Κατηγορίες

ΦΑΣ Νάουσα – Το “διαμάντι” της Καντούνα!

φιλεμονΗ πρώτη μεταγραφή ξένου παίκτη για τον ΦΑΣ Νάουσα είναι γεγονός! Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ Ντάνιελ Φίλεμον (Daniel Philemon) αποτελεί εδώ και λίγες ώρες την 6η φετινή προθήκη για τους “κυανόλευκους”, ένα ταλέντο από την…αστείρευτη αφρικανική πηγή και με διεθνείς συμμετοχές στο παλμαρέ του.

Ο 21χρονος (20/11/1992) μεσοαμυντικός γεννήθηκε στην Καντούνα της Νιγηρίας και προέρχεται από πολυμελής οικογένεια που εκ των πραγμάτων αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες λόγω των συνθηκών στην περιοχή. Όμως, όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες στη “μαύρη” ήπειρο, έτσι και ο Ντάνιελ εμφάνισε από πολύ μικρός την κλάση του στο ποδόσφαιρο και τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Καντούνα Γιουνάιτεντ, ομάδα της γενέτειρας του.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι το 2003 όταν θα τον πλησιάσουν οι Νάιγκερ Τορνέιντος (ομάδα 2ης κατηγορίας στη Νιγηρία από την πόλη Μάινα με πληθυσμό 5000 κατοίκους) για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και με τη “κίτρινη” φανέλα θα πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον της Κβάρα Γιουνάιτεντ, που αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ της Νιγηρίας.

Ο Ντάνιελ Φίλεμον συνέχισε σταδιακά να αποδυκνείει πως θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική μονάδα τόσο για την ομάδα όσο και για τη “μικρή” Εθνική (Κ20) της χώρας του. Το 2011 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Κολομβίας, όπου θα πραγματοποιήσει 5 συμμετοχές και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο της Τζένοα όσο και Τβέντε, με τους Ιταλούς να τον καλούν για δοκιμαστικά.

Δεν θα καταφέρει όμως να γίνει μέλος της ομάδας από τη Γένοβα, παρόλο που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Πριν από περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με το one.co.il. , ο νεαρός Νιγηριανός δέχτηκε πρόταση από την Ισραηλινή Χάποελα Ραανάνα και θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι για να βρεθεί στη νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 20χρονος παίκτης θα χάσει το διαβατήριο στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου όπου θα υπάρχει η ανταπόκριση της πτήσης και ακολουθεί ένας…γολγοθάς που θα του αποφέρει την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τους Ισραηλινούς που δεν μπορούσαν να περιμένουν τη διαδικασία.

Λίγες μέρες μετά, ο Ντάνιελ Φίλεμον θα δεχτεί την πρόταση του ΦΑΣ Νάουσα και κατόπιν των γνωστών σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασιών, έστειλε νωρίς το απόγευμα το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό και θα ταξιδέψει αύριο για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

δείτε εδώ βίντεο με τον Ντάνιελ Φίλεμον

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected