Ποδόσφαιρο Κόσμος

UEFA – Διαβάστε τις αλλαγές που ετοιμάζει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

uefaΣύμφωνα με δημοσιεύματα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ετοιμάζεται να αλλάξει τη μορφή του Champions League και του Europa League από το 2015 κι έπειτα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες. Μια από τις βασικές αλλαγές θα είναι αυτή που θα αφορά τον νικητή του Europa League, ο οποίος θα κερδίζει αυτόματα μια θέση στους ομίλους του Champions League. Ένα τέτοιο «εισιτήριο» είναι πιθανό να δίδεται και στις ομάδες που θα αποτελούν την τετράδα των ημιτελικών του Champions League ή ακόμα και τις οκτώ των προημιτελικών.

Από εκεί και πέρα, ένα ζήτημα που απασχολεί την UEFA είναι τα αδιάφορα παιχνίδια στο φινάλε των ομίλων. Στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναζητούν τρόπους για να δώσουν κίνητρα στις ομάδες που θα έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, έτσι ώστε να μην παρουσιάζονται αδιάφορες στα συγκεκριμένα ματς. Τέλος, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν διπλά παιχνίδια στις πρώτες προκριματικές φάσεις των δυο διοργανώσεων, όπου αναμένεται να παγιωθούν και τα γεωγραφικά κριτήρια για να αποφεύγονται μεγάλα ταξίδια για τις ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν.

*contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected