Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Οι μισές και παραπάνω ομάδες στην…πυρά!

μπαλα12

Απέμειναν 24 μέρες μέχρι την 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η αγωνία στη φετινή Α1 Ερασιτεχνική κορυφώνεται. Εννιά από τις δεκαπέντε ομάδες της κατηγορίας βρίσκονται σε…αναμμένα κάρβουνα και κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία αγωνιστική το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Το σχετικό άρθρο που αναρτήσαμε στο Imathia Sports News όσο και στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ για το τι επιφυλάσσει η συνέχεια για τις ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια προβιβασμού και υποβιβασμού, χτύπησε “κόκκινο” στις επισκέψεις, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει από πλευράς των φιλάθλων για τη συγκλονιστική όπως αποδυκνείεται συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ημαθίας και τα 7 παιχνίδια του προγράμματος είναι πραγματικά…φωτιά! Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει τουλάχιστον ένας που θέλει τον βαθμό ή τους βαθμούς και πλέον κανένα λάθος ή κακή στιγμή δεν συγχωρείται.

Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια της αυριανής μέρας, με βαθμολογική σειρά όπως πάντα

Ατρόμητος Διαβατού (1) – ΑΕΠ Βέροιας (14)

Ο τίτλος της πολύ επιτυχημένης σειράς του Αλέκου Σακελλάριου “Ο θάνατος σου η ζωή μου” την δεκαετία του ’60, ταιριάζει “γάντι” στην αυριανή αναμέτρηση του γηπέδου του Διαβατού. Η αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα ομάδα του Ατρομήτου, παρά το ελλειπές ρόστερ και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, υποδέχεται την ΑΕΠ Βέροιας, που μεταβαίνει στην έδρα των “κυανολεύκων” για το τελευταίο της χαρτί όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη, που παραμένει από τις 1/12/2012 χωρίς “ροζ φύλλο” αγώνα, δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο πλέον και μοναδικός στόχος για τους “κυανοκίτρινους” είναι η νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα αποτελέσει…γροθιά στο στομάχι, παρόλο που το πρόγραμμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θεωρείται “βατό”. Το έργο της ομάδας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αντίπαλος είναι η εντυπωσιακή ομάδα του Σάκη Παγγούρα ενώ και ο αγωνιστικός χώρος αναμένεται βαρύς μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες.

Αχιλλέας Νεοκάστρου (2) – ΑΕ Καψόχωρας (11)

Και εδώ ισχύει περίπου ότι και στο παιχνίδι του Διαβατού. Αχιλλέας και ΑΕΚ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, με την ομάδα του Μιχάλη Παντόπουλου να έχει τα περιθώρια στη συνέχεια σε περίπτωση ήττας από την αήττητη για επτά παιχνίδια ομάδα του Νεοκάστρου. Κι αυτό γιατί η συγκομιδή των 26 βαθμών σε συνδυασμό με πιθανά “στραβοπατήματα” των άλλων μνηστήρων της παραμονής, ίσως κατεβάσουν το όριο της παραμονής στους 29 με 30 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, που θα τους κρατήσει σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, σε περίπτωση βέβαια που οι “κυανόλευκοι” συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου αγωνίζεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας και στοχεύουν στην 8η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Απόλλων Αγ.Γεωργίου (8) – Φίλιππος Μελίκης (3)

Την μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία για να “κλειδώσει” την υπόθεση παραμονή έχει στο αυριανό παιχνίδι ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου. Αντίπαλος ο χωρίς βαθμολογικό κίνητρο Φίλιππος Μελίκης, που με την ήττα του την προηγούμενη αγωνιστική αποχαιρέτησε και μαθηματικά τον τίτλο. Στόχος πλέον είναι η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή αλλά και η χρησιμοποίηση από πλευράς Γιώργου Ντάμτσιου όλων των παικτών του πλούσιου ρόστερ της ομάδας.

Οι “πράσινοι”, μετά και τον “χρυσό” βαθμό στο Βρυσάκι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, στοχεύουν στους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα τους εξασφαλίσουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην Α1 Ερασιτεχνική. Οι 32 βαθμοί σ’ αυτή την περίπτωση θεωρούνται αρκετοί για τη σωτηρία, ακόμη κι αν τελικά ο πρωταθλητής δεν καταφέρει να προβιβαστεί μετά τη διαδικασία των μπαράζ.

Φίλιππος Μέσης (10) – Αχιλλέας Νάουσας (4)

Ακόμη ένα παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Ο Φίλιππος Μέσης, που βρίσκεται στη 10η θέση με 28 βαθμούς, υποδέχεται τον Αχιλλέα Νάουσας, ο οποίος αγωνίζεται για το γόητρο αλλά και την τιμητική 4η θέση στην οποία βρίσκεται μετά από 26 αγωνιστικές. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου θέλει το “τρίποντο” για να κάνει το σημαντικότερο ίσως βήμα προς την παραμονή, παρόλο που ο αγωνιστικός χώρος αναμένεται για άλλη μία φορά βαρύς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των ημερών. Την ίδια ώρα θα περιμένει ήττα της ΑΕ Καψόχωρας ή του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας για να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

ΑΕ Χαρίεσσας (5) – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας (12)

Σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο της Χαρίεσσας. Η γηπεδούχος ομάδα, που αγωνίζεται πλέον για το γόητρο, φιλοξενεί τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, που στοχεύει μόνο στη νίκη στην προσπάθεια που κάνει τη φετινή χρονιά για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μιχάλη Αλεξιάδη, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού και ηγέτης της Αλέξη Χάμπαλη (αποβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο), θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν στο αυριανό παιχνίδι, απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά που παλεύει κάθε αγώνα. Αν οι “πράσινοι” καταφέρουν και φύγουν από την Χαρίεσσα με τους τρεις βαθμούς, τότε θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την παραμονή, καθώς στη συνέχει ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με ΑΕ Καψόχωρας και Αχιλλέα Νάουσας.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (9) – Εθνικός Κλειδιού (7)

Ενενήντα λεπτά απέμειναν για την…σωτηρία του Μέγα Αλέξανδρου! Η γηπεδούχος ομάδα των Τρικάλων, με νίκη αύριο κόντρα στον χωρίς βαθμολογικό κίνητρο Εθνικό Κλειδιού, “σφραγίζει” την παραμονή και πλέον μπαίνει σε τροχιά προγραμματισμού για τη νέα περίοδο. Η ισοπαλία στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας την προηγούμενη αγωνιστική, αποτέλεσε το πλέον σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού και στο αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο τους “κυανολεύκους”, η ομάδα του Λευτέρη Κελεσίδη θέλει τη νίκη για να…αποτελειώσει το έργο της. Απόντες για τους γηπεδούχους ο Χρήστος Μηνούδης, που αποβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, αλλά και ο αδερφός του Άρης, που τραυματίστηκε στον ίδιο αγώνα. Αντίθετα επανέρχονται οι Βασίλης Παπαδόπουλος και Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Κεραυνός Επισκοπής (15) – Θύελλα Στενημάχου (13)

Την ευκαιρία για το “δύο στα δύο” έχει η Θύελλα, που θα μεταβεί στην γειτονική Επισκοπή για να αντιμετωπίσει την νεανική ομάδα του Χρήστου Δελητζάκη. Οι “βυσσινοί”, που προέρχονται από το νικηφόρο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας, θα πρέπει να κάνουν αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα ένα πολύ δυνατό φίνις μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να μπορούν να έχουν ελπίδες για τη σωτηρία.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 16.00 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου):

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Καψόχωρας  (1-0)

ΑΕ Χαρίεσσας – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας  (4-0)

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νάουσας  (1-2)

Μ.Αλεξ.Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού  (0-3)

Κεραυνός Επισκοπής – Θύελλα Στενημάχου  (1-3)

Απόλλων Αγ.Γεωργίου – Φίλιππος Μελίκης  (1-2)

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕΠ Βέροιας  (2-1)

Ρεπό : ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected