουρα για μας αποτελεί τεράστια πρόκληση η δυνατότητα να παίξουμε αντίπαλοι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι γιορτή για τον Νηρέα, θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος και ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι”, ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου προπονητή.

Σε ερώτηση μας για το γεγονός ότι αγωνίζονται εντός έδρας και αν αυτό δίνει περισσότερες ελπίδες μας απάντησε : “Στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σίγουρα το ότι αγωνιζόμαστε εντός είναι πλεονέκτημα και στο κύπελλο πάντα γίνονται εκπλήξεις. Όμως δεν πετάμε στα σύννεφα, απλά θα πω ότι θα αγωνιστούμε για να το χαρούμε και ότι ήθελε προκύψει”.

Ο έμπειρος ποδοφαιριστής της ομάδας Τέλης Ευθυμιάδης, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με αρκετούς παίκτες του Αχιλλέα στο παρελθόν, δήλωσε : “Είναι ένα παιχνίδι όπως τα άλλα για μας. Ειδικά τώρα, που έχουμε αντίπαλο μία πολύ καλή ομάδα θεωρώ ότι για μας θα είναι γιορτή και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Φτάσαμε στα ημιτελικά και ήδη αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Νηρέα”.

Από την ομάδα του Αχιλλέα Νεοκάστρου, μίλησε στο Imathia Sports News ο προπονητής Αντώνης Δακόπουλος : “Είναι μία πολύ καλή κλήρωση, αλλά θα το πούμε αυτό αν είμαστε αυτοί που πρέπει και προκριθούμε. Πάντα τα παιχνίδια του Κυπέλλου κρύβουν εκπλήξεις και ειδικά εμείς το γνωρίζουμε καλά, αφού όταν η ομάδα βρισκόταν στη Δ΄Εθνική, αποκλείστηκε από τον ΠΑΟ Κορυφής που αγωνιζόταν τότε στην Α2. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γνωρίζουμε ότι ο Νηρέας έχει παίκτες αξίας και αποδεδιγμένης ποιότητας, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εμείς αυτοί που θα βρεθούμε στον τελικό του Κυπέλλου”.

Μακροχώρι – Αχιλλέας Νάουσας

Στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν το Μακροχώρι με τον Αχιλλέα Νάουσας. Τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία, όμως κατά γενική ομολογία αποτελούν πολύ ποιοτικές ομάδες και αναμένεται να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Από την Ένωση μίλησε στο blog μας ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Κερλίδης : “Μία καλή κλήρωση για μας, που αν δεν προσέξουμε, κρύβει παγίδες. Κι αυτό γιατί ο Αχιλλέας Νάουσας είναι μια ποιοτική ομάδα, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, με παίκτες που ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Την έχω παρακολουθήσει φέτος και πιστεύω πως την αδικεί η θέση που βρίσκεται τώρα στο πρωτάθλημα. Με ένα καλύτερο ξεκίνημα ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματα μας και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, που είναι ο ένας από τους δύο φετινούς μας στόχους”.

Από την ομάδα του Αχιλλέα μίλησε ο έμπειρος πορτιέρο Γιώργος Κασαπίδης : “Φαντάζομαι πως όλες ομάδες προτιμούσαν τον Νηρέα στα ημιτελικά! Εμείς ήμασταν ιδαίτερα άτυχοι, καθώς θα αγωνιστούμε κόντρα στο φαβορί του θεσμού και μάλιστα εκτός έδρας. Σημειωτέον πως στο Κύπελλο φέτος αγωνιστήκαμε εντός έδρας μόνο στον πρώτο γύρο και αυτό λέει πολλά για την πορεία του Αχιλλέα. Εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος, θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε για την πρόκριση και ελπίζουμε ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να δει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected