Εθνικές Ομάδες

Αυστρία – Ελλάδα 0-2

εθνικη ελλαδος1Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, η Εθνική μας νίκησε 2-0 την Αυστρία και ήταν ουσιαστική, αλλά όχι εντυπωσιακή και είχε και δύο δοκάρια με Τζιόλη και Χολέμπας.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού απέδειξε πως είναι… κίλερ, καθώς δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε, δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα. Η Αυστρία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Εθνική ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 39’ ο Μήτρογλου, από πάσα λουκούμι του Κατσουράνη έκανε το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σάντος ήταν βελτιωμένοι και στο 67’ ο Μήτρογλου και πάλι με σουτ έγραψε το 0-2. Στο 73’ και στο 86’ είχαν δοκάρι οι Τζιόλης και Χολέμπας.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Εθνική μας στο «Ρεντ Μπουλ Αρένα» με τον Φερνάντο Σάντος να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Όμως η Αυστρία μπήκε σαφώς καλύτερα στο παιχνίδι, παρακινούμενη και από τους 30.000 θεατές. Στο 18’ μάλιστα ο Αλάμπα εκτέλεσε το φάουλ, ο Καρνέζης άλλαξε την πορεία της μπάλας, που κατέληξε στο δοκάρι. Στο 24’ σουτ του Μπαουμγκάρτλινγκερ προβλημάτισε τον Έλληνα τερματοφύλακα. Η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα χωρίς ρυθμό και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της.

Μετά το πρώτο ημίωρο βελτίωσε την εικόνα της και στο 39’, ο Κατσουράνης βρήκε με εκπληκτική σέντρα τον προωθημένο Μήτρογλου, κι εκείνος με το αριστερό εκτέλεσε τον Άλμερ για το 0-1. Στην μοναδική ουσιαστική ευκαιρία της η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει «παγώνοντας» το γήπεδο της Αυστρίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάντος δεν έκανε αλλαγές, και στο 47’ σε μια αντεπίθεση ο Μήτρογλου με τον Κονέ δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλό. Στη συνέχεια οι Αυστριακοί αύξησαν την πίεσή τους, χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Όμως είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν. Αλλά όμως και στο πρώτο ημίχρονο, στο 67’ ο Μήτρογλου με δυνατό σουτ έκανε το 0-2. Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στο 73’ ο Τζιόλης με σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι.

Η Αυστρία προσπάθησε να σημειώσει κάποιο γκολ, αλλά δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 86’ η Ελλάδα άγγιξε και το τρίτο γκολ, καθώς ο Χολέμπας με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Σε κάθε επίθεσή της η «γαλανόλευκη» προκαλούσε επικίνδυνες καταστάσεις και έδειξε πως είναι έτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια με το Λίχτενσταϊν και τη Λετονία στις αρχές Σεπτεμβρίου, αρκεί να βρει πιο γρήγορα ρυθμό στο παιχνίδι της.

Αυστρία : Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ, Φουχς, Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Χάρνικ. Αγωνίστηκαν και οι Ίβανσιτς, Λάιγκεμπ, Πρέντλ

Ελλάδα  : Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου. Αγωνίστηκαν και οι Νίνης, Μανωλάς, Τζιόλης, Βύντρα, Φορτούνης, Σπυρόπουλος.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected