Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

SKODA Ξάνθη – Λίνφιλντ (0-1) Για 63′ ο Βασιλακάκης

ξανθη-λινφιλντΉττα σοκ για την Skoda Ξάνθη στα «Πηγάδια» και… δικαίωση Πανόπουλου με τους Βορειοϊρλανδούς να… ρίχνουν στον… κουβά όλον τον πλανήτη, νικώντας 1-0 στην «Arena».

Οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι απέναντι στην Λίνφιλντ, δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και πλέον χρειάζονται τη νίκη στον επαναληπτικό της 25ης Ιουλίου στην Βόρεια Ιρλανδία, προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τον γ’ προκριματικό του Europa League.

«Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπερνς, ο οποίος στο 25’ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Ξάνθης και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Τσέμα και έδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Λίνφιλντ, η οποία μπορεί να… ονειρεύεται τον επόμενο γύρο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αργό ήταν το… τέμπο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ακρίτες είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον… δρόμο προς την εστία του Τάφεϊ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όταν ο Βάλλας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρια, αλλά ο Τάφεϊ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Βασιλακάκη πέρασε άουτ.

Από την στιγμή που η Ξάνθη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, είδε να γίνεται… πράξη ο «άγραφος» κανόνας του ποδοσφαίρου, καθώς στο 25’ η Λίνφιλντ άνοιξε το σκορ με τον Μπερνς.

Ο άσος των φιλοξενούμενων πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το… μπάσιμο, ο Γούτας δεν κατάφερε να διώξει και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Τσέμα για το 1-0.

Στην συνέχεια, η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το απ’ ευθείας φάουλ του Ντιέ πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Τάφεϊ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ακρίτες αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία της Λίνφιλντ, αλλά στο 61’ ο πορτιέρο της Λίνφιλντ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Μαρίνο, ενώ στο 75’ έδειξε σε κόρνερ του Τριάδη και από την εκτέλεση, η κεφαλιά του Ράνου πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, η Ξάνθη προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο, το άγχος δεν βοήθησε τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, ενώ η Λίνφιλντ ήταν αυτή που είχε την τελευταία καλή στιγμή, στο 77’ με τον Κάρβιλ, που έκανε το πλασέ, αλλά ο Τσέμα έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ράινβιγ (Γαλλία), οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο, Μαρσελίνιο, Κλαρκ, Γουάρντ, Μούλγρεου, Μακάλιστερ, Μπερνς, Τόμσον.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο (69’ Τριάδης), Ντιέ (79’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (63’ Ράνος), Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάν.

Λίνφιλντ (Ντέιβιντ Τζέφρεϊ): Τάφεϊ, Μπερνς, Γουάρντ, Κλαρκ, Μπερνς (79’ λ.τρ. Μακόλ), Έρβιν, Γκολτ, Λόουρι, Νόουλς (65’ Μούλγρεου), Τόμσον (70’ Μακάλιστερ), Κάρβιλ.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected