Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική (3ος όμιλος) – Ανάλυση των αγώνων της 21ης αγωνιστικής

CIMG4294Έπρεπε να φτάσουμε στην προτελευταία αγωνιστική για να γνωρίσει η Κοζάνη την πρώτη της ήττα! Θύτης ο Παναργειακός Ορεστικού, που πέτυχε μια μεγάλη νίκη γοήτρου και στο τελευταίο του παιχνίδι στο Άργος για το φετινό πρωτάθλημα, έκανε το καλύτερο δώρο στους φιλάθλους του. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η μεγάλη νίκη του Μακροχωρίου στο Ημαθιώτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΦΑΣ Νάουσα και την επιστροφή του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ισοπαλία στα…χασομέρια για τα Λευκάδια στην ορεινή Κνίδη με αντίπαλο τα Γρεβενά Αεράτα, ενώ εντυπωσιακό αλλά και επεισοδιακό παιχνίδι διεξήχθη στην Κοζάνη ανάμεσα στον Μακεδονικό και την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Τέλος, ο Πυρσός επικράτησε στο ΔΑΚ Γρεβενών τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που έδειξε φανερά απογοητευμένος από την απώλεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την περασμένη Τετάρτη.

Ας δούμε αναλυτικά τα πέντε παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής :

Παναργειακός Ορεστικού – Κοζάνη  2-1

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Κοζάνη φέτος στο Άργος Ορεστικό από τον Παναργειακό με 2-1, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς.

Οι γηπεδούχοι, με φόρα από τον τελικό Κυπέλλου της Τετάρτης, όπου κατέκτησαν το τρόπαιο, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα, αρκετά νωρίς μόλις στο 6’ ο Βελλίδης με σουτ έκανε το 1-0. Στο 42’ ο έμπειρος μέσος έκανε τη σέντρα και ο Βακόπουλος με πλασέ έγραψε το 2-0. Το μόνο που κατέφερε η Κοζάνη ήταν να μειώσει στο 90’ σε 2-1, με ωραίο γκολ του Κάλφα, μετά από ατομική προσπάθεια.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Γιάννης Παρασκευάς προτίμησε να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν τον Εορδαϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Παναργειακός Ορεστικού : Σαραφιανός, Γκαγκάνας (89’ Γανώλης), Μουρατίδης, Ιωάννου, Ιωαννίδης Δ., Γιάντσος, Βελλίδης, Ιωαννίδης Γ. (82’ Τσιγαρίδας), Βακόπουλος, Καλύβας, Χαραλαμπίδης (68’ Βλαχόπουλος).

Κοζάνη : Γκαραβέλης, Τσίλης, Συμεωνίδης, Ποζίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Στεργιόπουλος, Τζερεμές, Τρυφωνίδης (46’ Κουλουκίδης), Μπέμπης (46’ Τοπάλης), Λαγός (46’ Ταφαρλής).

ΦΑΣ Νάουσα – Μακροχώρι  1-2

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε χθες το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάουσας. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα στους 300 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο ακαι πόλαυσαν γκολ και εντυπωσιακές φάσεις. Στόχος των δύο αντιπάλων η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, η Ένωση απέκτησε προβάδισμα.

Το πρώτο μέρος ανήκει στον ΦΑΣ Νάουσα, με τον Βασίλη Αργυρίου να επιλέγει ένα ευέλικτο και γρήγορο σχήμα, πιέζοντας ψηλά τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Βούλγαρη που ήταν στις εξέδρες και τον Ζαρογιάννη στον πάγκο. Το pressing απόο το πρώτο λεπτό δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των “ασπρόμαυρων” και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπλοκάρουν την μεταφορά μπάλας από τους στόπερ, παιχνίδι στο οποίο αρέσκεται ο προπονητής του Μακροχωρίου, Γιάννης Κερλίδης. Στο διάστημα αυτό, ο ΦΑΣ κατάφερε να προηγηθεί και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ.

Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Ξαγοράρη, Βελλίνη και Μαυριδόγλου δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στα αντίπαλα καρέ. Η Ένωση κατάφερε και πέτυχε την απόλυτη ανατροπή και έχοντας ένα εξαιρετικό τελευταίο μισάωρο, πήρε την πολύ σπουδαία νίκη που τη φέρνει στη δεύτερη θέση. Ας δούμε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως την περιγράφει ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος :

2′ Ωραία κίνηση του Αντώνη Ηλιάδη στον άξονα και σουτ που θα αποκρούσει ο Παπαδόπουλος. Στην επαναφορά, ο Ξαγοράρης θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και το νέο σουτ που θα επιχειρήσει θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

9′ Εκτέλεση κόρνερ του Γρηγόρη Αργυρίου από δεξιά, γυριστό σουτ του αδερφού του Πασχάλη, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

12′ Πάσα του Καραλιόπουλου στον Πιπινίκα αριστερά, αυτός θα μπει στην περιοχή, με τον Σταματέλο να αποκρούει το σουτ που θα επιχειρήσει. Η μπάλα θα καταλήξει από την άλλη πλευρά στον Μουρίκι, ο οποίος θα σουτάρει, αλλά ο Σαλέπης θα κάνει την προβολή σε κόρνερ.

17′ Αναγκαστική αλλαγή για τη Νάουσα, ο Πασχάλης θα περάσει στη θέση του Πέικου, που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου.

24′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Καραλιόπουλου από δεξιά, ο Καραμεταξάς θα πηδήξει ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά θα νικήσει τον Σταματέλο (1-0).

36′ Λάθος του Σαλέπη στο κέντρο, ο Κοσμάς θα περάσει κάθετη πάσα στον Πιπινίκα, ο οποίος τετ-α-τετ με τον Σταματέλο θα προσπαθήσει να τον περάσει, αλλά ο πορτιέρο του Μακροχωρίου θα βρει τη μπάλα πέφτοντας στα πόδια του επιθετικού της Νάουσας. Η μπάλα θα πάρει πορεία προς τη γωνία της μεγάλης περιοχής όπου και πάλι ο Πιπινίκας θα κάνει το σουτ με τον Σταματέλο να αποκρούει σε κόρνερ.

51′ Κίτρινη κάρτα Αντώνης Ηλιάδης.

53′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετική κίνηση του Αντώνη Ηλιάδη πλάγια αριστερά, θα περάσει τρεις αμυντικούς της Νάουσας, πασάρει στο ύψος του πέναλτι στον Βελλίνη και αυτός με σουτ θα ισοφαρίσει για την ομάδα του (1-1).

55′ Σέντρα του Ξαγοράρη από αριστερά, ο Αντώνης Ηλιάδης θα πιάσει την κεφαλιά, λίγο άουτ.

57′ Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Ιωαννίδης στη θέση του Κοσμά και ο Ζαρογιάννης στη θέση του Γρηγόρη Ηλιάδη.

61′ Αλλαγή για τη Νάουσα, ο Νίκου στη θέση του Πασχάλη Αργυρίου.

64′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Θεοδωρίδης στη θέση του Μπάκανου.

69′ Κίτρινη κάρτα Καραμεταξάς.

71′ Κίτρινη κάρτα Ξαγοράρης.

77′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γεωργίου στον Θεοδωρίδη, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή από αριστερά και με παράλληλη πάσα θα βρει τον Αντώνη Ηλιάδη και αυτός με προβολή θα κάνει το 1-2 μέσα σε αποθέωση.

78′ Κίτρινη κάρτα Ιωαννίδης.

86′ Κίτρινη κάρτα Σταματέλος.

90′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Γιώργος Συμεωνίδης στη θέση του Αντώνη Ηλιάδη.

90+1′ Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Αργυρίου.

Αρχικές Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Καραλιόπουλος, Κοσμάς, Πέικος, Περηφανόπουλος, Καραμεταξάς, Αργυρίου Π., Μουρίκι, Αργυρίου Γ., Πιπινίκας, Μπουλγκουρίδης.

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος, Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Δεληγιώργης, Γεωργίου, Ξαγοράρης, Ηλιάδης Α., Βελλίνης, Μαυριδόγλου.

Γρεβενά Αεράτα – Λευκάδια  1-1

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι διεξήχθη στην ορεινή Κνίδη, έδρα των Γρεβενών Αεράτων. Η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τα Λευκάδια, στην τελευταία έξοδο του για το φετινό πρωτάθλημα. Οι δύο προπονητές επέλεξαν παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και έβγαλαν συμπεράσματα ενόψει της νέας χρονιάς. Οι φιλοξενούμενοι  είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να μετουσιώσουν σε γκολ την κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν και προηγήθηκαν στο 59′ με τον Θωμά Λάλλο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του αδερφού του Παναγιώτη. Το γκολ αυτό κόντρα στη ροή του αγώνα ανάγκασε  τους φιλοξενούμενους να παίξουν πιο επιθετικά και να μεταφέρουν την πίεση στα καρέ του Χρηστάκη. Στο 80′ ο Πίτος από κοντά δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον νεαρό πορτιέρο των Αεράτων, ενώ στο 88′ και ο Λεκάκης από κοντά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Τελικά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαστεργίου θα πηδήξει πιο ψηλά από όλους στο φάουλ που εκτέλεσε ο Πετρίδης και θα δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Γρεβενά Αεράτα : Χρηστάκης, Τσεπίδης, Αποστολίδης, Κατσαντώνης, Λάλλος Θ., Μπαρμπαγιάννης, Ντινόπουλος (46’ Χαστάς), Βασιλόπουλος, Δημητριάδης, Χαματάι, Λάλλος Π.

Λευκάδια : Μαλέσιος, Κοτζαχρήστος, Λεκάκης, Χαρατσίδης, Μαριορίδης, Πίτος, Καλαϊτζίδης (70’ Σιδηρόπουλος), Πετρίδης, Παπακωνσταντίνου (64’ Γιόφτσης), Πέτγαζλης, Ίντος (57’ Παπαστεργίου).

Πυρσός Γρεβενών – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  3-0

Άνετη νίκη πήρε ο Πυρσός Γρεβενών με 3-0 επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες φάσεις, αποτέλεσμα των αρκετών αλλαγών που έκαναν οι δύο τεχνικοί. Όμως στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στο 62’ ο Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Λαφατζής απέκρουσε ασθενώς και ο Ημαθιώτης Ραφαήλ Τσαρτσαρής με σουτ έκανε το 1-0. Στο 66’ ο Δούμας εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση της άμυνας του Αχιλλέα, έσωσε στον Παπαδόπουλο και έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 90’ ο Ασλανίδης.

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Θεοχαράκης, Τσαρτσαρής (86’ Ασλανίδης), Μπόλος (72’ Τσαρτσιώτης), Κυριακίδης, Κοτσαντίσογλου, Καραγιάννης, Ρόβας, Δούμας, Κοσμίδης (40’ Παπαδόπουλος Θ.), Παπαδόπουλος Κ.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Λαφατζής, Μπαγκέας, Πανάνος (25’ Παπαδόπουλος Γ.), Γκόλιας, Τασίδης, Παυλίδης (74’ Αδαμίδης), Καπασακαλίδης, Ευαγγελόπουλος, Κλιάνης, Νάκας, Γελαδάρης.

Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΕ Αλεξάνδρειας  3-2

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στην Κοζάνη, όπου ο Μακεδονικός επικράτησε 3-2 της Αλεξάνδρειας.

Στο 14’ ο Νικολάου μετά από μπαλιά του Ζιαζιά έκανε το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 49’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Στο 57’ ο Χαλβατζής μείωσε για την Αλεξάνδρεια, κάνοντας το 2-1. Στο 90’ όμως πάλι ο Νικολάου σημείωσε το 3-1. Όμως στο 90+2’ μετά από φάουλ του Αραπέλη, ο Κώστας Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Μακεδονικός Κοζάνης : Βαρυτιμίδης, Μαντζόλας, Αντωνόπουλος Γ., Κουμπούρας, Μαλούτας (71’ Ζαχαριάδης), Κυπίρτογλου, Παπαδημητρίου, Κωστίκας, Αργυρόπουλος, Ζιαζιάς, Νικολάου.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Κύρου, Βλάχος, Χατζηβασιλειάδης, Παπαδημητρίου, Παπαδόπουλος Κ., Παπαδόπουλος Α. (71’ Μυλωνάς), Αραμπατζής, Ζωγράφος (46’ Λέκκας), Χαλβατζής, Κίτσας, Αραπέλης.

*Στο ημίχρονο του αγώνα και ενώ οι παίκτες της ΑΕ Αλεξάνδρειας κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, δέχτηκαν επίθεση από ανθρώπους στην κερκίδα, με τον Χρήστο Ζωγράφο να χτυπά στο κεφάλι και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για ράμματα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected