Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Τέλος γραμμένο από τον Άλφρεντ…

θριλερ

Με ταινία… τρόμου του Άλφρεντ Χίτσκοκ μοιάζουν οι τελευταίες αγωνιστικές της Super League για τις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τρεις… στροφές πριν από το φινάλε, η Κέρκυρα αποχαιρέτισε και μαθηματικά την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία και πλέον γίνεται μεγάλη… μάχη, μεταξύ οκτώ ομάδων για την ομάδα που θα ακολουθήσει τους νησιώτες στην… ανανεωμένη Football League της ερχόμενης περιόδου.

Συγκεκριμένα, βάσει των… μαθηματικών στην υπόθεση της παραμονής βρίσκονται οι Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροια, Πανθρακικός και Άρης, με αποτέλεσμα, τα τελευταία ματς του φετινού… μαραθωνίου να θεωρούνται «τελικοί», ειδικά μετά τη νίκη του Άρη στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και του Πανθρακικού επί του ΟΦΗ στην Κομοτηνή… Το όριο παραμονής μεγαλώνει επικίνδυνα και αυτό που φαίνεται, χωρίς πάλι να είναι σίγουρο, είναι πως τα πάντα θα κριθούν στους 34 βαθμούς.

Όπως προκύπτει βέβαια από το πρόγραμμα τα παιχνίδια – κλειδιά των επόμενων αγωνιστικών είναι τα ΟΦΗ – Ατρόμητος, Άρης – Αστέρας Τρίπολης, Skoda Ξάνθη – Άρης, Βέροια – Πλατανιάς και ΑΕΚ – Πανθρακικός.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να κριθούν όλα στην ισοβαθμία και στους 33 πόντους. Το θέμα είναι όμως τότε πόσες ομάδες θα ισοβαθμήσουν και ποιές θα σωθούν με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας. Στις ισοβαθμίες ισχύουν τα παρακάτω: 1. Μεταξύ τους αγώνες, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3. Μπαράζ. Σε καλύτερη μοίρα φαίνεται ο Πανιώνιος που έχει 35 βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών:

Θέση

Ομάδα

Βαθμοί

29η αγωνιστική

30η αγωνιστική

8.

Πανιώνιος

35

Skoda Ξάνθη

Ολυμπιακός *

9.

Λεβαδειακός

34

ΠΑΟΚ

Πλατανιάς *

10.

Πλατανιάς

33

Βέροια *

Λεβαδειακός

11.

ΟΦΗ

31

Ατρόμητος

Αστέρας Τρ. *

12.

ΑΕΚ

30

Πανθρακικός

Ατρόμητος *

13.

Βέροια

30

Πλατανιάς

Παναθηναϊκός *

14.

Πανθρακικός

30

ΑΕΚ *

Κέρκυρα

15.

Άρης

29

Αστέρας Τρ.

Skoda Ξάνθη *

* Με αστερίσκο είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected