Κατηγορίες
Super League 1

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (0-0) Βασικός ο Μουλόπουλος

παοκ φαση1Σε… τροχιά τελικού Κυπέλλου παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, καθώς το απόγευμα πέρασε το «εμπόδιο» του Λεβαδειακού, μένοντας στο «λευκό» 0-0 με τους «πράσινους» στη Βοιωτία και προκρίθηκε χάρις στην επικράτησή του στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν το μεγάλο φαβορί στον πρώτο, χρονικά, επαναληπτικό των προημιτελικών του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου και το… επιβεβαίωσαν, χωρίς να αναγκαστούν να ανεβάσουν… στροφές. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο… λευκό 0-0 με την ομάδα της Λιβαδειάς και έχοντας ως… προίκα τη νίκη 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Απέναντί του θα βρει τον νικητή του ζευγαριού του Πλατανιά με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να έχουν τον πρώτο λόγο, μετά τη νίκη τους 2-1 στα Χανιά. Ο επαναληπτικός του «συγκροτήματος» του Σάκη Τσιώλη με την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη θα διεξαχθεί την Πέμπτη (14/3).

Ο επαναληπτικός της Λιβαδειάς αναμένεται να ξεχαστεί πολύ γρήγορα, μια και με εξαίρεση μερικές επιθετικές… εκλάμψεις των γηπεδούχων, αλλά και λίγες σημαντικές ευκαιρίες των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι κινήθηκε σε… χαλαρούς ρυθμούς, μια και οι «πράσινοι» έδειξαν πως είχαν αποδεχθεί την… μοίρα τους, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας.

Στα πρώτα λεπτά ο Λεβαδειακός μπήκε με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να έχει πιθανότητες πρόκρισης, ωστόσο, δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Ιτάνζ, ενώ στο 19’ ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Γεωργίου, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη στο σουτ που επιχείρησε.

Έξι λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος» απείλησε και πάλι με τον Λόρενς, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ ο Ιτάνζ πρόλαβε και έδιωξε προ του Μάρτινς, πριν ο τελευταίος γίνει επικίνδυνος από λάθος γύρισμα του Κατσουράνη. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, όταν ο Αθανασιάδης, έπειτα από νέα στιγμή ολιγωρίας του Γεωργίου μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Λάζαρ πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έγινε ακόμα πιο… αργός. Ο Λεβαδειακός μπήκε και πάλι πιο δυνατά, απείλησε στο 55’ με το απ’ ευθείας φάουλ του Μπουμάλ, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε και ήταν σα να… πήρε την ενέργεια και την διάθεση των «πράσινων», οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του «Δικέφαλου».

Η επόμενη δύσκολη στιγμή για την εστία των φιλοξενούμενων ήταν στο 67’ με τον Μάρτινς, ο οποίος έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, όμως, ο Καμερουνέζος πορτιέρο ήταν στην σωστή θέση και απομάκρυνε και δύο λεπτά αργότερα, είδαμε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, η οποία ήταν για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Αθανασιάδης πήρε από τον Γεωργίου, έδωσε στον Λάζαρ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Τα τελευταία λεπτά είχαν πάρει τη μορφή του διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Ιτάνζ, ο Καμερουνέζος ρωτούσε συνεχώς για τα λεπτά που απομένουν και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα το ματς που έδωσε το «εισιτήριο» στον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάνταλος (Αθηνών)

Λεβαδειακός : Κυριακίδης, Μεντί, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Ρομέου, Πόι, Ζησόπουλος, Ροτζέριο (83’ Καγιεχόν), Γεωργίου, Μπουμάλ (65’ Βασιλείου), Μαχαίρας (78’ Μίλιεβιτς).

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Γκαρσία (70’ Φωτάκης), Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (82’ Ολίσε), Λόρενς (91’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected