Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Τι μας επιφυλάσσει το…σενάριο;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ αγωνία περιμένουν οι απανταχού “θεατές” την αυριανή “παράσταση” της Α1 Ερασιτεχνικής, που περιλαμβάνει επτά δραματικά “έργα” που ο “σεναριογράφος” τη φετινή χρονιά έχει βαλθεί να τα αποδώσει με την πιο συναρπαστική πλοκή. Η 26η αγωνιστική που διεξάγεται αύριο στην πρώτη κατηγορία του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του νομού, περιλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με τις περισσότερες από αυτές να την ακολουθεί “σεναριολογία” και πολύ “παρασκήνιο”.

Λίγες μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και την κατάκτηση του τροπαίου από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πρωτάθλημα και στο ποια ομάδα θα βρεθεί στην κορυφή αλλά και ποιες θα υποβιβαστούν στην Α2. Τα πράγματα είναι ρευστά σε κάθε επίπεδο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο υποβιβασμός της ΑΕ Αλεξάνδρειας από τη Δ’ Εθνική και η προσθήκη άλλης μίας θέσης που οδηγεί στην επόμενη κατηγορία, έχει δημιουργήσει “χάος” στην ουρά της βαθμολογίας, ενώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που η πρωτοπόρος ομάδα δεν καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική…

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην 26η αγωνιστική, για την οποία μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ και παραλειπόμενα στην “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ” της Τρίτης 19 Μαρτίου, ενώ πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο όπως πάντα από τις αναρτήσεις του Imathia Sports News :

Φίλιππος Μελίκης (3) – Ατρόμητος Διαβατού (1)

Το ματς της αγωνιστικής. Μπορεί ο γηπεδούχος Φίλιππος να έχει απομακρυνθεί από τη διεκδίκηση του τίτλου και η συνέχεια να είναι πλέον καθαρά διαδικαστική, όμως η ιδιαιτερότητα του αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού έχει να κάνει περισσότερο με το αντίπαλο δέος και των δύο ομάδων: τον Αχιλλέα Νεοκάστρου! Οι φιλοξενούμενοι αν καταφέρουν και φύγουν από τη Μελίκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα έχουν κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα προς τον τίτλο, αν και στην τελευταία αγωνιστική έχουν το προγραμματισμένο ρεπό τους. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου αν καταφέρει να σταματήσει τον…ξέφρενο ρυθμό της ομάδας του Σάκη Παγγούρα, θα κάνει το μεγαλύτερο ίσως “δώρο” στον γειτονικό Αχιλλέα, καθώς πλέον η ομάδα του Νεοκάστρου θα χρειαστεί να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα μετά το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Από τους “ερυθρόλευκους” δεν θα αγωνιστεί ο φυσικός ηγέτης της και προπονητή της, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ επέβελλε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών. Η ψυχολογία στην ομάδα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη μετά τα γεγονότα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αντιπροέδρου της ομάδας κ. Κώστα Βενιόπουλου. Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Παγγούρας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και με την ψυχολογία στα ύψη, οι παίκτες του  Ατρομήτου θα μεταβούν στη Μελίκη για τον αγώνα της χρονιάς.

Αχιλλέας Νεοκάστρου (2) – ΑΕ Χαρίεσσας (5)

Ας κοπάσουν οι…χοροί ζήτησε ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ημαθίας Βασίλης Ιωάννου, μετά την κατάκτηση του τροπαίου με αντίπαλο το Μακροχώρι την περασμένη Τετάρτη. Οι “ασπρόμαυροι” αντιμετωπίζουν αύριο την ΑΕ Χαρίεσσας στο γήπεδο του Νεοκάστρου, σε έναν αγώνα που αναμένεται αρκετός κόσμος στις κερκίδες για να πανηγυρίσουν για τον θρίαμβο στον τελικό. Μοναδικός στόχος για τους γηπεδούχους η νίκη, ενώ θα περιμένει τα καλά…νέα από τη γειτονική Μελίκη και το “στραβοπάτημα” του πρωτοπόρου Ατρομήτου. Ο τεχνικός όμως του Αχιλλέα θα έχει αρκετά προβλήματα ενόψει του αυριανού αγώνα, καθώς εκτός της δεδομένης κόπωσης από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης, ο Χαραλαμπίδης θεωρείται αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στον τελικό, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Λαμπριανίδης και Καφές.

Οι “κιτρινόμαυροι” μεταβαίνουν στο Νεόκαστρο χωρίς βαθμολογικές αναζητήσεις, έχοντας ως στόχο την καλή εμφάνιση. Ο Βασίλης Χαλκιάς στα τελευταία παιχνίδια έχει επιλέξει αρκετούς παίκτες που είχαν ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και πολύ πιθανό το ίδιο να πράξει και στην αυριανή αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (6) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (8)

Τους έξι βαθμούς αναζητά στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Απόλλων, που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα του δώσουν το εισιτήριο και για τη νέα χρονιά στην Α1. Το αυριανό παιχνίδι στο Βρυσάκι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια για την ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη, καθώς την 29η αγωνιστική έχει το προγραμματισμένο ρεπό του. Οι γηπεδούχοι, μετά την ισοπαλία στην έδρα του Φίλιππου Μελίκης, έφτασαν τους 39 βαθμούς στο πρωτάθλημα και στόχος πλέον είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή στα επόμενα παιχνίδια.

Εθνικός Κλειδιού (7) – Κεραυνός Επισκοπής (15)

Το μοναδικό παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής που δεν υπάρχει βαθμολογική σκοπιμότητα και για τους δύο αντιπάλους. Ο γηπεδούχος Εθνικός, μετά και την εκτός έδρας νίκη του στη Ραχιά με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας, έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του και πλέον ο Θοδωρής Τέγος έχει την ευκαιρία για να δει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του και να προετοιμάσει το…έδαφος για τη νέα χρονιά. Ο Κεραυνός Επισκοπής, που εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζεται για τη νέα περίοδο που θα τον βρει στην Α2 Ερασιτεχνική, θα επιδιώξει την καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο του Κλειδιού.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (12) – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (9)

Πολύ σημαντικό ματς και για τους δύο μονομάχους. Οι “πράσινοι”, μετά και τα τελευταία θετικά αποτελέσματα, έχουν αποκτήσει τόσο βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας, με τους παίκτες του Μιχάλη Αλεξιάδη να φαίνονται αποφασισμένοι να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Λευτέρη Κελεσίδη θα επιδιώξει το “τρίποντο” στην Αγία Βαρβάρα, που θα τους φέρει πολύ κοντά στη σωτηρία, καθώς θα απομένει πλέον μία νίκη για την οριστική παραμονή στην κατηγορία. Το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και…καιρού επιτρέποντος αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων και των δύο ομάδων.

ΑΕ Καψόχωρας (11) – Φίλιππος Μέσης (10)

Άλλο ένα ντέρμπι της αγωνιστικής. Στην ίδια μοίρα “κιτρινόμαυροι” και “βυσσινί”, ψάχνουν τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, που θα τους δώσει αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Οι γηπεδούχοι, που έχουν αποδείξει πως ξέρουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους, θα επιδιώξουν το πολυπόθυτο “τρίποντο” που θα τους φέρει έναν βαθμό πάνω από τους αντιπάλους τους, ενώ θα αποτελέσει και μία δυνατή “ένεση” ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια. Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Γιαννόπουλος προετοίμασε την ομάδα του για έναν ακόμη “τελικό” και θα προσπαθήσει να κλείσει τα ατού των γηπεδούχων και να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από τη δύσκολη έδρα της Καψόχωρας.

Θύελλα Στενημάχου (14) – ΑΕΠ Βέροιας (13)

Το τελευταίο χαρτί των γηπεδούχων. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και για τους φιλοξενούμενους, αλλά η Θύελλα, με τους 18 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ένα θεαματικό…ντεμαράζ στους εναπομείνατες αγώνες, αρχής γενομένης από τον αυριανό κόντρα στους “κυανοκίτρινους”. Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη, που συμπληρώνει τέσσερις μήνες χωρίς νίκη(!), παίζει με την “πλάτη στον τοίχο” και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στον αυριανό αγώνα για να ελπίζει στην παραμονή. Το παιχνίδι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο παράγοντας καιρός, καθώς η ομάδα του Γιάννη Γιάννου έχει αποδείξει πως ξέρει να εκμεταλλεύεται τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο της έδρας της.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 16.00 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Χαρίεσσας  (1-2)

ΑΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μέσης  (1-1)

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  (0-1)

Εθνικός Κλειδιού – Κεραυνός Επισκοπής  (3-0)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγ.Γεωργίου  (4-0)

Θύελλα Στενημάχου – ΑΕΠ Βέροιας  (0-1)

Φίλιππος Μελίκης – Ατρόμητος Διαβατού  (1-1)

Ρεπό : Αχιλλέας Νάουσας

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected