Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

SKODA Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης (1-2) Βασικός ο Βασιλακάκης

στανταρ λιεγηςΗ Σταντάρ Λιέγης δεν ήταν ανώτερη από τη Skoda Ξάνθη, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Ακριτών και πήρε τη νίκη 2-1 στα Πηγάδια, που την φέρνει μία… ανάσα από τα play offs του Europa League.

Οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν διαβασμένοι απέναντι στην ομάδα του Βελγίου, κατάφεραν να… συνέλθουν από το πολύ όμορφο τέρμα του Μπιά στο 18’, έφεραν το ματς στα ίσια με την γκολάρα του Ντιέ στο 36’, ωστόσο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο μέρος, αλλά και την απόκρουση του Κυριακίδη στο πέναλτι του Μπιά στο 52’ και μετά την αποβολή του Μπέρτου στο 69’ κατέρρευσαν και… περίμεναν το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων που ήρθε στο 74’ με τον Σιμά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να… μετρήσουν τον αντίπαλο και τους τομείς που θα έπρεπε να χτυπήσουν για να φτάσουν με αξιώσεις σε κάποιο γκολ. Το αρνητικό για την ακριτική ομάδα ήταν πως η Σταντάρ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο προς την αντίπαλη εστία και ο Μπιά με ένα πολύ όμορφο πλασέ, έξω από την περιοχή, στο 18’ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γκι Λουζόν.

Μάλιστα, οι Βέλγοι μετά το τέρμα που σημείωσαν ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 23’ όταν ο Εζεκιέλ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή σε κενή εστία και σε δεύτερο χρόνο ο Ντε Καμάργκο δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Από την στιγμή που η Skoda Ξάνθη κατάφερε να αντέξει το… κύμα επίθεσης της Σταντάρ, ανέβασε την απόδοσή της και αναζήτησε ένα τέρμα πριν το ημίχρονο, ούτως ώστε να πάει με περισσότερες ελπίδες στα αποδυτήρια. Μάλιστα, τα κατάφερε στο 36’ με ένα υπέροχο τέρμα του Ντιέ, ο οποίος εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Καβασίμα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το δυνατό σουτ του Σισέ στο 39’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια της «Skoda Ξάνθης Arena».

Έχασε τα… άχαστα, απίστευτα νεύρα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και αναζήτησε το τέρμα που θα της έδινε το προβάδισμα, ωστόσο, στο 50’ ο Μαρσελίνιο πήρε τον… τίτλο του μοιραίου της αναμέτρησης, καθώς βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Καβασίμα, αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο κορμί του πεσμένου πορτιέρο της Σταντάρ.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για την Ξάνθη δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κομεσίδης υπέπεσε σε πέναλτι στον Εζεκίελ, αλλά ο Κυριακίδης έδωσε μία ακόμα… ευκαιρία στους Ακρίτες, αποκρούοντας την εκτέλεση του Μπιά.

Κι ενώ η Ξάνθη έδειχνε πως είχε το μομέντουμ της αναμέτρησης, τα νεύρα των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου, αλλά και η απερισκεψία του Μπέρτου να δεχθεί πρώτη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε μαρκάρισμα στον Μαρσελίνιο στο 53’ και δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα στο 69’ για φάουλ στην μεσαία γραμμή, έγειραν την… πλάστιγγα προς την ομάδα της Λιέγης.

Το «συγκρότημα» του Γκι Λουζόν έδειξε ψύχραιμο στην επίθεση, πίεσε για το τέρμα που θα του έδινε τον πρώτο λόγο και τα κατάφερε στο 74’ με τον Σιμά, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ και διαμόρφωσε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, οι Ακρίτες προσπάθησαν να πετύχουν το τέρμα που θα μεγάλωνε τις ελπίδες τους για τον επαναληπτικό, ωστόσο, στο 90’ το γυριστό σουτ του Μαρίν, έπειτα από φάση διαρκείας, πέρασε άουτ.

Skoda Ξάνθη : Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Ντιέ.

Σταντάρ Λιέγης : Καβασίμα, Ιαντόλι, Οπαρέ, Τσίμαν, Αρσλάναγκιτς, Μπουλό, Σισέ, Μαρκέ, Μπιά, Ντε Καμάργκο, Εζεκίελ.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected