Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Τα μεθεόρτια της αναδιάρθρωσης!

Λίγες ώρες μετά την οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, ρίχνονται στη “μάχη” αύριο Κυριακή 24/2, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Απομένουν έξι ακόμη “στροφές” μέχρι το τέλος και της φετινής περιόδου, της πιο σύντομης στην ιστορία της κατηγορίας, καθώς η 22η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου!

Τα πράγματα έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει στον 3ο όμιλο και απομένει να δούμε ποια ομάδα θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή αλλά και αν γίνει το…θαύμα και κάποιος από τους Παναργειακό Ορεστικού ή ΑΕ Αλεξάνδρειας βρεθεί στην 7η θέση, που οδηγεί στη νέα Γ’ Εθνική. Πολύ δύσκολο το εγχείρημα, τόσο από αγωνιστικής πλευράς, όσο και βάση προγράμματος (ειδικά η ομάδα της Ημαθίας έχει εκτός του ρεπό, μόνο τα δύο ματς εντός!) και φαντάζει…βουνό να αλλάξει η τωρινή κατάσταση.

Στο αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολύ ενδιαφέροντα ματς, ενώ δυσοίωνες είναι οι καιρικές προβλέψεις για την ημέρα των αγώνων. Ερωτηματικό αποτελεί και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται τα γήπεδα, καθώς όλη την εβδομάδα η βροχή ήταν συνεχής, ενώ σε κάποιες περιοχές το χιόνι έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του.

Ας δούμε αναλυτικά τις 5 αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής

Κοζάνη (1) – ΦΑΣ Νάουσα (3)

Ένα παιχνίδι από τα παλιά! Δύο ιστορικές ομάδες που για μία ακόμη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι (ήδη δημοσιεύσαμε την μεταξύ τους παράδοση) και θα βρεθούν μαζί και τη νέα περίοδο στη Γ’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν το εντυπωσιακό φετινό τους σερί, που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αμυντικές της κυρίως επιδόσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως φτάσαμε αισίως στη 17η αγωνιστική και έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ! Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου πέτυχε τη νίκη που επιζητούσε με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και πλέον, χωρίς ιδαιίτερο άγχος θα αγωνιστεί για την καλύτερη θέση αλλά και για τον βασικό στόχο που ήδη έχουν θέση διοίκηση και τεχνική ηγεσία : την ανάδειξη των νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ.

ΑΕ Αλεξάνδρειας (9) – Μακροχώρι (2)

Το Ημαθιώτικο ντέρμπι του προγράμματος, αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από βαθμολογικής πλευράς. Οι γηπεδούχοι έχουν ήδη μείνει αρκετά πίσω από την 7η θέση (9 βαθμούς η απόσταση από τον ΑΟ Κάστωρ), ενώ στο αυριανό παιχνίδι θα έχουν ουκ ολίγες απουσίες, λόγω και των 4 κόκκινων καρτών που αντίκρυσαν στο παιχνίδι με τον Πυρσό την προηγούμενη Κυριακή. Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Νουσιόπουλος και Κίτσας θα είναι εκτός από την αυριανή αναμέτρηση, ενώ ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο προπονητής της ομάδας, Κυριάκος Καρασαββίδης.

Από την άλλη πλευρά, οι “ασπρόμαυροι”, μετά το ατυχές αποτέλεσμα με αντίπαλο τα Γρεβενά Αεράτα, θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση και θα περιμένουν “στραβοπάτημα” της πρωτοπόρου Κοζάνης για να πλησιάσουν περισσότερο στην κορυφή. Μοναδικός απόντας για την ομάδα του κ. Κερλίδη ο Πέτρος Σαλέπης (τέσσερις κίτρινες), ενώ αμφίβολος είναι ο Αντώνης Ηλιάδης, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο.

Γρεβενά Αεράτα (10) – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (4)

Ανοιχτό παιχνίδι με πολλές δοκιμές αναμένεται στην ορεινή και…παγωμένη Κνίδη. Οι δύο ομάδες, χωρίς άγχος πλέον και με μοναδικό στόχο την καλύτερη συγκομιδή, θα παίξουν ανοιχτά αν και το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία παιχνίδι έχουν καταφέρει να πάρουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα (Νάουσα 3-3, Μακροχώρι εκτός 1-1) και όλοι στην ομάδα θεωρούν πως αν είχαν κάνει καλύτερο ξεκίνημα και δεν αντιμετώπιζαν τα προβλήματα που διόγκωσαν την κατάσταση, ίσως να είχαν καλύτερη μοίρα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Πιερίας, μετά και την οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης, είναι πλέον με το…ενάμιση πόδι στη Γ’ Εθνική, μία ιστορική επιτυχία για τους “κιτρινόμαυρους”, ενώ συνεχίζουν την εντυπωσιακή παράδοση των ομάδων του νομού, που για πολλά συνεχόμενα έτη βγάζουν ομάδες στην επόμενη κατηγορία. Το συγκρότημα του Δημήτρη Παπούλα θέλει τη νίκη στον αυριανό αγώνα για να βρεθεί μαθηματικά όλο και πιο κοντά στο…όνειρο, με τον νεαρό προπονητή να μην αντιμετωπίζει ιδαίτερα προβλήματα (επιστρέφουν Μπαγγέας και Μπεκιάρης).

Λευκάδια (5) – Μακεδονικός Κοζάνης (11)

Ξεκάθαρα σε πολύ μεγάλο βαθμό και εδώ τα πράγματα, καθώς οι δύο “κυανόλευκοι” βλέπουν πολύ καθαρά το μέλλον τους! Η ομάδα του Νίκου Παπανώτα, που κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΣ, θα επιδιώξει τη νίκη και την καλή εμφάνιση, για να δώσει περισσότερο χαρά στον κόσμο της ομάδας, που πανηγυρίζει πλέον (έστω κι αν δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά) την ιστορική άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μπορεί οι στόχοι να ήταν διαφορετικοί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ο πήχης να είχε τοποθετηθεί ψηλά, εντούτοις η επιτυχία είναι μεγάλη για την ομάδα των Λευκαδίων και αυτό είναι τελικά που μετρά στην προκειμένη περίπτωση.

Η ομάδα της Κοζάνης από την άλλη πλευρά, μετά και την ήττα από την συμπολίτισσα Κοζάνη την προηγούμενη αγωνιστική, σκέφτεται ήδη τη νέα χρονιά στην Α’ Κατηγορία του τοπικού και ήδη στην ομάδα έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό. Ο Γιώργος Παπακώστας έχει ζητήσει από τους παίκτες τους να αγωνιστούν για το γόητρο της ομάδας και να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα.

ΑΟ Κάστωρ (7) – Πυρσός Γρεβενών (6)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Η 6η και 7η ομάδα του πρωταθλήματος αναμετρούνται στο γήπεδο της Χλόης και βρίσκονται αμφότερες μπροστά στην πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας τους : την άνοδο στην Γ’ Εθνική! Κάστορας και Πυρσός στοχεύουν στους τρεις βαθμούς, που θα τους φέρει πολύ κοντά στον μεγάλο στόχο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα, οι δύο προπονητές ζήτησαν από τους παίκτες τους μόνο νίκη στον αυριανό αγώνα. Η ομάδα του Πέτρου Τσούκλη έχει ευνοικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (3 αγώνες εντός με ομάδες κάτω από την 7η θέση), ενώ αντίθετα το συγκρότημα του Σωτήρη Μαυροδήμου έχει δύσκολη συνέχεια, με 4 παιχνίδια εκτός.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί στις 15.ο0 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Γρεβενά Αεράτα – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  (0-2)

Αλεξάνδρεια – Μακροχώρι  (0-1)

Κοζάνη – ΦΑΣ Νάουσα  (2-0)

ΑΟ Κάστωρ – Πυρσός Γρεβενών  (2-0)

Λευκάδια – Μακεδονικός Κοζάνης  (0-0)

Ρεπό : Παναργειακός Κοζάνης

δείτε εδώ τη βαθμολογία και όλα τα στατιστικά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected