Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Ανάλυση των αγώνων της 19ης αγωνιστικής

69221_10200877890375905_1333439910_nΓρεβενά Αεράτα – Κοζάνη  0-2

Στο γήπεδο Κνίδης Γρεβενών στέφθηκε πρωταθλήτρια του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2012-13 η Κοζάνη μετά τη νίκη της με 2-0 επί των Γρεβενών Αεράτων κι ενώ απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές.

Η Κοζάνη διατήρησε κι άλλο ένα ρεκόρ, της μοναδικής αήττητης ομάδας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, καθώς η άλλη έως σήμερα αήττητη ομάδα, το ΠΦΟ Πανόπουλου Ηλείας (πρωτοπόρος του 6ου Ομίλου), ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος.

Επίσης οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη άμυνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος με 2 μόλις γκολ στο παθητικό τους (δεύτερο το ΠΦΟ Πανόπουλου με 4 γκολ παθητικό) και την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 38 γκολ (πρώτη η Ένωση Ερμιονίδας-Ερμής, πρωτοπόρος του 7ου Ομίλου, με 44 γκολ).

Το παιχνίδι στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Κνίδης ήταν ένας μονόλογος της Κοζάνης, με την φιλότιμη και νεανική ομάδα των Αεράτων να μην μπορεί να απειλήσει τους ερυθρόλευκους.

Σκόρερς : 40′ Τοπάλης, 49′ Ντεμιράι

Συνθέσεις

Γρεβενά Αεράτα : Βίδρας,  Παπαδόπουλος (65’ Βασιλόπουλος), Νασιόπουλος (73’ Αποστολίδης),  Κατσαντώνης, Λάλλος Θ., Αλεξανδρίδης, Ντινόπουλος, Ιωαννίδης (79’  Χαστάς), Δημητριάδης, Χαματάϊ, Λάλλος Π.

Κοζάνη : Γκαραβέλης,  Στεργιόπουλος, Τραυλός, Τσικόπουλος, Κάλφας, Κουλουκίδης (87′  Κεΐσογλου), Ταφαρλής, Ντεμιράι (50′ Τσίλης), Τρυφωνίδης (74′ Λαγός),  Τοπάλης, Παπαδόπουλος.

Παναργειακός Ορεστικού – ΦΑΣ Νάουσα  0-3

Άνετη επικράτηση των “κυανολεύκων” στο Άργος Ορεστικό και ταυτόχρονα έφτασαν στη δεύτερη θέση το Μακροχώρι με 32 βαθμούς. Οι παίκτες του Βασίλη Αργυρίου μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και στο 10’ ο Πιπινίκας έδωσε πάσα στον Γασπαράτο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 15’ ο Καραλιόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γασπαράτος πέτυχε το 0-2. Στο 21’ είχε δοκάρι ο Πιπινίκας. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Περηφανόπουλος με κεφαλιά στο 58’, ύστερα από κόρνερ του Καραλιόπουλου.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ και οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν στο τέλος νεαρούς παίκτες. Η ήττα αυτή για την ομάδα του Βαγγέλη Σιώμου ήταν καταδικαστική, καθώς και μαθηματικά πλέον αποχαιρετούν τη Δ’ Εθνική και επιστρέφουν στο τοπικό πρωτάθλημα της Καστοριάς.

Παναργειακός Ορεστικού : Τοτονίδης, Τσιγαρίδας (67’ Βασιλειάδης), Μουρατίδης, Ιωάννου, Ιωαννίδης Δ., Βακόπουλος, Γανώλης (57’ Χαραλαμπίδης), Βλαχόπουλος (82’ Βασάδης), Τσαμτσάκης, Καλύβας, Ιωαννίδης Ι.

ΦΑΣ Νάουσα: Παπαδόπουλος, Μανδάλης, Κοσμάς, Πέικος, Μουρίκι (62’ Κελεσίδης), Αργυρίου Π. (72’ Χατζηγεωργίου), Καραλιόπουλος, Πασχάλης (15’ λ.τ. Ιωαννίδης), Πιπινίκας, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

Λευκάδια – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  2-1

Τρίτο παιχνίδι του Νίκου Παπανώτα στον πάγκο των Λευκαδίων, τρίτο συνεχόμενο χωρίς ήττα. Η ομάδα του ΠΑΣ, παρότι έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και πήρε την ιστορική νίκη καθώς και μαθηματικά πλέον θα αγωνίζεται του χρόνου στη νέα Γ΄Εθνική Ερασιτεχνική. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θέλουν έναν βαθμό για να κατακτήσουν και τυπικά την άνοδο, κατάφεραν να προηγηθούν στο 18′ με διαγώνιο σουτ του Κλιάνη. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν από το γκολ των “κιτρινόμαυρων” και λίγο πριν την ανάπαυλα (43′) ο Πετρίδης εκτέλεσε το φάουλ και ο Παναγιώτης Μισαηλίδης με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Στο 77′ θα έρθει το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΣ όταν ο Πετρίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Πίτος με κεφαλιά έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κοτζαχρήστος, Λεκάκης, Πασχώνης, Μισαηλίδης Μ., Πίτος (89’ Μαργιορίδης), Καλαϊτζίδης (84′ Τσάλμας), Πετρίδης, Παπακωνσταντίνου, Μισαηλίδης Π., Σιδηρόπουλος (62′ Παπαδόπουλος).

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγκέας, Πανανός, Μπέης (84’ Μπαγλαρίδης), Τασίδης, Παυλίδης, Θαμνόπουλος, Τσιαμπέρας, Κλιάνης, Μπεκιάρης (87’ Κωτσιαρίδης), Νάκας (64’ Ευαγγελόπουλος).

ΑΟ Κάστωρ – ΑΕ Αλεξάνδρειας  0-2

Παίζοντας χωρίς άγχος, η Αλεξάνδρεια επικράτησε 2-0 του Κάστορα, που μετά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής είναι πλέον και μαθηματικά στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μόλις στο 11’ ο Κίτσας επιχείρησε ένα σουτ από δεξιά, ο Κοσμίδης απέκρουσε ασθενώς και ο Χαλβατζής από κοντά έκανε το 0-1. Στο 16’ ο Κίτσας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι. Ιδια τύχη είχε και το σουτ του Αραπέλλη στο 23’.

Στη συνέχεια, ο Κάστορας ανέβηκε και στο 28’ ο Σίμου βγήκε τετ-α-τετ με τον Κύρου, αλλά το πλασέ του ήταν πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 35’ ο Σίμου έδωσε την πάσα στον Τάσιο κι εκείνος από κοντά σημάδεψε το δοκάρι. Στο 76’ η Αλεξάνδρεια «σφράγισε» τη νίκη, με τον Κίτσα να αποφεύγει τρεις αμυντικούς και μέσα από την περιοχή να γράφει το 0-2.

ΑΟ Κάστωρ : Κοσμίδης, Παντελίδης, Τάντσης, Δινάδης (63’ Καρανάσιος), Παπαθανασίου, Μήνος, Σίμου, Γκούρλιας, Αντωνιάδης Κ. (69’ Κοκοβίδης), Αντωνιάδης Γ., Τάσιος (73’ Καραμήτρος).

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Βλάχος, Παπαδόπουλος (60’ Λέκκας), Πιπιλιάρης, Κεστελίδης, Μυλωνάς, Αραμπατζής, Ζωγράφος, Χαλβατζής, Κίτσας, Αραπέλλης (84’ Χατζηβασιλειάδης).

Μακεδονικός Κοζάνης – Πυρσός Γρεβενών  1-3

Στο παιχνίδι που διαιτήτευσε ο Χρήστος Παυλίδης, με βοηθούς τους Γιάντση και Χρήστο Μαλούτα, ο Πυρσός Γρεβενών πέρασε νικηφόρα πέρασε από την Κοζάνη, επικρατώντας με 3-1 του Μακεδονικού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και πήραν μια δίκαιη νίκη.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την καλή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής, ήταν φλύαροι επιθετικά και δεν απέφυγαν τα αμυντικά λάθη.

Οι σκόρερς : 8′ Σωτήρης 0-1, 20′ Κωστίκας 1-1, 22′ Ρόβας 1-2, 47′ Δούμος.

Συνθέσεις

Μακεδονικός Κοζάνης : Βαρυτιμίδης, Σαριόγλου (51’ Νικολάου), Μαντζώλας, Κωστίκας, Αργυρόπουλος, Αντωνόπουλος, Ζιαζιάς, Κουμπούρας, Παπαδημητρίου (32’ Τσαμπούρης), Μαλούτας, Ζαχαριάδης (80’ Ματούλας)

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Θεοχαράκης, Ρόβας, Κοτσαντίσογλου (81’ Ζολώτας), Κυριακίδης, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης, Μπόλος (51’ Ασλανίδης), Σωτήρης, Γκέτσιος, Δούμος (75’ Τσαρτσιώτης), Κοσμίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected