Κατηγορίες
Τουρνουά - Φιλανθρωπικοί Αγώνες

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το τουρνουά ανθρωπιάς!

20120828195927Το Imathia Sports News, το αγαπημένο σας αθλητικό blog, έχοντας πάντα ως στόχο και αρχή του το “ευ αγωνίζεσθαι” διοργανώνει φέτος το “2ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού”, έναν χρόνο μετά την πρώτη διοργάνωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε δώσει χαρά σε πολλά παιδιά του Ειδικού Σχολείου Βέροιας.

Τη φετινή χρονιά ο σκοπός θα είναι και πάλι φιλανθρωπικός, διαφοροποιώντας λίγο τους παραλήπτες αυτής της βοήθειας, δίνοντας λίγη χαρά σε ανθρώπους που η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι και για να επιβιώσουν χρειάζονται βοήθεια από όλους μας. Έτσι, τα έσοδα του φετινού τουρνουά θα πάνε σε 3 οικογένειες στην Ημαθία, που χρήζουν οικονομικής στήριξης και επιλέξαμε να είναι από τις τρεις μεγάλες πόλεις (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια), για να μπορούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους από κάθε γωνιά του νομού μας.

Το “2ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και η μέρα έναρξης ορίζεται η Δευτέρα 13 Μαίου 2013. Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 σε χώρο και ημέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι δηλώσεις συμμετοχών θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 11 Απριλίου 2013 και το σύστημα διεξαγωγής, για τον πρώτο γύρο θα είναι σε ομίλους και στη συνέχεια νοκ-άουτ.

Καλούμαστε όλοι για μία ακόμη φορά με το ΕΛΑΧΙΣΤΟ των δυνατοτήτων μας (να θυμίσουμε πως πέρσι από το κουτί που είχε τοποθετήσει το Ειδικό Σχολείο και οι συμμετέχοντες έριχναν από 1 ευρώ σε κάθε αγώνα συγκεντρώθηκαν 1000€ μέσα σε 20 μέρες!) να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, διασκεδάζοντας παράλληλα, αγωνιζόμενοι σε ένα τουρνουά που θα προσελκύσει ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ημαθίας!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την σωστή και εύρυθμη οργάνωση του “2ου Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” :

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

(13 Μαϊου – Αθλ.Κέντρο Ιδιωτ.Εκπαιδευτηρίων)

Δυνατότητα συμμετοχής – δηλώσεις

α. Στο Τουρνουά 5×5 δικαίωμα συμμετοχής έχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν. Ο περιορισμός που θα ισχύει ανά ομάδα θα αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες και στη Δ’ Εθνική. Ως εκ τούτου, μία ομάδα θα μπορεί να έχει στην σύνθεση της έναν (1) παίκτη με δελτίο σε επαγγελματική ομάδα (Super League, Football League και Football League 2), δύο (2) παίκτες από Δ’ Εθνική και χωρίς περιορισμό από τα τοπικά πρωταθλήματα. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί επαγγελματίας παίκτης, τότε η ομάδα θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει τρεις (3) από την Δ’ Εθνική.

β. Η κάθε ομάδα θα φέρει τον τίτλο επιχείρησης που θα εδρεύει και θα λειτουργεί εντός του Νομού Ημαθίας. Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος της επιχείρησης, ενώ δυνατότητα συμμετοχής έχουν και επαγγελματικοί κλάδοι (ιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι κτλ.)

γ. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώσει απεριόριστους παίκτες, στον αγώνα όμως θα μπορεί να έχει 10 παίκτες εντός γηπέδου (5 + 5 αλλαγές). Ο αριθμός των αλλαγών είναι απεριόριστος και θα γίνονται σε φυσική διακοπή του αγώνα.

δ. Οι ομάδες θα δηλώσουν το ρόστερ τους για την προκριματική φάση του τουρνουά μέχρι και τις 30 Απριλίου 2013. Απαγορεύεται η δήλωση του ίδιου παίκτη από δύο ομάδες και πάνω. Από την επόμενη φάση, οι ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν σε μία (1) μόνο μεταγραφή παίκτη από ομάδα που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ και εφόσον δεν παραβαίνει του ισχύοντες κανονισμούς.

Διαδικαστικά

α. Η φετινή διοργάνωση θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στα επαγγελματικά τουρνουά. Οι κανονισμοί, ο διαιτητής, η διάρκεια αγώνα, οι ποινές και οι ενστάσεις ισχύουν κανονικά, για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως πέρσι που πολλές φορές υπήρξαν εντάσεις και διαξιφισμοί. Όσον αφορά την διαδικασία των ενστάσεων αυτές δύναται να κατατίθενται μέχρι τη λήξη στον διαιτητή του αγώνα.

β. Από Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και μέχρι τις 11 Απριλίου θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όπως παρακάτω:

Στα τηλέφωνα 6985 987956, 6983 791841 (what’s up), με μήνυμα στο group του facebook που δημιουργείται γι’ αυτό το σκοπό (2ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού), με μήνυμα στο Imathia Sports News, στέλνοντας mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο argytsig@yahoo.com αλλά και με ένα απλό OK στο Argy Tsig στο facebook. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα της επιχείρησης με το οποίο θα συμμετέχετε.

Υποχρεώσεις διοργανωτών – ομάδων

α. Το Imathia Sports News ως διοργανωτής αναλαμβάνει :

  1. Την επικοινωνία του τουρνουά αλλά και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή αυτού.
  2. Την ευθύνη της οργάνωσης αλλά και της οικονομικής διαχείρισης των εσόδων.
  3. Την προβολή ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων μέσω του group του facebook, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές να διαφημιστούν παράλληλα με τον φιλανθρωπικό σκοπό.
  4. Την επαφή με χορηγούς και την δυνατότητα δημιουργίας διαφημιστικού υλικού για κάθε επιχείρηση μέσω αυτών (banner, αφίσες κτλ).
  5. Την κλήρωση του τουρνουά και τις επαφές με επώνυμους αθλητές ή παράγοντες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, που θα προσδώσουν αίγλη στη διοργάνωση και θα προσελκύσουν περισσότερους χορηγούς.
  6. Την οργάνωση της γραμματείας των αγώνων για την καταγραφή των αποτελεσμάτων και την συμπλήρωση των φύλλων αγώνος αλλά και την σωστή οργάνωση που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία των αγώνων.

β. Η κάθε ομάδα ως συμμετέχουσα αναλαμβάνει :

  1. Τον ιματισμό, ο οποίος θα πρέπει να δηλωθεί παράλληλα με τις συμμετοχές. Αν σε έναν αγώνα οι δύο αντίπαλοι φέρουν το ίδιο χρώμα στολής, οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι στην εύρεση διακριτικών για να ξεχωρίζουν.
  2. Την δήλωση των παικτών σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρνουά και την έγκαιρη προσέλευση στους αγώνες. Την περσινή χρονιά παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που λόγω αδιαφορίας σε αγώνες των ομίλων, δεν εμφανιζόταν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να χάνονται έσοδα για τον σκοπό αλλά και να αλλοιώνεται το κύρος του τουρνουά.
  3. Ο αρχηγός που θα ορίζεται, υποχρεούται ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ να συγκεντρώνει την συμμετοχή κάθε παίκτη. Μετά την καταμέτρηση των συμμετοχών, θα υπογράφει στο φύλλο αγώνος και θα επικυρώνεται η συμμετοχή του στην αναμέτρηση.
  4. Να τηρεί τους κανονισμούς των αγώνων και να μην λησμονεί πως ο σκοπός του τουρνουά είναι ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ.

Ειδικοί κανονισμοί

Οι ομάδες, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στα τουρνουά 5×5 παγκοσμίως, έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ενστάσεις, όταν συμβαίνουν γεγονότα ενάντια στους κανονισμούς. Οι περιπτώσεις στις οποίες επεμβαίνουν οι διοργανωτές κατ΄εξαίρεση είναι οι εξής :

  1. Αν μία ομάδα δεν παρουσιαστεί στο γήπεδο (εκτός αν ειδοποιήσει εγκαίρως), ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 3-0 στην αντίπαλη ομάδα ενώ η ομάδα που δεν εμφανίστηκε, θα αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης και δεν θα έχει συμμετοχή σε κανένα τουρνουά στο μέλλον.
  2. Αν μία ομάδα δεν καταβάλλει την οικονομική της υποχρέωση πριν τον αγώνα, τότε ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 3-0 στην αντίπαλη ομάδα και στον επόμενο αγώνα θα καταβάλει το τριπλάσιο της συμμετοχής που ορίζεται για κάθε αγώνα.
  3. Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την ποινή που ακολουθεί μια κόκκινη κάρτα που μπορεί αν είναι από κάποιες αγωνιστικές έως και την εξ ολοκλήρου απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή από το τουρνουά.

 Οικονομικά στοιχεία

α. Η συμμετοχή για κάθε ομάδα στο “2ο Τουρνουά Κοινωνικού Σκοπού” ορίζεται στα 50€ και καταβάλλονται με την δήλωση συμμετοχής.  Η υποχρέωση κάθε παίκτη στον αγώνα της ομάδας του ορίζεται στα 1€.

β. Λόγω της περσινής απόφασης των διοργανωτών να μην οριστούν έμμισθοι διαιτητές και των πολλών παρεξηγήσεων που ακολούθησαν, από το ποσό που θα δίνεται ως συμμετοχή του κάθε παίκτη, θα αφαιρείται η αμοιβή του διαιτητή του εκάστοτε αγώνα.

γ. Το ποσό για κάθε επιχείρηση και κάθε ιδιώτη που επιθυμεί να συνεισφέρει στην μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, ορίζεται στα 20€ και θα περιλαμβάνει :

1. Τοποθέτηση της κάρτας ή του λογότυπου της επιχείρησης του σε μία μεγάλη αφίσα που θα αναρτηθεί στο χώρο των γηπέδων.

2. Ευχαριστήριο για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά μέσω του Imathia Sports News, του group του τουρνουά στο facebook και όλων των συνεργαζόμενων εφημερίδων και αθλητικών ιστοσελίδων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected