Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο

Super League – Ενημέρωση για αδειοδότηση και Financial Fair Play

επο4

Σεμινάριο για το πρόγραμμα αδειοδότησης των ομάδων της Super League πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.

Η ελληνική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως όλες οι ΠΑΕ της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας μετείχαν σε σεμινάριο προκειμένου να μάθουν τα δεδομένα για την αδειοδότηση ενόψει της νέας σεζόν, ενώ έκανε γνωστό πως την Τετάρτη (27/2) θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ σεμινάριο για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή αξιωματούχων της UEFA.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται

«Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ΠΑΕ της Super League από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αδειοδότησης για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο.

Ήδη οι εκπρόσωποι όλων των ΠΑΕ της Super League συμμετείχαν σε ειδικό σεμινάριο για το πρόγραμμα αδειοδότησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν

-Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής από την ΕΠΟ, η οποία είναι αυτή και μόνο η χορηγός των αδειών, τόσο για τη συμμετοχή στις διεθνείς, όσο στις εγχώριες διοργανώσεις,

-Οι διαφορές της προηγούμενης έκδοσης (2010) με την πλέον πρόσφατη (2012), καθώς και

-Η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων αδειοδότησης (κύρια διαδικασία, καταληκτικές ημερομηνίες, δικαιοδοτικά όργανα κλπ).

Επιπλέον, την Τετάρτη 27/2/2013 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΟ πρόσθετο σεμινάριο αποκλειστικά για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των απαιτήσεων του προγράμματος το οποίο τίθεται σε πλήρη ισχύ από εφέτος, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων, η οριοθέτηση της διαδικασίας αξιολόγησης και των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση των εκπροσώπων των ΠΑΕ για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής βάσης καταχώρησης δεδομένων (IT Tool), μέσω της οποίας θα υποβάλλονται στην UEFA τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ».

*epo.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected