Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Μικτές Ημαθίας

Μικτές Ημαθίας – Πρωταθλητές στους Νέους!

image001Με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της Α΄ φάσης ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου τα πρωταθλήματα Νέων και Παίδων για το Ενωσιακό Πρωτάθλημα στην 3η Περιφέρεια, με τις ομάδες της Ημαθίας να κατακτούν μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, μετά από πολύ καλές εμφανίσεις.

Στους Νέους η ΗΜΑΘΙΑ επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς κέρδισε με 3-1 την αντίστοιχη ομάδα της Φλώρινας στο γήπεδο των Παλατιτσίων μπροστά σε αρκετό κόσμο που ήρθε να χειροκροτήσει πριν τον αγώνα τους Πρωταθλητές του 3ου ομίλου, αφού το προχθεσινό παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπου οι Νέοι της Ημαθίας με οποιοδήποτε αποτέλεσμα ήταν ήδη πρωταθλητές. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε επίπεδο Μικτών ομάδων, με τον αξιόλογο προπονητή των Μικτών κ. Λυμούση.

Ήταν την περίοδο 2009-2010 όπου οι Παίδες της Ημαθίας κατακτούσαν για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΠΣ Ημαθίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Good League ΟΠΑΠ μέσα στην Αθήνα απέναντι στην ΕΠΣ Μεσσηνίας και ήταν αυτά τα παιδιά που ανέβασαν τον δείκτη ποδοσφαιρικού ταλέντου στην Ημαθία πολύ ψηλά με αποτέλεσμα έκτοτε και με την αλλαγή της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων από τον κ. Σάντος κάθε χρόνο μια ομάδα από τις τρεις που συμμετέχουν (Νέοι-Παίδες-Προπαίδες), να παίρνει πρώτη θέση στον όμιλό της, μέσα από οργανωμένη πλέον δουλειά σε επίπεδο ομάδων και Ένωσης.

Η φετινή χρονιά δικαιωματικά, όπως πολλοί υποστηρίζουν, ανήκει στους ΝΕΟΥΣ της Ημαθίας οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 20 βαθμούς, χωρίς να έχουν ηττηθεί, αφήνοντας πίσω τους την Κοζάνη με 16 βαθμούς.

Αντίθετα στους ΠΑΙΔΕΣ  η Ημαθία δεν μπόρεσε να κερδίσει την αντίστοιχη ομάδα της Φλώρινας, μένοντας στο 1-1, αλλά τελικά κατετάγη δεύτερη με 16 βαθμούς έχοντας στην πρώτη θέση την Κοζάνη με 22 βαθμούς και έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση, την πρώτη καλύτερη άμυνα μαζί με την Κοζάνη και τον Καραγιάννη δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας με δέκα τέρματα.

ΝΕΟΙ: ΗΜΑΘΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ 3-1

Εάν εξαιρέσει κάποιος το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της συνάντησης, όπου οι φιλοξενούμενη ομάδα της Φλώρινας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας μάλιστα στο 8’ πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, οι μετέπειτα νικητές και πρωταθλητές ΝΕΟΙ της Ημαθίας, που διακρίνονται στην φωτο πριν την έναρξη του αγώνα με την Φλώρινα, ανέβασαν στροφές  βγάζοντας όμορφους συνδυασμούς και με ορθολογική ανάπτυξη από τον πίσω χώρο, δεν άργησαν να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 32’ όταν από αριστερά και αφού χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες, ο Νταμότσεβ έσπασε την μπάλα από αριστερά και ο Μυλωνάς με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 41 ήταν η σειρά του Μουρίκι να μπεί κάθετα στην περιοχή και αφού απόφυγε δυο αντιπάλους με συρτό διαγώνιο σουτ ανέβασε το σκορ στο 2-0. Στο β’ μέρος συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός από τους νικητές, αλλά το γκολ δεν ερχότανε. Έτσι μοιραία στο 77΄ο Τατές μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και από κοντά με κεφαλιά μείωσε προσωρινά σε 2-1. Τέλος στο 88΄ οι Μπλούκας, Κωτσόπουλος και Κρουστάλλης από δεξιά «έκρυψαν» την μπάλα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 3-1. Διαιτητές της συνάντησης οι κκ Μηλιάδης με βοηθούς τους Χανίδη και Λεζάη του συνδέσμου Μακεδονίας.

ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης) Τάκος, Νεστορόπουλος ( 32’ Χατζόπουλος), Κοσμάς, Χατζηγεωργίου, Μπλούκας, Ίντος, Κωτσόπουλος, Μιχαηλίδης ( 54’ Ναυρινιάδης), Μυλωνάς ( 47’ Κρουστάλλης), Μουρίκι, Νταμότσεβ.

ΦΛΩΡΙΝΑ (Μάνος-Βόσδου) Στόικος, Λάγκος ( 50’ Τσιάφκας), Κυρκόπουλος, Δερμιτζάκης, Γεωργόπουλος, Κεσσίδης, Ζέζος, Τατές, Φερεντίνος ( 55’ Σβίρος), Λυπίτκας, Νέστωρ ( 65’ Παρίσης).

ΠΑΙΔΕΣ: ΗΜΑΘΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ 1-1

Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες των Παλατιτσίων από τις δυο ομάδες. Η ομάδα της Φλώρινας έδειξε και χθες ότι δίκαια βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αφού στο ρόστερ της έπαιζαν πέντε παιδιά γεννηθέντες  το έτος 2000. Αυτό από μόνου του μαρτυρά την καλή ποιότητα των παικτών όντας σε μικρότερη ηλικία. Φάνηκαν με την χθεσινή τους εμφάνιση ότι επεδίωκαν την δεύτερη θέση.

Όμως οι γηπεδούχοι παίκτες της Ημαθίας προσπαθώντας να παίξουν απλό και σίγουρο ποδόσφαιρο κινδύνεψαν να χάσουν το αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί επιθετικά ή θα απέκρουε ο Κούσιας ότι πήγαινε στην εστία ή τα τελειώματα των επιθετικών δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Έπρεπε να έρθει το 23’ όταν ο Ταφίλης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά την άστοχη έξοδο του Κούσια, παρεμποδίστηκε όσο έπρεπε από τον Καραγιάννη και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο β’ μέρος ανέβηκε ακόμη περισσότερο η ποιότητα του παιχνιδιού με αποτέλεσμα οι ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για άλλα γκολ. Έτσι στο 46’ ο Δούμτσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όπως αναφέραμε πιο πάνω προσπάθησαν οι δυο ομάδες μέχρι την λήξη, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τους αντιπάλους να αλληλοσυγχαίρονται για την προσπάθεια.

ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης) Τσιμπρής, Σουγκάρης, Τσιότρας, Παντέλογλου ( 63’ Ποζιάδης), Ρηγόπουλος, Χρυσόπουλος, Χαρπίδης ( 41’ Τσουλλχάη), Ιωάννου, Καραγιάννης, Πέιος, Βύζας ( 50’ Μελιόπουλος).

ΦΛΩΡΙΝΑ (Μάνος-Βόσδου)Κούσιας, Τσώτσος, Αποστολίδης, Ταφίλης ( 70’ Παπαγεωργίου), Περσίδης, Χρυσοχοίδης ( 21’ Μπαρδάκας), Λιάσος ( 61’ Σελεμίδης), Γκουλός, Γκατζόπουλος, Δούμτσης, Πετρούσης.

*Δελτίο Τύπου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected