Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0

CIMG1640Νίκη που ισοδυναμεί με την οριστική και τυπική άνοδο της ομάδας στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική πέτυχε χθες ο ΦΑΣ Νάουσα, με αντίπαλο τον μαχητικό Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, παίζοντας παθιασμένα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της και πλέον στο παιχνίδι με την Κοζάνη την επόμενη Κυριακή θα παίξει για τον τίτλο.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο ΔΑΚ Νάουσας και κατέγραψε την εξέλιξη του ματς, τα παραλειπόμενα αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 200 φίλοι και των δύο ομάδων και παρόλη την…απειλή από τα συγκεντρωμένα σύννεφα εντούτοις έδωσαν τοο παρόν και έγιναν μάρτυρες της ηρωικής προσπάθειας των 22 ποδοσφαιριστών για να αγωνιστούν στο βαρύ από τη συνεχόμενη βροχή τερέν.

Απόντες για την ομάδα της Πιερίας τόσο ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της Νίκος Μπαγγέας όσο και ο Μπεκιάρης, αμφότεροι λόγω καρτών. Στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά την έλευση του από τον Αιγινιακό την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, Γιώργος Τασίδης που και μόνο με την πολύχρονη εμπειρία του στα γήπεδα, προσδίδει ποιότητα και θωράκιση στα μετώπεισθεν.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 15.09  καθώς υπήρξε ένα διαδικαστικό θέμα με το εξοδολόγιο των διαιτητών και από την αρχή φάνηκε πως το παιχνίδι θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Ο Δημήτρης Παπούλας ξεκίνησε τον αγώνα με δύο αμυντικά χαφ (Μπέης, Μπαγλαρίδης) και με ατομικό μαρκάρισμα στον Νίκο Πιπινίκα προσπάθησε να περιορίσει την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Ο Βασίλης Αργυρίου από την άλλη ακολούθησε την πεπατημένη και προσπάθησε με την χρησιμοποίηση του Γασπαράτου στα δεξιά να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη πτέρυγα.

Εκ των πραγμάτων όμως δεν μπορούσε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο και μοιραία οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν με συνεχείς σέντρες και ψηλές μπαλιές να απειλήσουν τους δύο τερματοφύλακες. Ο Αχιλλέας απέδειξε για άλλη μία φορά πως δίκαια συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα ανέβουν στη νέα Γ’ Εθνική και είναι φανερό πως γίνεται εξαιρετική δουλειά από την τεχνική ηγεσία.

Ας δούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξ του ματς, όπως την κατέγραψε ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος :

9′ Εκτέλεση κόρνερ του Γρηγόρη Αργυρίου από αριστερά, ο Γασπαράτος στο πρώτο δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα μόλις άουτ.

12′ Εκτέλεση κόρνερ του Καραμεταξά από αριστερά και πάλι ο Γασπαράτος με το κεφάλι, θα αποκρούσει ο Καρασκόρδας.

21′ Γέμισμα του Νάκα από το κέντρο, ο Γελαδάρης θα γίνει αποδέκτης της μπάλας, ο Παπαδόπουλος θα βρεθεί εκτός θέσης, αλλά ο μέσος του Αχιλλέα καθυστέρησε να σουτάρει και με δεύτερη προσπάθεια ο έμπειρος πορτιέρο θα μπλοκάρει τη μπάλα.

32′ Η φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ωραία κάθετη πάσα του Κλιάνη στον Παυλίδη, αυτός θα μπει στην περιοχή, θα κινηθεί διαγώνια προς τα δεξιά για να αποφύγει τον Παπαδόπουλο, ο οποίος πέφτει στα πόδια του για να μπλοκάρει. Ο μέσος του Αχιλλέα θα βρεθεί στο έδαφος και ο διαιτητής κ. Φωτιάς θα του δείξει κίτρινη κάρτα για θέατρο.

39′ Μακρινό σουτ του Νάκα η μπάλα λίγο άουτ.

46′ Σέντρα του Μπουλγουρίδη από δεξιά, ο Πιπινίκας θα βρεθεί αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ που θα επιχειρήσει θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρασκόρδα.

52′ Σέντρα του Γασπαράτου από δεξιά, ο νεοιεσλεθών Παπαδής θα βρεθεί στη μικρή περιοχή, η προβολή του όμως θα αποκρουστεί από τον πορτιέρο του Αχιλλέα.

59′ Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τακίδη στον Γελαδάρη, από πολύ καλή θέση αυτός η μπάλα άουτ.

67′ ΓΚΟΛ! Η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Γρηγόρης Αργυρίου βρήκε εξαιρετικά τον Πιπινίκα στην πλάτη της άμυνας, αυτός θα πλασάρει η μπάλα θα βρει το αριστερό δοκάρι του Καρασκόρδα και στην επαναφορά ο Παπαδής θα πετύχει το 1-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

78′ Ωραία ο Παυλίδης ξεφεύγει από δύο αντιπάλους, θα επιχειρίσει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, η κεφαλιά του Τσιαμπέρα θα περάσει λίγο άουτ.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Αργυρίου Π., Ιωαννίδης, Περηφανόπουλος, Πέικος, Καραμεταξάς (61′ Καραλιόπουλος), Μπουλγουρίδης, Αργυρίου Γ., Πιπινίκας, Γασπαράτος (85′ Μανδάλης), Κωνσταντινίδης (46′ Παπαδής).

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Τακίδης, Πανανός, Μπέης (80′ Ευαγγελόπουλος), Μπαγλαρίδης, Παυλίδης, Θαμνόπουλος, Γελαδάρης, Κλιάνης, Γκαμπέρης, Νάκας (85′ Λαφατζής).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected