Γενικά

Δήμος Συμπεθέρης : “Ατού μας η έλλειψη πίεσης”

60456_10200966252223684_937442277_nΈνας από τους πιο έμπειρους παίκτες στο νεανικό ρόστερ του Βατανιακού είναι ο 29χρονος Ημαθιώτης δεξιός μπακ, Δήμος Συμπεθέρης, που αποκτήθηκε το χειμώνα από τα Λευκάδια, με εισήγηση του Σάκη Παπαβασιλείου. Βλέπετε, ο νεαρός τεχνικός ήξερε από πρώτο… χέρι τον έμπειρο μεσοαμυντικό, αφού υπήρξαν παλιά συμπαίκτες σε Πιερικό και Εθνικό Κατερίνης. Ο Συμπεθέρης, που αγωνίστηκε ακόμα σε Βέροια, Αχαρναϊκό, Αλεξάνδρεια, μίλησε για την προσπάθεια υπέρβασης της ομάδας της Πιερίας, τονίζοντας αρχικά:

«Όπως ήρθαν τα πράγματα και με 5 στις 11 ομάδες να αλλάζουν κατηγορία, εννοείται ότι θα είναι αποτυχία για τον Βατανιακό αν τελικά δεν ανέβουμε στη Football League. Είμαστε εντός στόχων, δυο βαθμούς από την πρώτη πεντάδα, απομένουν πέντε αγωνιστικές και έχουμε θεωρητικά το καλύτερο πρόγραμμα από τους άλλους συνδιεκδικητές. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε στην πεντάδα και εκτιμώ ότι η Πιερία «αντέχει» τρεις ομάδες στη Football League, μαζί με τον Πιερικό και τον Αιγινιακό. Θα μπορεί να τις στηρίξει και να τις υποστηρίξει ο κόσμος».

«Ατού μας ο Παπαβασιλείου και η έλλειψη πίεσης»

Συνεχίζοντας, ο Δήμος Συμπεθέρης έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, έχοντας μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 20 χρόνια. Στους δυο μήνες που είμαι εγώ στον Βατανιακό, διέκρινα ότι το μεγαλύτερο μερίδιο στην πορεία έχει ο προπονητής μας, Σάκης Παπαβασιλείου. Έπαθα… πλάκα με τη δουλειά του, είναι εργατικός, φιλόδοξος και από τους πιο ανερχόμενους στο χώρο. Κατάφερε με την αξία του να μας φέρει σε επίπεδο πρωταγωνιστή, μας πέρασε τη στόφα και τη νοοτροπία του νικητή. Έχει όρεξη γι’ αυτό που κάνει και μπορεί να πετύχει πολλά. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί του, διέκρινα ένα φιλόδοξο πλάνο. Τα… χνώτα μας ταιριάξανε, ήμασταν και συμπαίκτες παλιά. Πίστεψα ότι μπορούσα να βοηθήσω και να πετύχουμε πολλά μαζί. Επίσης, μεγάλο ρόλο για την καλή πορεία μας παίζει και η έλλειψη πίεσης, τουλάχιστον από την αρχή για πρωταθλητισμό. Όταν ήρθα στην Κατερίνη, ήμασταν σχετικά αδιάφοροι για την άνοδο».

«Το… κλικ στην Καλαμαριά»

Για να αναφερθεί ακολούθως στην αναμέτρηση σταθμό, που έδωσε αυτοπεποίθηση και άλλαξε το σκηνικό: «Στην πορεία ωστόσο είδαμε ότι είχαμε αρετές και δυνατότητες και ότι ήταν ευκαιρία να μπει ψηλότερα ο πήχης. Με το διπλό στην έδρα του πρωτοπόρου και αήττητου ακόμα Απόλλωνα Καλαμαριάς, 1-2 στο φινάλε του πρώτου γύρου, έγινε το μεγάλο… κλικ, καταρχήν μέσα μας. Πιστέψαμε παραπάνω σε εμάς, έστω και… αθόρυβα σε πρώτη φάση. Επίσης, νίκες-σταθμοί ήταν οι δυο πιο πρόσφατες για εμάς, με Τύρναβο και Οδυσσέα Κορδελιού, ήρθαν σε κρίσιμο χρονικά σημείο, με βασικούς ανταγωνιστές μας και είχαν διπλή αξία. Ήταν… εξάποντα! Ήμασταν πληγωμένοι μετά την ήττα στο Αιγίνιο, αλλά δεν είχαμε απώλειες και μπήκαμε γερά στο κυνήγι της πεντάδας».

«Κλειδί τα δυο επόμενα»

Όσο για το που κρίνεται πλέον η άνοδος για τον Βατανιακό; «Κλειδί για εμένα είναι τα δυο αμέσως επόμενα παιχνίδια, με τον Τηλυκράτη την Κυριακή στη Λευκάδα και μετά με τη Ζάκυνθο στην έδρα μας. Αν κερδίσουμε και στα δυο, δύσκολα θα ανακοπεί η πορεία μας, αφού έχουμε να πάρουμε και μια νίκη στα χαρτιά με την Τσαριτσάνη, αλλά και στο φινάλε να παίξουμε με δυο ομάδες που ήδη θα έχουν ανέβει, την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ειδικά το παιχνίδι στη Λευκάδα, είναι κρίσιμο, εκτός έδρας και με έναν αντίπαλο που δεν έχει άγχος. Ο Τηλυκράτης θα παίξει απελευθερωμένα και ήδη έκανε μια «ζημιά» μέσα στο Σιδηρόκαστρο.

Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα, οι μεγαλύτερες παγίδες, εκεί που μπορείς να έχεις τις χειρότερες απώλειες, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Το βάρος θα πέσει στις δικές μας πλάτες, αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και θα το αποδείξουμε. Αν κερδίσουμε τις δυο επόμενες αγωνιστικές, κατά 70% θα είμαστε στη Β΄ Εθνική. Αναφορικά με τους ανταγωνιστές μας, το Σιδηρόκαστρο μπορεί να μας απειλήσει, αγωνιστικά αλλά και βαθμολογικά, αφού είναι ήδη στην πεντάδα και το… κυνηγάμε εμείς. Βεβαίως, έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, παίζει με πολλούς πρωτοπόρους και ελπίζω με σοβαρότητα να τους προσπεράσουμε».

*Θάνος Τζήμας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected