Γ Εθνική / Τοπικά

Μακεδονικός Κοζάνης VS Κοζάνης – Το τοπικό ντέρμπι με την ιστορική ματιά

Μπορεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί να είναι η ομάδα της Κοζάνης, με όλα τα προγνωστικά να είναι λογικά υπέρ της και η βαθμολογική διαφορά να είναι μεγάλη μεταξύ του Μακεδονικού και της πρωτοπόρου ομάδας, αλλά το παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του τοπικού ντέρμπι.

O Μακεδονικός θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2012-13 καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονται το ΔΑΚ Κοζάνης.

Το καθεαυτό παιχνίδι Μακεδονικός Κοζάνης – Κοζάνη δεν έχει προϊστορία σε πρωτάθλημα αλλά υπάρχει προϊστορία με τον «πρόγονο» του σημερινού Μακεδονικού, Λασσάνη Κοζάνης. Ο Λασσάνης υποδέχτηκε το Φ.Σ. Κοζάνη ως τυπικά γηπεδούχος δύο φορές στη διάρκεια της 13χρονης παρουσίας του.

1964-65, Α’ Κατηγορία ΕΠΣ ΒορειοΔυτικής Μακεδονίας, 6η αγωνιστική (εξ’ αναβολής από 6-12-64), 20-12-1964: ΛΑΣΣΑΝΗΣ – ΚΟΖΑΝΗ 2-4

Για την Κοζάνη σκόραραν από δύο φορές ο Μάκης Κωτσελίδης και ο Παύλος Τσακιρίδης. Για τον Λασσάνη δύο γκολ πέτυχε ο ταλαντούχος “πιτσιρικάς” Γιώργος Δράμαλης που στη συνέχεια αγωνίστηκε για εννιά χρόνια στην Κοζάνη ενώ αργότερα διετέλεσε και προπονητής της.

1972-73, Α’ Κατηγορία ΕΠΣ ΒορειοΔυτικής Μακεδονίας, 21η αγωνιστική, 4-3-1973: ΛΑΣΣΑΝΗΣ – ΚΟΖΑΝΗ 1-1

Ο Λασσάνης έκανε την έκπληξη καθώς πήρε την ισοπαλία από την πρωτοπόρο και αήττητη Κοζάνη. Οι νεαροί παίκτες του Λασσάνη αιφνιδίασαν την Κοζάνη στο 31’ με γκολ του Βασίλη Καπρίνη ενώ το μόνο που κατάφερε η Κοζάνη ήταν να ισοφαρίσει στο 66’ με τον Θόδωρο Παπαγιαννίδη.

Επιστρέφοντας στο…σήμερα, ο Μακεδονικός πάει στο τοπικό ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την πολύ καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Νεοκαισάρεια, αλλά με πολλές απουσίες καθώς θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μαλούτας, Τσαμπούρης, οι τραυματίες Σαριόγλου, Αντωνόπουλος Κ., Σωτηρόπουλος ενώ αμφίβολοι να αγωνιστούν είναι ο Μαντζώλας (έχει σπάσει τη μύτη κι αν ρισκάρει θα παίξει μόνο με μάσκα) και ο Ματούλας που ταλαιπωρείται απο ίωση και δεν προπονήθηκε καθόλου αυτή την εβδομάδα.

Η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Κοζάνη είχε το προγραμματισμένο της ρεπό την περασμένη Κυριακή 10-2-2013, δίνοντας την ευκαιρία στο δεύτερο Μακροχώρι να πλησιάσει στους τρείς βαθμούς, μετά τη νίκη της με 3-1 επί του Πυρσού Γρεβενών. Ο Γιάννης Παρασκευάς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ταφαρλή, ενώ αμφίβολοι να αγωνιστούν είναι ο Στεργιόπουλος και ο Ποζίδης (διάστρεμμα).

*Γιώργος Κατσίκας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected