Γ Εθνική / Τοπικά

Πυρσός Γρεβενών – ΑΕ Αλεξάνδρειας 4-0

IMG_4315

Της Ιωάννας Χατζηιωάννου

Δύο σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία των δύο ομάδων γράφτηκαν χθες στο ΔΑΚ Γρεβενών. Πυρσός και ΑΕ Αλεξάνδρειας αγωνίστηκαν για το μέλλον τους και μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης βρέθηκαν με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα και πλέον το μέλλον θα δείξει αν η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει χρυσή ή μαύρη αντιθέτως σελίδα στην ιστορία των δύο ομάδων.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο του Πυρσού, κατέγραψε όλη την εξέλιξη του ματς αλλά και τα συναισθήματα των δύο αντιπάλων μετά το τέλος του αγώνα.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και με την  παρουσία 200 περίπου φιλάθλων στις κερκίδες του ΔΑΚ, Πυρσός και Αλεξάνδρεια θα έδιναν τον “υπέρ πάντων” αγώνα στα επόμενα 90 λεπτά. Ο προπονητής των γηπεδούχων Σωτήρης Μαυροδήμος επέλεξε τόσο τον Ημαθιώτη αμυντικό Ραφαήλ Τσαρτσαρή, που επανήλθε πλήρως από τον τραυματισμό του στη μύτη, αλλά και τον Κώστα Μπόζιαρη στο κέντρο. Ο Κυριάκος Καρασαββίδης από την άλλη πλευρά, αγωνίστηκε με την ενδεκάδα που εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια και με έμφαση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, να προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από πολλούς διαξιφισμούς και αντεγκλίσεις, ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ ο διαιτητής της συνάντησης κ. Κουτσιαύτης προσπάθησε να ελέγξει πειθαρχικά το παιχνίδι αλλά αποδείχθηκε αδύνατο και αναγκάστηκε να βγάλει 6 κόκκινες κάρτες (!), δύο για τον Πυρσό και τέσσερις για την Αλεξάνδρεια.

Ας δούμε την εξέλιξη του ματς όπως την κατέγραψε η Ιωάννα Χατζηιωάννου :

18′ Εκτέλεση κόρνερ του Τσαρτσαρή από αριστερά, η μπάλα θα περάσει απ’ όλους και θα φτάσει στον Κώστα Μπόζιαρη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος θα αιφνιδιαστεί και οι αμυντικοί της ΑΕΑ θα διώξουν μακριά.

19′ Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τεπετού στον κενό χώρο, ο Μυλωνάς θα βγει τετ-α-τετ με τον Αθανασόπουλο αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων θα προλάβει και θα απομακρύνει τον κίνδυνο.

26′ Ο Μυλωνάς θα κάνει κίνηση από τα αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα επιχειρήσει σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από την αριστερό δοκό του Αθανασόπουλου. Στη φάση αυτή ο Τεπετός προσπάθησε με προβολή να προλάβει τη μπάλα αλλά δεν τα κατάφερε.

31′ Σέντρα του Αραπέλη από δεξιά, ο Χαλβατζής στο ύψος της μικρής περιοχής θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία πάσα του Γκέτσιου στον Κουτσομήτρο, αυτός θα τσιμπήσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κύρου θα τον ανατρέψει. Ο διαιτητής θα δείξει αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κοσμίδης, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες στα…ουράνια!

43′ Κάθετη πάσα του Κοσμίδη στον Κουτσομήτρο, αυτός από το ύψος του πέναλτι θα επιχειρήσει δυνατό σουτ και η μπάλα θα “τραντάξει” το αριστερό δοκάρι του Κύρου.

46′ ΓΚΟΛ! Απόλυτος αιφνιδιασμός για τους φιλοξενούμενους. Ο Τσαρτσαρής από δεξιά θα κάνει τη σέντρα, η μπάλα θα σκάσει μπροστά στον Κύρου, θα πάρει περίεργη τροχιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κοτσαντίσογλου με κεφαλιά θα κάνει το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

47′ Συνεχίζεται το…κρεσέντο των γηπεδούχων. Ο Κουτσομήτρος και πάλι στην πλάτη της άμυνας, απέναντι από τον Κύρου θα πλασάρει αλλά ο επερχόμενος Κεστελίδης θα διώξει πάνω στη γραμμή.

48′ ΓΚΟΛ! Και πάλι στην επίθεση οι γηπεδούχοι, ο Γκέτσιος θα περάσει δύο αμυντικούς και με ψύχραιμο πλασέ θα τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (3-0).

63′ ΓΚΟΛ! Η άμυνα της ΑΕΑ έχει πλέον εξουδετερωθεί, ο Κουτσομήτρος και πάλι θα βγει πίσω από την άμυνα και με πλασέ θα νικήσει για τέταρτη φορά τον Κύρου (4-0).

68” Αντεγκλίσεις και διαξιφισμοί των ποδοσφαιριστών στις οποίες θα αποβληθούν ο Κώστας Παπαδόπουλος με απευθείας κόκκινη για εξύβριση και ο Κοσμίδης για τους γηπεδούχους με δεύτερη κίτρινη.

80′ Νέα αποβολή για τους φιλοξενούμενους, ο Νουσιόπουλος θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η τρίτη κόκκινη του αμυντικού της ΑΕΑ στο φετινό πρωτάθλημα.

77′ Δεύτερη αποβολή για τον Πυρσό, ο Καραγιάννης θα αντικρύσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.

88′ Τρίτη κόκκινη κάρτα για την Αλεξάνδρεια, ο Κεστελίδης θα αφήσει την ομάδα του με 8 παίκτες (δεύτερη κίτρινη).

90′ Ρεκόρ…καρτών πλέον για τους Ημαθιώτες, ο Κίτσας αυτή τη φορά θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Αλεξάνδρεια θα μείνει με 7 παίκτες!

Συνθέσεις

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Τσαρτσαρής, Καραγιάννης, Κοτσαντίσογλου, Κυριακίδης, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης Κ. (71′ Δούμας), Μπόλος (83′ Τσαρτσιώτης), Κουτσομήτρος (80′ Σωτήρης), Κοσμίδης, Γκέσιος.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Μυλωνάς, Βλάχος, Κεστελίδης, Παπαδόπουλος, Ζωγράφος (53′ Αραμπατζής), Αραπέλης (67′ Νουσιόπουλος), Πιπιλιάρης (67′ Χατζηβασιλειάδης), Κίτσας, Χαλβατζής, Τεπετός.

φωτ. από Φώτη Μπαζάκα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected