Κατηγορίες

Αχιλλέας Νάουσας – Βασιλιάς…Κάρολος!

60740_10200805709330212_1653632660_nΠολύ κοντά σε μία σημαντική προσθήκη βρίσκεται ο Αχιλλέας Νάουσας. Όπως σας ενημερώσαμε μέσω του group του Imathia Sports News στο facebook από τις 13.00μμ, ο Μερκούρης Καραλιόπουλος μπορεί να λογίζεται πλέον παίκτης των “κυανολεύκων”. Ο έμπειρος μέσος μίλησε στο Imathia Sports News αμέσως μετά την πληροφορία που είχαμε που έκανε λόγο για οριστική συμφωνία. : “Υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία με τον Αχιλλέα. Απομένει η τυπική λύση της συνεργασίας μας με τον ΦΑΣ Νάουσα και ύστερα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Έχω πολύ όρεξη για ποδόσφαιρο και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να σταματήσω. Σίγουρα στις φιλοδοξίες μου είναι και η προπονητική και ,με ενδιαφέρει πολύ αυτή η προοπτική. Υπάρχουν συζητήσεις και σ’ αυτό τον τομέα και τις επόμενες μέρες θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα”, ήταν τα λόγια του 36χρονου μέσου.

Who is who

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος είναι 36 ετών (26/11/1977), έχει ύψος 1.78 και βάρος 77 κιλά. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και ως στόπερ. Η εμπειρία και ο εξαιρετικός του χαρακτήρας είναι τα συστατικά που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του και παρόλο που έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, σε “κερδίζει” με την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη του.

Στο περσινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής πραγματοποίησε 17 συμμετοχές και 948 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του ΦΑΣ Νάουσα, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ Καμποχωρίου και το επόμενο “σκαλοπάτι” ήταν ο ΦΑΣ Νάουσα στον οποία αγωνίστηκε από το 1995 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000, έχοντας 108 συμμετοχές και 23 τέρματα. Οι “κυανόλευκοι τότε αγωνιζόταν στη Β’ και Γ’ Εθνική. Η τελευταία του χρονιά ήταν αυτή που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Άρη και ο τότε μεγαλομέτοχος των “κιτρίνων” Δημήτρης Κοντομηνάς θα τον κάνει δικό του την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, παρά τις προτάσεις από άλλες ομάδες της Α’ Εθνικής.

Με τους “κιτρινόμαυρους” θα πραγματοποιήσει 45 συμμετοχές μέχρι το 2004, χρονιά την οποία θα ήθελε να…σβήσει από τη μνήμη καθώς τα οικονομικά προβλήματα που κληροδότησε η ομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ζαχουδάνη ήταν τεράστια και ο θα προχωρήσει σε προσφυγή για τα δεδουλευμένα του. Δεν θα αργήσει βεβαίως να βρει την νέα του ποδοσφαιρική στέγη και θα μεταγραφεί στον Απόλλων Καλαμαριάς που τότε αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική. Οι “Πόντιοι” θα τον λατρέψουν και θα γίνει “ίνδαλμα” για τους φίλους της ομάδας (δείτε βίντεο στο τέλος του άρθρου) πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι το 2007 που παρέμεινε στους “κοκκινόμαυρους”. Θα καταγράψει 99 συμμετοχές και θα πετύχει 10 γκολ.

Το 2008 θα επιστρέψει στην Ημαθία και θα φορέσει τη φανέλα της Βέροιας, που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και στους 6 μήνες που θα παραμείνει θα καταγράψει 11 συμμετοχές και 2 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2009 και ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Απόλλων Καλαμαριάς, ο υποβιβασμός των “Ποντίων” λόγω χρεών θα τον φέρει στην Ρόδο (Γ’ Εθνική), η επιστροφή όμως στον Απόλλων θα αργήσει μόνο ένα εξάμηνο όταν και θα αγωνιστεί με τα χρώματα του για ένα χρόνο στη Δ’ Εθνική.

Τον Ιούλιο του 2011 θα επιστρέψει και πάλι στον ΦΑΣ Νάουσα, όπου πλέον ζει με την οικογένεια του. Με το “εθνόσημο” χει 30 συμμετοχές (Νέων, Ολυμπιακών και Ελπίδων) και έχει πετύχει δύο γκολ, ενώ στον Αρη φοράει τη φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο 2.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν οι οπαδοί του Απόλλων Καλαμαριάς για να τιμήσουν τον αρχηγό τους

Μερικά από τα πιο σημαντικά γκολ στην καριέρα του

…και φωτό ρετρό

moserlx-gif-1
coffee-banner

Comments are closed for this post.

error: Protected