Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Στενήμαχο!

Οι…κάτω όροφοι έχουν την τιμητική τους στην αυριανή 23η αγωνιστική! Μπορεί το ρετιρέ να μονοπωλεί πολλές φορές το ενδιαφέρον, όμως τα ματς “φωτιά” είναι κυρίως για τις ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Α2 Ερασιτεχνική.

Ο καιρός δεν βοηθά καθόλου μέχρι στιγμής, καθώς τις τελευταίες μέρες η βροχή είναι συνεχόμενη και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι αγωνιστικοί χώροι αύριο την ώρα των αγώνων (15.30). Αν κρίνουμε από το γήπεδο της Μέσης, στο οποίο διεξήχθη την Τετάρτη 20/2  ο ένας από τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, τότε θεωρείται δύσκολο αν όχι απίθανο να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων σε τέτοιο τερέν…

Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια της 23ης αγωνιστικής, οκτώ πριν το τέλος του πρωταθλήματος :

Ατρόμητος Διαβατού (1) – Εθνικός Κλειδιού (7)

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογικής κατάταξης Ατρόμητος υποδέχεται στο γήπεδο του Διαβατού τον Εθνικό Κλειδιού, σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που θέλουν πάση-θυσία τους 3 βαθμούς για να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ εύχονται “στραβοπάτημα” του Αχιλλέα Νεοκάστρου στη Ραχιά με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έχει πάρει…φόρα και δεν σταματά, καθώς στα 10 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 9 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ κρατά το αήττητο στη φετινή Α1. Στόχος της ομάδας το “7 στα 7” μέχρι το τέλος τους πρωταθλήματος αλλά κατακτά τον τίτλο μόνο με “γκέλα” του Αχιλλέα, καθώς οι “κυανόλευκοι” έχουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Θοδωρή Τέγου μετρά ένα σερί 3 συνεχόμενων ηττών και έχει “καθηλωθεί” στην 9η θέση της βαθμολογίας. Κυριότερο κίνητρο πλέον η μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών αλλά και το γόητρο, ενώ ήδη ο προπονητής των “κυανολεύκων” έχει ξεκινήσει και χρησιμοποιεί παίκτες με λιγότερο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

ΑΕΠ Βέροιας (12) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)

Ματς “ζωής και θανάτου” για τους δύο αντιπάλους! Οι γηπεδούχοι, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα (τελευταία νίκη για την ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη στις 1/12/2012!), παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και κάθε παιχνίδι από δω και στο εξής έχει τον χαρακτήρα του τελικού για τους “κυανοκίτρινους”. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στη 12η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς και ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ΑΕ Αλεξάνδρειας από τη Δ’ Εθνική έχει δυσκολέψει περισσσότερο την υπόθεση παραμονή. Ο προπονητής της ομάδας προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και τις παραινέσεις προς τους παίκτες, να τους ανεβάσει ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι “ασπρόμαυροι” από την άλλη πλευρά, μετρούν τα…κομμάτια τους μετά την πύρρειο νίκη στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Νηρέα, αλλά και για τους τραυματισμούς βασικών παικτών στα τελευταία παιχνίδια. Μετά τον Δημήτρη Τσιούπρο, που χειρουργήθηκε επιτυχώς τη Δευτέρα και ο Δημήτρης Καφές αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς στον αγώνα της Τετάρτης έπαθε υποτροπή στο τράβηγμα που είχε από το παιχνίδι με αντίπαλο την Θύελλα Στενημάχου την προηγούμενη αγωνιστική και θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του. Η νίκη στο γήπεδο της Ραχιάς είναι επιτακτική για την ομάδα του Βασίλη Ιωάννου, για να παραμείνει στην κορυφή και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να…προσπεράσει τον Ατρόμητο Διαβατού.

Φίλιππος Μελίκης (3) – ΑΕ Καψόχωρας (9)

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας αναμένεται στο γήπεδο της Μελίκης. Ο τρίτος της βαθμολογίας και πρώτος στην επίθεση Φίλιππος υποδέχεται την ΑΕ Καψόχωρας, με σκοπό να συνεχίσει το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών και μάλιστα έχοντας πετύχει 18 γκολ (4.5 ανά αγώνα!). Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, παίζοντας το τελευταίο διάστημα απελευθερωμένα και δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, θέλει τη νίκη στον αυριανό αγώνα για να διατηρήσει την απόσταση από τους πρωτοπόρους.

Στην αντίπερα όχθη, οι “κιτρινόμαυροι” μετά από μία εβδομάδα πολλών…αναταράξεων, ρίχνεται αύριο στη “μάχη” με σκοπό να πάρει τους 3 βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Η αποχώρηση του Στέλιου Διτσόλα μεσοβδόμαδα, όπως αποκαλύψαμε με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και το πρόστιμο της ΕΠΣ για τα γεγονότα που συνέβησαν στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕ Χαρίεσσας, έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα στην ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η διοίκηση αντέδρασε άμεσα στο θέμα του προπονητή και προσέλαβε τον πρώην τεχνικό του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, Μιχάλη Παντόπουλο, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα στον αγώνα της Μελίκης.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (10) – ΑΕ Χαρίεσσας (4)

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής. Ο φορμαρισμένος Απόλλων υποδέχεται στον Άγιο Γεώργιο την ΑΕ Χαρίεσσας, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Οι “πράσινοι”, μετά το εντυπωσιακό…ντεμαράζ των τελευταίων αγώνων, έχουν βρεθεί σε θέση ισχύος και κρίνοντας από το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη δείχνει ικανή να παραμείνει στην Α1. Οι παίκτες του Απόλλωνα στοχεύουν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη, ενώ ήδη έχουν τέσσερα παιχνίδι αήττητοι.

Στο στρατόπεδο της ΑΕ Χαρίεσσας, μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Φίλιππο Μελίκης και τα παράπονα που εξέφρασαν για τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα, μεταβαίνουν στον γειτονικό Άγιο Γεώργιο με σκοπό να αγωνιστούν ελεύθερα και χωρίς άγχος. Άλλωστε, ο στόχος και φέτος έχει επιτευχθεί για την ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά και αν δεν έλειπαν οι τραυματισμοί βασικών στελεχών, ίσως οι “κιτρινόμαυροι” είχαν καλύτερη τύχη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5) – Αχιλλέας Νάουσας (6)

Το μοναδικό “αδιάφορο” παιχνίδι του αυριανού προγράμματος. ΠΑΟΚ και Αχιλλέας κοντράρονται με στόχο το γόητρο αλλά και το ποιος θα κατακτήσει την τιμητική 4η θέση του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι ανοιχτό, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και όσοι βρεθούν στο γήπεδο του Βρυσακίου, θεωρείται σίγουρο πως θα δουν γκολ και θέαμα!

Κεραυνός Επισκοπής (15) – Φίλιππος Μέσης (11)

Επανέρχεται σε αγωνιστική δράση ο Κεραυνός Επισκοπής, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής. Η νεανική ομάδα του Χρήστου Δελητζάκη, που φέτος έχει βάλει τα…γυαλιά σε πολλούς με τον τρόπο δουλειάς αλλά και τη χρησιμοποίηση παικτών με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 18, υποδέχεται τον Φίλιππο Μέσης, που “καίγεται” για τους τρεις βαθμούς, άκρως απαραίτητους στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, που προέρχεται από τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, επιζητούν την νίκη στο αυριανό ματς με αντίπαλο την ομάδα που ο μοναδικός της βαθμός προέρχεται από την μεταξύ τους ισοπαλία στον πρώτο γύρο!

Θύελλα Στενημάχου (14) – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (13)

Αναμφίβολα ο αγώνας της αγωνιστικής, αλλά ίσως αποδειχθεί και της χρονιάς για έναν από τους δύο αντιπάλους! Θύελλα και Αγροτικός Αστέρας θα τεθούν αντιμέτωποι σε έναν αγώνα “δίχως αύριο” και αν πιστεύετε πως υπερβάλλουμε, πρέπει να λάβουμε τα εξής υπόψιν : το πρόγραμμα και των δύο αντιπάλων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ΑΕ Αλεξάνδρειας που περιπλέκει την κατάσταση αλλά και τα αποτελέσματα των ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Επομένως, ο ηττημένος του αυριανού αγώνα στην Στενήμαχο, θα αποτελέσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τον…συνεπιβάτη του Κεραυνού Επισκοπής στην Α2 αλλά και ένα μεγάλο πλήγμα στο γόητρο όλων.

Οι δύο προπονητές προετοίμασαν τις ομάδες τους μέσα στην εβδομάδα, δίνοντας κυρίως βάση στον τομέα της ψυχολογίας αλλά και στην προετοιμασία του αγωνιστικού πλάνου για την αυριανή αναμέτρηση. Θεού θέλοντος και…καιρού επιτρέποντος, στο γήπεδο της Στενημάχου αναμένονται αρκετοί φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής μέρας

(μέσα σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου)

Κεραυνός Επισκοπής – Φίλιππος Μέσης  (0-0)

Απόλλων Αγ.Γεωργίου – ΑΕ Χαρίεσσας  (0-3)

ΑΕΠ Βέροιας –  Αχιλλέας Νεοκάστρου  (0-5)

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Καψόχωρας  (0-0)

Θύελλα Στενημάχου – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας  (1-0)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νάουσας  (1-3)

Ατρόμητος Διαβατού – Εθνικός Κλειδιού  (3-2)

Ρεπό : Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τα στατιστικά της Α1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected