Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

Γιάννος Πασχάλης : “Όνειρο ζωής ο Ολυμπιακός”

556459_411548135525421_275957430_n

Μία από τις πληρέστερες και πιο οργανωμένες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκή εμβέλεια είναι η Ακαδημία του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά συγκεντρώνει κάθε χρόνο την “αφρόκρεμα” του ελληνικού ποδοσφαίρου και το τμήμα scouting της ομάδας, με μπροστάρη τον Γιάννη Αμανατίδη, δουλεύει επί καθημερινής βάσεως στην παρακολούθηση νεαρών ταλαντούχων παικτών ανά την Ελλάδα.

Ένας παίκτης που “έπιασε” το ραντάρ του παλαίμαχου παίκτη ήταν και ο Γιάννος Πασχάλης, ο οποίος βρέθηκε στην “ερυθρόλευκη” ακαδημία και έζησε την εμπειρία που ονειρεύονται πολλά παιδιά στην ηλικία του. Θυμίζουμε ότι ακόμη ένας Ναουσαίος, ο Αργύρης Τούφας, είναι μέλος της Κ17 του Ολυμπιακού και μάλιστα πρόσφατα έγινε και διεθνής, καθώς κλήθηκε στην Εθνική Παίδων.

Για αυτό το επίπεδο αλλά και όλη αυτή την αυτή την εμπειρία που βίωσε ο 18χρονος παίκτης του ΦΑΣ Νάουσα αλλά και για τη φετινή πορεία των “κυανολεύκων”, μίλησε στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο. Ας δούμε τα θέματα που ανέπτυξε ο ταλαντούχος μέσος :

Για τη σταδιοδρομία του μέχρι στιγμής, πως…έπιασε λιμάνι και τι μεσολάβησε και επέστρεψε στη Νάουσα : “Ξεκίνησα σε μικρή ηλικία από τις Ακαδημίες του κ.Αργυρίου. Στον Ολυμπιακό έφτασα χάρη στη βοήθεια όλων των ανθρώπων που με στήριξαν και βέβαια με τη βοήθεια της ομάδας της Νάουσας, ενώ και η συμμετοχή μου στην Εθνική Παίδων θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η επιστροφή μου ήταν συναινετική απόφαση τόσο του Ολυμπιακού όσο και δικής μου. Ο νέος προπονητής έκρινε ότι δεν έπρεπε να συνεχίσω και έτσι βρέθηκα και πάλι πίσω στη Νάουσα.

Για το πως περιγράφει την εμπειρία του στον Πειραιά : “Αυτός ο χρόνος για μένα ήταν ένα μάθημα ζωής, γιατί είδα πράγματα τα οποία δεν συναντάς εύκολα. Το συναίσθημα να φοράς της φανέλα του Ολυμπιακού και να ζεις μέσα σε αυτήν την ομάδα είναι απλά ένα όνειρο ζωής και εύχομαι και σε άλλα παιδιά να το ζήσουν”.

 Για το αν είναι τελικά δύσκολο να ανέβεις σκαλοπάτι στον Ολυμπιακό και αν πιστεύει πως αυτό οφείλεται στη νοοτροπία της ομάδας ή στην πληθώρα επιλογών στις Ακαδημίες : “Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας αλλά πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως δεν υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας”.
Για τις διαφορές που συνάντησε στη Νάουσα από την προηγούμενη φορά : “Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά από την τελευταία φορά, διότι και τότε γινόταν πολύ καλή δουλειά, όπως και τώρα. Απλά φέτος υπάρχουν πολλοί περισσότεροι νεαροί παίκτες, οι οποίοι προσπαθούμε για το καλύτερο”.
Για το πως βλέπει τη συγκέντρωση τόσων πολλών νεαρών παικτών στην ομάδα και αν πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να στηριχτεί σε αυτούς ή σε εμπειρότερους: “Είναι θετικό να υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες στην ομάδα διότι εμείς ουσιαστικά είμαστε το μέλλον. Αυτός είναι πιστεύω και ο στόχος της διοίκησης. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και οι εμπειρότεροι παίκτες, γιατί θεωρώ πως αυτοί είναι που δίνουν τα αποτελέσματα σε κρίσιμες στιγμές”.
Για τη γενικότερη ομολογία πως από το παιχνίδι στον Κάστορα και μετά, ο Γιάννος Πασχάλης παρουσιάζεται βελτιωμένος και με πολύ καλή απόδοση και το που οφείλεται αυτό: “Δουλεύουμε πολύ σκληρά καθημερινά και το επίπεδο των προπονήσεων είναι αυτό που βοηθά έναν ποδοσφαιριστή να ανεβάζει την απόδοση του. Είναι η βασική αιτία πιστεύω και μόνο μέσα από την καθημερινή δουλειά έρχεται η βελτίωση”.

Για το αν πιστεύει πως ο Γιάννος Πασχάλης θα είναι μέλος του ΦΑΣ Νάουσα τη νέα περίοδο που κατά μεγάλο ποσοστό θα τη βρει στη νέα Γ΄ Εθνική: “Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο τούτη τη χρονική περίοδο. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Νάουσας και μοναδικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει την άνοδο”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected