Γ Εθνική / Τοπικά

Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου – Ο Μάκης Γρηγοράκης στο Imathia Sports News!

γρηγορακης μακηςΟ μέντορας και ηγέτης της ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου αποκαλύπτεται στο Imathia Sports News! Ο προπονητής – παίκτης της ομάδας του Κιλκίς μίλησε στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο για τη φετινή επιτυχία της ομάδας, τόσο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΕΠΣΚ αλλά και για τη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ ανόδου στη νέα Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Ο λόγος για τον 36χρονο πλέον (29/1/1977) Μάκη Γρηγοράκη (φωτ δεξιά), ο οποίος κατάγεται από τη γειτονική Πέλλα και συγκεκριμένα την Αραβησσό. Ο επί 6 χρόνια πρώτος σκόρερ της ομάδας(!) αποτελεί κατά γενική ομολογία τον άνθρωπο στον οποίο φέτος οφείλουν πολλά στην ομάδα, ένας σύλλογος που χρειάστηκε να περάσει ένα δύσκολο καλοκαίρι την περσινή χρονιά. όταν και επήλθε η ανασύνταξη με τη σύμπραξη παλιών παικτών του συλλόγου.

Το επίτευγμα της ομάδας από την δυτική πλευρά του Νομού Κιλκίς θεωρείται εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως στο Βαφειοχώρι κατοικούν μόλις 370 κάτοικοι ενώ κατάφερε να αφήσει στη δεύτερη θέση μια παραδοσιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο του νομού και όχι μόνο, την ΑΕ Πολυκάστρου.

Ας δούμε παρακάτω τα θέματα που ανέπτυξε ο έμπειρος προπονητής, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

Τι σημαίνει για τον Μέγα Αλέξανδρο η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η ταυτόχρονη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου : “Ο στόχος επετεύχθη. Πραγματοποιήσαμε κάτι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστούμε πως πέρσι τερματίσαμε στην τελευταία θέση! Το προηγούμενο καλοκαίρι η ομάδα απέκτησε μια σταθερή διοίκηση, με ανθρώπους που αγαπάνε τον σύλλογο και υπήρξαν ως επί το πλείστον παίκτες του παλαιότερα. Σίγουρα η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη καθώς είχαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, με ιστορία στον νομό αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ΑΕ Πολυκάστρου. Η συμμετοχή μας στα μπαράζ αποτελεί για μας μία νέα πρόκληση και ένα ακόμη σκαλοπάτι στη φετινή μας πορεία. Θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος και ότι βγει!”

Για τον στόχο της ομάδας μέσα από αυτή τη διαδικασία : “Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους παίκτες και σίγουρα η διαδικασία των μπαράζ δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους. Αρκετοί συμπαίκτες μου όπως και εγώ προερχόμαστε από υψηλότερο επίπεδο και θεωρώ πως αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό προτέρημα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας αλλά εμείς θα επιδιώξουμε να αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας”.

Για τα προτερήματα της ομάδας και αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα : “Ανέφερα το πιο σημαντικό προτέρημα αυτής της ομάδας, που αποτελεί η εμπειρία των παικτών της. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την εξαιρετική ομοιογένεια που έχουμε ως ομάδα και το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Έχουμε όμως και ένα σημαντικό μειονέκτημα… Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις και αυτό αποτελεί τροχοπέδη αρκετές φορές για την σταθερότητα της ομάδας. Γνωρίζω ότι μας θεωρούν αουτσάιντερ σ’ αυτή τη διαδικασία και ειλικρινά το επιθυμώ. Αυτό άλλωστε είναι και το κριτήριο που μας κάνει να πιστεύουμε πως μπορούμε να αποκομίσουμε μόνο θετικά από τη συμμετοχή μας στα μπαράζ”.

Τι γνωρίζει για τον αντίπαλο του την Κυριακή για την πρώτη αγωνιστική και αν τον έχει παρακολουθήσει: “Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον Αχιλλέα. Ξέρω ότι έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η εμπειρία του ρόστερ, που είναι φανερό πως διαθέτει και ο προσεχής αντίπαλος μας. Η μεγάλη μας όμως διαφορά έγκειται στο ύψος του μπάτζετ, που για μας φέτος έχει πέσει κατά πολύ από τα δεδομένα που υπήρχαν πριν τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, φέτος δεν ξεπερνά τις 30.000 όταν τότε ήταν πάνω από 100.000, όπως δηλαδή ο αντίπαλος μας τη φετινή χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά τον Αχιλλέα, αλλά γνωρίζω αρκετά και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη”.

Ποιο κατά τη γνώμη του είναι το φαβορί για την άνοδο από τον 3ο όμιλο : “Είναι ένας όμιλος αρκετά ισορροπημένος θα έλεγα. Λόγω της καταγωγής μου από την Πέλλα, γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον Αλμωπό Αριδαίας, ομάδα στην οποία αγωνίστηκα άλλωστε όταν ήταν στη Γ’ Εθνική. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πολύ καλή λειτουργία της ως ομάδα αλλά και η εξαιρετική ισορροπία στο ρόστερ της. Αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών και κατά τη γνώμη μου θεωρείται φαβορί”.

Τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στους φίλους της ομάδας : “Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας είναι πραγματικά πολύτιμη η βοήθεια του. Η ομάδα είχε ένα πλάνο διετίας με στόχο την κορυφή και κατάφερε να τον πετύχει. Η συμμετοχή μας στα μπαράζ αποτελεί τεράστια πρόκληση, όμως την αντιμετωπίζουμε χωρίς άγχος και μέσα από αυτή τη διαδικασία μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. Τα κεφάλια κάτω λοιπόν για ότι καλύτερο και να είναι σίγουρος ο κόσμος πως δεν πρόκειται να εκτεθούμε!”

Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected