Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Κέρκυρα – Πανιώνιος (2-1) Βασικός ο Αναστασόπουλος

κερκυρα φασηΧρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες περίπου για να καταφέρει η Κέρκυρα να πάρει νίκη στο πρωτάθλημα, ξανά σε βάρος του Πανιωνίου, με τον Γκέσιο να σκοράρει δυο φορές και να ολοκληρώνει την ανατροπή αφού οι «κυανέρυθροι» είχαν προηγηθεί με γκολ του Κολοβού.

Ήταν 20 Οκτωβρίου 2012 όταν με γκολ του Γιάννη Καραλή, πλέον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, η Κέρκυρα έπαιρνε την τελευταία της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Το τρίποντο είχε έρθει μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου και η… μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να πανηγυρίσει ξανά νίκη σε βάρος των «κυανέρυθρων». Οι «Φαίακες» βγήκαν νικητές στη λασπομαχία πάνω στον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ και διατήρησαν έτσι τις, μαθηματικές, ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι μόνο δάφνες ποιότητας δεν διεκδικεί, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι τραγικός και να δυσκολεύει τους 22 ποδοσφαιριστές αλλά και να αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες των δυο ομάδων που σε αρκετές περιπτώσεις «διάβασαν» τις φάσεις και πρόλαβαν καταστάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στα καρέ τους. Οι μεγάλες φάσεις δεν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, με τον Πανιώνιο να μπαίνει δυνατά στο ξεκίνημα και να αιφνιδιάζει.

Στο 7’ ο Κολοβός κατάφερε να… ποστάρει στη μικρή περιοχή τον προσωπικό του αντίπαλο κι από κοντινή απόσταση νίκησε τον Αναστασόπουλο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αρκετό πάθος ωστόσο, κατάφεραν να πιέσουν και πριν φύγει το ημίχρονο έφτασαν στην ισοφάριση. Ήταν το 38’ του ματς όταν σε μια… αναμπουμπούλα που έγινε στην περιοχή του Γιαννακόπουλου, ο Γκέσιος βρήκε λίγο χώρο και πλάσαρε εύστοχα για να στείλει με 1-1 τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ενώ ο Σάμαρης στο 30’ είχε δοκάρι για τον Πανιώνιο!

Στην επανάληψη ο ρυθμός έγινε ακόμα χειρότερος, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βγει μπροστά αλλά να μην τα καταφέρνει και την Κέρκυρα να απειλεί σε αντεπιθέσεις με τον Κυβελίδη, που δεν μπορούσε όμως να νικήσει τον Γιαννακόπουλο στα τετ-α-τετ. Τελικά, ο πορτιέρο των «κυανέρυθρων» νικήθηκε στο 82’ από τον Γκέσιο, ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα με το δεύτερο γκολ του που χάρισε στην Κέρκυρα την πρώτη νίκη της μετά από 15 αγωνιστικές!

Πλέον οι «Φαίακες» έχουν 17 βαθμούς και παρέμειναν, τουλάχιστον, μαθηματικά στο παιχνίδι της παραμονής. Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και με τη δεύτερη σερί ήττα του παρέμεινε στους 25 βαθμούς…

Κέρκυρα : Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (Ηλιάδης 74′), Έντερ, Ζουμπουλάκης, Αρμένης, Λεόν, Γιάντσης (Πετρούσης 87′), Γκέσιος (Τσοκάνης 89′), Κυβελίδης.

Πανιώνιος : Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας, Ρόκας (Οκόγιε 60′), Σάμαρης, Κοντοχρήστος (Μπεγλεκτσής 85′), Γουνδουλάκης (Μενδρίνος 69′), Ντούνης, Κολοβός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected