Κατηγορίες
Super League 1

Τάσος Πάντος – Το τέλος της μεγάλης καριέρας

Πάντος Τάσος2Τέλος σε μια μεγάλη καριέρα θα βάλει ο Τάσος Πάντος μετά τη φετινή χρονιά, όπως δήλωσε μετά το ματς του ΠΑΣ στην Ξάνθη.

«Σήμερα ένιωσα μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Είναι από τις λίγες στιγμές που νιώθω τόσο συγκινημένος γιατί πήρα την απόφαση στο τέλος της σεζόν να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Μου έχουν μείνει πολλά, είναι μεγάλη η φόρτιση», ανέφερε ο έμπειρος αμυντικός του ΠΑΣ.

Η καριέρα του Τάσου Πάντου

Ο Τάσος Πάντος (γεννημένος στις 5 Μαΐου 1976 στην Αθήνα) είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως αμυντικός στην ομάδα ποδοσφαίρου του Π.Α.Σ. Γιάννινα. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός οπισθοφύλακας (μπακ). Φημίζεται για την ταχύτητά του και το πάθος του στο παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό έχει κατακτήσει τέσσερα νταμπλ τις αγωνιστικές περιόδους 2004/05, 2005/06, 2007/08 και 2008/09 καθώς και το πρωτάθλημα της περιόδου 2006/07. Φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 30.

Ξεκίνησε στην Προοδευτική τη σεζόν 1998/99, αλλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα του υποβιβάστηκε στη Β΄Εθνική. Ο Πάντος παρέμεινε στην ομάδα και τη βοήθησε να προβιβαστεί στην Α΄Εθνική τη σεζόν 2001/2002. Αφού αγωνίστηκε ένα ακόμα χρόνο στην Α’ Εθνική με τα χρώματα της Προοδευτικής, «μετακόμισε» στον Ολυμπιακό μαζί με τους συμπαίκτες του Ευθύμη Κουλουχέρη και Αλέκο Τάτση. Προσαρμόστηκε γρήγορα στη νέα του ομάδα συμμετέχοντας σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε 5 παιχνίδια του UEFA Champions League.

Τη σεζόν 2004/05 έπαιξε αρχικά ως δεξί μπακ εξ αιτίας του τραυματισμού του Δημήτρη Μαυρογενίδη και ύστερα μετακινήθηκε στην αριστερή πλευρά, όταν τραυματίστηκε ο Στέλιος Βενετίδης. Έπαιξε σε 26 ματς του πρωταθλήματος κερδίζοντας το νταμπλ. Την επόμενη σεζόν συμμετείχε σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, κερδίζοντας και πάλι το νταμπλ. Την αγωνιστική περίοδο 2007 οι συμμετοχές του μειώθηκαν περαιτέρω, ωστόσο στις 31 Μαΐου 2007 ανανεώθηκε το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο.

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό στις 22 Ιουνίου του 2010. Έκτοτε αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο μετρά ήδη 53 συμμετοχές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected