Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Ατρόμητος Διαβατού 1-2

525700_10200796443898582_413008145_nΟύτε το βροχερό Γιαννακοχώρι δεν σταμάτησε τη φετινή…αμαξοστοιχία του Ατρόμητου Διαβατού! Μπορεί η έδρα του Αχιλλέα Νάουσας να μην έχει αποδειχτεί φέτος φιλόξενη για τους περισσότερους αντιπάλους της, ο Ατρόμητος όμως δεν δείχνει να…καταλαβαίνει από τέτοιου είδους ζητήματα και με ουσιαστική και μεστή απόδοση κατάφερε και πήρε το πολύτιμο “τρίποντο”, συνεχίζοντας την πορεία προς τον τίτλο.

To Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του ορεινού Βερμίου και κατέγραψε την εξέλιξη του ματς, αλλά και τα παραλειπόμενα της συνάντησης.

Στην μοναδική εξέδρα του γηπέδου βρέθηκαν 100 περίπου θεατές, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν τον αγώνα από τα αυτοκίνητα τους, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης καθόλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Ανάμεσα στους φιλάθλους διακρίναμε αρκετούς παράγοντες της ομάδας του ΦΑΣ Νάουσα, ενώ μαζί με τον πρόεδρο του Ατρομήτου κ. Μουρατίδη Κώστα και ο ομόλογος του στον Κεραυνό Επισκοπής κ. Θωμίδης.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Γιαννακοχωρίου ήταν ιδιαίτερα βαρύς και δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι γηπεδούχοι, αγωνιζόμενοι κυρίως για το γόητρο, πάλεψαν για τη νίκη βγάζοντας πάθος και αυτοθυσία πολλές φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν όπως πράττουν στα περισσότερα παιχνίδια φέτος, με συνεχή τρέξιμο μεσοεπιθετικά και με εξαιρετική αλληλοκάλυψη στην άμυνα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και συγκεκριμένα στο πρώτο 25λεπτο, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Μουχτάρη. Σταδιακά όμως ο Ατρόμητος άρχισε να βρίσκει τα “πατήματα” του στο γήπεδο, ισορρόπησε και κατάφερε στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή να ανοίξει το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 30′ ο Μάκης Σπανός ξέφυγε ωραία από τον Τουμαρά, γέμισε στο ύψος του πέναλτι, ο Παγγούρας με πλάτη στον αντίπαλο κατέβασε ωραία τη μπάλα και επιχείρησε το σουτ, το οποίο αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κασαπίδη. Η μπάλα πήρε παράλληλη τροχιά προς τα αριστερά, ο Κίτσας την κυνήγησε και με το αριστερό πέτυχε το 0-1. Αυτό ήταν ο 12ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα και πανηγυριστηκε δεόντως από τους συμπαίκτες του.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για την ανάπαυλα, ο Ατρόμητος θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν στο 43′ ο Ποζιάδης δέχτηκε τη πάσα στον κενό χώρο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασαπίδη και αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον επερχόμενο Μάκη Σπανό, ο οποίος όμως βρήκε “αέρα” καθώς δεν υπολόγισε το γκελ της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ματς παρέμεινε η ίδια και παρόλο που ο αγωνιστικός χώρος έγινε ακόμη πιο βαρύς, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πάθος και το θέαμα που πρόσφεραν ήταν αντάξιο της δυναμικότητας τους. Στο 60′ έγινε η φάση που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα και “έλυσε” τα πόδια των φιλοξενούμενων. Ο Παγγούρας κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, πάσαρε στον Κίτσα, αυτός με τη μία βρήκε τον Φαρμάκη που ήδη είχε ξεκινήσει την κούρσα για την αντίπαλη περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κασαπίδη κάνοντας το 0-2.

Η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε τους παίκτες του Αχιλλέα, οι οποίοι τα είχαν δώσει όλα μέχρι εκείνο το σημείο και πάλεψαν για την ισοφάριση. Παρόλα αυτά οι Ναουσαίοι βρήκαν το σθένος και κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού και να φτάσουν κοντά στο γκολ δύο λεπτά αργότερα με τον Κακούδη αλλά τον Μουχτάρη να αποκρούει σωτήρια.

Το ρίσκο των γηπεδούχων να βγουν με πολλούς παίκτες στην επίθεση παραλίγο να τους στοιχίσει στο 78΄όταν ο Σπανός βρέθηκε απέναντι στον Κασαπίδη αλλά προτίμησε να σουτάρει παρά να δώσει στον αφύλαχτο Ποζιάδη και τον έμπειρο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα του σουτ του 33χρονου επιθετικού.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αχιλλέας θα μειώσει το σκορ, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Τουμαράς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, πολλοί παίκτες πήδηξαν για κεφαλιά, με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει τη μπάλα όσο χρειαζόταν και να νικά τον Μουχτάρη που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ανήμπορος να αντιδράσει.

Στα επόμενα 15 λεπτά περίπου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να πάρει μία πολύτιμη νίκη που τον κρατά στην κορυφή του πρωταθλήματος, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έδειξε και πάλι αξιοθαύμαστη σταθερότητα, έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν και κατάφεραν με αγωνιστική πειθαρχία και σοβαρότητα να περάσουν νικηφόρα από μία πολύ δύσκολη έδρα.

Από την άλλη η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη έπαιξε παθιασμένα και προσπάθησε για τη νίκη, παρόλη την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου. Είναι γεγονός πως το κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και τα προβλήματα που συνάντησε τόσο με τραυματισμούς αλλά και με αποχωρήσεις ορισμένων παικτών, ήταν ο βασικός παράγοντας για την τωρινή θέση της ομάδας.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Δημητρίου (35′ Κακούδης), Στέφος, Θεοδοσιάδης, Ορδουλίδης, Γιάτσος, Παπατάνος, Βύζας, Τουμαράς, Βλαχοδήμος, Χατζηιωαννίδης (82′ Μπίλης).

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Ηλιάδης (83′ Κλάψης), Παγγούρας, Ψαλίδας, Καρατάσιος, Ποζιάδης, Σπανός (85′ Τσακαλίδης), Κίτσας (62′ Τζήμος), Κουτσιάδης, Λιλιόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected