Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΚ – Ποια είναι η επόμενη μέρα

αεκ εισοδοςΗ ΑΕΚ υποβιβάστηκε στη Football League αλλά όλα δείχνουν πως θα προχωρήσει σε πτώχευση και θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, η οποία πλέον είναι Ερασιτεχνική, αφού ως ΠΑΕ δεν θα αντέξει το βάρος των χρεών το οποίο ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ – Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης και πως θα προχωρήσει η Ένωση.

Μπορεί η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ να είναι η πιο μαύρη στην ιστορία της, αφού έφτασε στον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στα χρονικά μετά από 89 χρόνια λαμπρής πορείας, ωστόσο, θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη και να «τρέξουν» την ομάδα έτσι ώστε να αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τελικά η Ένωση.

Το να παίξει, ως ΠΑΕ, η ΑΕΚ στη Football League θεωρείται απίθανο αφού δεν θα καταφέρει να αντέξει το βάρος των χρεών. Όλα δείχνουν πως η Ένωση θα ακολουθήσει το δρόμο της πτώχευσης και θα αγωνιστεί στη Football League 2, η οποία πλέον θα είναι Ερασιτεχνική κατηγορία.

Ως Ερασιτεχνικό σωματείο η ΑΕΚ θα «κουβαλήσει» μαζί της μόνο το 10% των χρεών, περίπου 3,5 εκατ. ευρώ δηλαδή, συν όποιες οφειλές έχει προς ποδοσφαιριστές. Το ποσό αυτό θεωρείται πως μπορεί να το αντέξει με κάποιες προϋποθέσεις η Ενωση αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αν καλούταν ως ΠΑΕ να καταβάλει τα 35 εκατ. ευρώ του χρέους που έχει σήμερα.

Αν η ΑΕΚ επιλέξει την πτώχευση, θα γίνει εκποίηση όσων περιουσιακών στοιχείων διαθέτει, ήτοι το πούλμαν, το αθλητικό υλικό και τα γραφεία της ΠΑΕ, για να δοθούν χρήματα κατά προτεραιότητα στους εργαζόμενους στην ιστορία, στους πιστωτές και φυσικά στο δημόσιο. Τα υπόλοιπα χρέη δεν θα διαγραφούν αλλά θα «περάσουν» στα φυσικά πρόσωπα.

Σε περίπτωση λοιπόν που η ΑΕΚ πτωχεύσει, θα αγωνιστεί στη νέα Football League 2 των 96 ομάδων, από τις οποίες 66 προέρχονται από τη Δ’ Εθνική, 14’ από τη σημερινή Γ’ Εθνική και 2 που θα υποβιβαστούν από τη Β’ συν τις 14 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα που θα πάρουν την άνοδο. Το πρωτάθλημα αυτό θα γίνει σε έξι ομίλους, με έξι ομάδες να ανεβαίνουν στη Football League.

Το σημαντικό, και πλέον θετικό για την ΑΕΚ, είναι πως ο νόμος για τις πτωχεύσεις και τις εκκαθαρίσεις έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να μην υποχρεώνεται ο «δικέφαλος» για παραμονή στην ερασιτεχνική κατηγορία για δυο χρόνια αφού η διαδικασία περατώνεται σε τρεις μήνες κι αν η ΑΕΚ κερδίσει αγωνιστικά την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν θα έχει πρόβλημα…

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected