Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Διάφορα

Ημερίδα για το Ποδόσφαιρο – Μία αξιέπαινη και άκρως αποτελεσματική προσπάθεια (φωτ)

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά σημαντική για κάθε ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα και γονέα ήταν η χθεσινή ημερίδα για το ποδόσφαιρο, που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Νάουσα, μετά από πρωτοβουλία της ομάδας του Ολυμπιακού. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής του Γ.Ν. Νάουσας κ. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, ο Ψυχολόγος – Επικοινωνιολόγος και Εκπαιδευτής της Σχολής Προπονητών της ΕΠΟ κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, ο Ορθοπεδικός – Χειρούργος κ. Ιωάννης Γιαννούλης αλλά και ο προπονητής της Βέροιας Κ20 και Υπέυθυνος των τμημάτων Υποδομής της “Βασίλισσας” κ. Στέφανος Γαϊτάνος.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Γιώργος Καραμελίδης, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Νάουσας κ. Θωμάς Βράντσης, ο εκτελεών χρέη προέδρου στον ΦΑΣ Νάουσα κ. Χάρης Ακριτίδης αλλά και ο προπονητής των Μικτών της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Αντώνης Λυμούσης. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο “δικός μας” Αργύρης Τσιγγενόπουλος, ο οποίος στο τέλος των ομιλιών έθεσε τον εύστοχο προβληματισμό σχετικά με τη μη παρουσία των προπονητών αλλά και παραγόντων στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στους τομείς του κάθε ομιλητή και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, τονίζοντας το προφανές : την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εύρυθμη λειτουργία των Ακαδημιών, που αποτελούν την “δεξαμενή” του αθλήματος στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πίεση που δέχονται τα παιδιά από τους γονείς αλλά και την κακή διαχείρηση της ήττας μέσα στους αγώνες. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός τομέας των τραυματισμών και της αντιμετώπισης των από τους αθλητές, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Στέφανου Γαϊτάνου, που με το γνωστό γλαφυρό ύφος παρέθεσε την εμπειρία και τις γνώσεις του των 40 ετών περίπου ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο.

Εμείς ευχόμαστε η ημερίδα αυτή να γίνει θεσμός για το ποδόσφαιρο, γιατί είναι κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με αυτό και γενικά με τον αθλητισμό, βοηθώντας έτσι να καλυφθεί όσο το δυνατόν η μεγάλη “τρύπα” της σωστής ενημέρωσης σχετικά με το άθλημα στη  χώρα μας.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected