Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Ανάλυση των αγώνων της 26ης αγωνιστικής

734485_10201001604147460_13306891_nΣαν να μην…υπήρξε η 26η αγωνιστική στην Α1 Ερασιτεχνική! Χαρακτηριστικό είναι πως  τα αποτελέσματα στα 7 παιχνίδια του Σαββάτου δεν προκάλεσαν καμία αλλαγή στη βαθμολογική θέση των 15 ομάδων, παρά μόνο την μία θέση που κέρδισε η Θύελλα Στενημάχου από την ΑΕΠ Βέροιας, που στην μεταξύ τους ισοβαθμία οι “βυσσινί” επικρατούν στους μεταξύ τους αγώνες (3-2, 0-1).

Η μάχη αναμένεται αμείωτη μέχρι και την 30η αγωνιστική, καθώς Ατρόμητος Διαβατού και Αχιλλέας Νεοκάστρου συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία τους στην κορυφή, ενώ ένας πραγματικός…χαμός επικρατεί στην ουρά, ειδικά μετά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής. Ας δούμε αναλυτικά :

Φίλιππος Μελίκης – Ατρόμητος Διαβατού  0-1

Ούτε στη Μελίκη σταμάτησε η…αμαξοστοιχία του Σάκη Παγγούρα. Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, σε αθλητικά όμως πλαίσια, οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 1-0, χάρη σε γκολ του…συνήθη ύποπτου στα τελευαία παιχνίδια Μάκη Σπανού στο 17′. Οι δύο ομάδες πάλεψαν σε όλο το 90λεπτο και πιστοποίησαν ότι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας, παρόλο που το παιχνίδι δεν είχε πολλές συγκινήσεις. Οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν με ενισχυμένο κέντρο να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ το γρήγορο γκολ του Ατρομήτου ανάγκασε τους γηπεδούχους να πιέσουν περισσότερο και να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το 90′ και έτσι ο Ατρόμητος παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας, που θα παίξει ίσως το τελευταίο της χαρτί για παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Αράπος (75′ Παπάζογλου), Τενεκετζή, Ζέρης, Καραγκιοζόπουλος, Ρίσσου, Τεγούσης (69′ Τσάκαλος), Πιτσάβας (46′ Κακαγιάννης), Λουμάνι, Μελιόπουλος, Κωστόπουλος.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης (70′ Μαυρίδης), Λιλιόπουλος, Ηλιάδης, Παγγούρας, Καρατάσιος, Ποζιάδης, Σπανός, Κίτσας (90+2′ Βοργιατζίδης), Κουτσιάδης, Τζίμος.

Αχιλλέας Νεοκάστου – ΑΕ Χαρίεσσας  3-0

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και την επικράτηση επί του Μακροχωρίου στον τελικό της Τετάρτης, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου συνέχισε στο ίδιο…τέμπο, νικώντας και την ΑΕ Χαρίεσσας με σκορ 3-0. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου έκανε το χρέος της απέναντι στους χωρίς βαθμολογικό κίνητρο “κιτρινόμαυρους” και παραμένει σε απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Διαβατού. Οι “ασπρόμαυροι” χρειάστηκαν 33 λεπτά για να μετουσιώσουν σε γκολ την εδαφική υπεροχή τους και με κεφαλιά του Βαλδήρ (που σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα με παρόμοιο τρόπο) έκαναν το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τοπαλίδη στο 61′ για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ένα αυτογκόλ των φιλοξενούμενων να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Ο Αχιλλέας τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Χαραλαμπίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78′.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Μοσχόπουλος, Κουβατσίδης, Τζεϊρανίδης, Λαμπριανίδης (60′ Παπαδόπουλος Α.), Μπούφι, Ντούλας (75′ Μηλιώτης Β.), Καφές, Τοπαλίδης (80′ Ξαφέτης).

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης, Ιωαννίδης, Θεοδωρόπουλος (85′ Χρυσαφίδης), Δραγουμάνος, Στογιάννης, Λέσκας, Φωτιάδης, Διτσόλας (75′ Τόσκα), Καρασαρίδης Δ. (46′ Δάγγας), Καρασαρίδης Β.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγ.Γεωργίου  2-2

Το θετικό αποτέλεσμα μέσα σε μια δύσκολη έδρα απέσπασε ο Απόλλων, στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Ο βαθμός αυτός ίσως αποδειχθεί “χρυσός”, καθώς τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων ήταν αρκετά ευνοικά για τους “πράσινους”. Οι γηπεδούχοι, απαλλαγμένοι από την…βαθμοθηρία που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας φέτος, έπαιξαν ελεύθερα και με σκόρερ τους Θανάση (8′) και Δημήτρη Κίτσα (20′) πήραν το προβάδισμα δύο φορές στον αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη ισοφάρισε με τον Τσιότσιο αρχικά στο 10′, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Παπαρέντης στο 51′. Στα επόμενα 40 λεπτά περίπου οι δύο ομάδες έριξαν…ταχύτητα και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς και τις εντυπώσεις.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπουκλάς Α., Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ., Κίτσας Λ.Δ., Τζέπης, Κίτσας Δ. (62′ Πατατούκας), Χαρισούδης, Λαδάς (80′ Στεργιόπουλος), Κίτσας Σ. (73′ Τόλιος).

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ξενιτίδης, Παπαδίνας, Δεβετζίδης, Μιχαηλίδης, Βουτσικίδης, Τρούπκος, Σαντίνι, Βύζας, Παπαρέντης (79′ Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Τσιότσιος, Μπαξεβάνης Δ.Ν. (55′ λ.τ.Γουλσουζίδης), Καρολίδης.

Εθνικός Κλειδιού – Κεραυνός Επισκοπής  6-0

Δεν αντέχει κριτικής ο αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο του Κλειδιού, παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Το 6-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, με την ομάδα του Θοδωρή Τέγου να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική εμφάνιση του φετινού πρωταθλήματος και τον Χρήστο Δελητζάκη από την άλλη πλευρά να χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες από τη δεύτερη ομάδα της Επισκοπής, ρίχοντας κι άλλο τον μέσο όρο ηλικίας! Τα γκολ για τους “κυανόλευκους” πέτυχαν οι Καϊμακαμίδης (21′), Κιρκιλιανίδης (36′), Βουλτσίδης (46′-67′-89′) και Κεχαγιάς (80′).

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Δημητριάδης, Παρασχόπουλος (59′ Χαϊκάλης), Καλυβιώτης Δ., Περηφανόπουλος (63′ Τούνης), Μπενίσκος (46′ Κεχαγιάς), Ανδρίτσος, Καϊμακαμίδης Τ., Βουλτσίδης, Κιρκιλιανίδης, Καϊμακαμίδης Α.

Κεραυνός Επισκοπής : Δημητρίου (68′ Μηδούρης), Βασιλειάδης (60′ Καρυπίδης), Δηνώρης, Καλογιάννης, Τσαγκαλίδης, Τσεχελίδης, Καραντώνης, Μάμαλης, Θωμίδης (46′ Ορφανίδης Αν.), Ορφανίδης Α., Γάτσος.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  1-1

Ένα πραγματικό ντέρμπι, που είχε τα πάντα παρακολουθήσαμε στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας. Ο γηπεδούχος Αγροτικός, που επιζητούσε τους τρεις βαθμούς για να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς τη σωτηρία, αντιμετώπισε την ομάδα των Τρικάλων, που ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας αρκούσε υπό προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο δυνατό, με πολλά μαρκαρίσματα και προσωπικές μονομαχίες, με τους παίκτες να αγωνίζονται με περίσσιο πάθος. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης κ. Μελιτζανίδη, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στις κερκίδες, ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Για περίπου 15 λεπτά οι σπρωξιές και οι μπουνιές έπεφταν “βροχή”, ενώ αρκετοί ήταν οι παίκτες που ανέβηκαν ακόμη και στις κερκίδες! Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα επεισόδια δεν πήραν έκταση όμως ο “άρχοντας του αγώνα” με την έναρξη του αγώνα έδειξε την κόκκινη κάρτα τόσο στον αρχηγό των “πρασίνων” Αλέξη Χάμπαλη όσο και στον Σάββα Αθανασιάδη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κρατήσουν την κατοχή και να παίξουν με τη μπάλα κάτω. Ο Μιχάλης Αλεξιάδης παρέταξε την ομάδα του με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ ο Λευτέρης Κελεσίδης πρόσεξε περισσότερο την μεσοαμυντική διάταξη, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, με μόνη αξιοσημείωτη φάση στο 27′ όταν ο Παντριάς, στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στην πλάτη του Θεοδωρίδη, ο οποίος επωφελήθηκε το σουτ όμως που θα επιχειρήσει θα περάσει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος σημειώθηκαν οι περισσότερες…συγκινίσεις. Αρχικά το δοκάρι του Αλέξη Οικονόμου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γιάντση (71′) για να έρθει ο υπέροχο γκολ του Κύπριου Εφραίμ στο 75′ (όπως μπορείτε χαρακτηριστικά να δείτε στο βίντεο του Imathia Sports News), που με εξαιρετική προσποίηση “άδειασε” τρεις παίκτες στο χώρο του κέντρου, έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Η αδράνεια όμως της άμυνας στο κόρνερ του Ηλία Αθανασιάδη έδωσε την ευκαιρία στον Μαγγανάρη να πεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια. Η συνέχεια ήταν δραματική, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση χωρίς όμως να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα και έτσι το ισόπαλο αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φιλοξενούμενους και προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους γηπεδούχους, που συνεχίζουν την προσπάθεια για τη σωτηρία.

Συνθέσεις

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Βοργιατζίδης, Πρόιος (83΄Χρυσόπουλος), Οικονόμου Α., Τέτος, Οικονόμου Χ., Χάμπαλης, Τσανασίδης, Χριστιάς, Εφραίμ, Θεοδωρίδης (62′ Αδαμίκος).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Γιάντσης, Μηνούδης Κ. (15′ λ.τ. Τερζίδης), Κούκλας (64′ Παπαμιχαήλ), Παντριάς, Σαλτουρίδης (83′ Αθανασιάδης Σ.), Κίτσας, Καραντουλαμάς, Σερμπίνης, Μηνούδης Χ., Μαγγανάρης, Αθανασιάδης Η.

ΑΕ Καψόχωρας – Φίλιππος Μέσης  2-2

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό ματς διεξήχθη στην Καψόχωρα, όπου η τοπική ομάδα παραχώρησε ισοπαλία στον Φίλιππο Μέσης, παρατείνοντας την αγωνία για την υπόθεση παραμονή. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους “κοκκινόμαυρους” να έχουν τα ηνία στο ξεκίνημα και τους “βυσσινί” να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους στο δεύτερο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Παπαδιά στο 14′, στο οποίο υπέπεσε ο Μουρατίδης, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Φραδέλος δεν κατάφερε από κοντινή απόσταση να νικήσει τον Ιωακειμίδη. Ότι δεν κατάφερε ο νεοαποκτηθείς παίκτης, το πραγματοποίησε και πάλι ο Παπαδιάς στο 34′, δίνοντας “αέρα” δύο γκολ στην ομάδα του. Από το σημείο εκείνο η ομάδα του Μιχάλη Παντόπουλου επαναπαύθηκε στο υπέρ της σκορ και στο 40′ δέχτηκε την ισοφάριση από τον Γιαννόπουλο, εκμεταλλευόμενος την ωραία πάσα του Μαυραγγελίδη.

Το ρευστό 2-1 του ημιχρόνου προμήνυε…ντέρμπι στο δεύτερο μέρος, όπως και τελικά αποδείχθηκε. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, που μετέβηκε στην Καψόχωρα μόνο με 13 παίκτες στην αποστολή, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51′ με τον Μαυραγγελίδη, μετά από κλέψιμο του Μουρατίδη στο κέντρο του γηπέδου. Η συνέχεια ήταν δραματική, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τους φιλοξενούμενους να είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις. Το τελικό σφύριγμα όμως του διαιτητή κ. Καραγκιζόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, ένα αποτέλεσμα που επιμηκύνει την αγωνία για τη συνέχεια.

Συνθέσεις

ΑΕ Καψόχωρας : Μεντεσίδης, Νιάκας (75′ Σωτηρόπουλος), Μουσκεφτάρας, Σταμούλης, Καρκαμάνης, Κοτούλας (60′ Πουρλιοτόπουλος), Πιπιλιάρης, Κίτσας, Όμπιντικ, Παπαδιάς (70′ Τσαλαμπάνας), Φραδέλος.

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Αρβανιτίδης, Μουρατίδης, Τσανακτσίδης (56′ Τρούπκος), Καλούδης, Μόσχος, Κελεσίδης, Γιαννόπουλος (87′ Βασιλειάδης), Δημοσθένους Ν., Μαυραγγελίδης.

Θύελλα Στενημάχου – ΑΕΠ Βέροιας  3-2

Νίκη…ελπίδας για την ομάδα του Γιάννη Γιάννου και αντίθετα καταδικαστική ήττα για την ιστορική ομάδα της ΑΕΠ. Οι γηπεδούχοι, έχοντας γνώση πως το παιχνίδι αυτό αποτελεί το πιο κρίσιμο όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα το γρήγορο γκολ του Αγγελίδη στο 2ο λεπτό, τους έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για την συνέχεια του αγώνα. Οι παίκτες του Τάσου Ανθυμιάδη αιφνιδιάστηκαν από το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 9′ και πάλι ο Γιάννης Αγγελίδης χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων.

Οι “κυανοκίτρινοι” ήταν πλέον αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να ρισκάρουν. Ένα γκολ πριν την ανάπαυλα θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και τελικά στο 43′ ο Γκέλος θα μειώσει για την ΑΕΠ, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον για την έκβαση του δευτέρου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ρισκάρουν με το επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Τάσος Ανθυμιάδης, όμως σε μία αντεπίθεση και μετά από ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Αγγελίδης θα κάνει χατ-τρικ και μέσα σε αποθέωση θα κάνει το 3-1. Πλέον, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει για την ΑΕΠ όμως οι ελπίδες της αναπτερώθηκαν στο 69′ όταν ο πρώτος της σκόρερ στο πρωτάθλημα Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος έκανε το 3-2 δίνοντας και πάλι ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Στα υπόλοιπα 25 λεπτά περίπου μαζί με τις καθυστερήσεις το παιχνίδι απέκτησε άγρια μορφή, με τη Θύελλα να προσέχει περισσότερα τα νώτα της και την ΑΕΠ να ρισκάρει για την ισοφάριση. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή θα βρει τους παίκτες της Στενημάχου να αγκαλιάζονται και να πανηγυρίζουν για την πολύ σημαντική νίκη, που τους δίνει ελπίδα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της ΑΕΠ αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένοι, ενώ ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στην έδρα του πρωτοπόρου Ατρόμητου Διαβατού.

Συνθέσεις

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Γιάννου, Γκατζίδης, Καρατζάς, Γίδαρης Δ., Σφυντιλάς, Αδαμίδης (68′ Παπαλεξίου), Σταμάτης Α., Σταμάτης Θ. (46′ Κώτελης), Αγγελίδης, Ματάτης (85′ Σταμάτης Π.)

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκολου, Κατσιγιαννόπουλος, Κιατικίδης, Τζιβάρας Δ., Κουτζημπασόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Δημούλτσης (67′ Λάμπρου), Μπαντιάκας, Ρηγόπουλος (56′ Σιδηρόπουλος), Ζυγουλιάνος (79′ Σερασκιέρης), Γκέλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected