Κατηγορίες
Super League 1

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

γιαννινα φαση2Αν το πρώτο επίσημο 90λεπτο τους στο νέο πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί ως πρελούδιο για αυτό που θα μας παρουσιάσουν στη συνέχεια, τότε Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μία πραγματική μάχη στο “Θεόδωρης Κολοκοτρώνης” και μετά από ένα όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα διάρκειας 1,5 ώρας που έδωσαν στους θεατές, έφυγαν με την ικανοποίηση του ενός κερδισμένου βαθμού, προϊόν του χορταστικού 3-3 μεταξύ τους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τρεις φορές προβάδισμα στο σκορ (τις δύο στο πρώτο ημίχρονο), όμως δεν μπόρεσε να φύγει με το ιστορικό “τρίποντο” από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας (αγνοεί την νίκη εκεί) καθώς ο Αστέρας είχε πάντα τον τρόπο να επιστρέφει στο παιχνίδι.

Στα γκολ των Τσουκαλά (11′ πεν) και Τσάβες (28′) οι Αρκάδες απάντησαν με τους Ουσέρο (13′ πεν.) και Ντε Μπλάσις (32′), ενώ όταν οι Ηπειρώτες νόμιζαν πως θα κάνουν το “κόλπο γκρόσο” χάρη στο γκολ του Βίλα (57′), ο Καράσκο τους πήρε τη “μπουκιά μέσα από το στόμα” τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Το ματς στην Τρίπολη πήρε… φωτιά από το 10ο κιόλας λεπτό, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι σε χέρι του Τσαμπούρη μέσα στην περιοχή και τον Τσουκαλά να βάζει μπροστά την ομάδα του στο σκορ από την άσπρη βούλα.

Η απάντηση όμως των γηπεδούχων ήταν αμεσότατη αφού δύο λεπτά αργότερα “πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα”. Ο διαιτητής Λιαχούδης έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα σε πέσιμο του Ντε Μπλάσις μέσα στην περιοχή (το replay δεν φάνηκε να δείχνει παράβαση του Βελλίδη) και ο Ουσέρο έγραψε το 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοφάριση, οι παίκτες του Τσιώλη είχαν στη συνέχεια δύο καλές στιγμές με τον Ζαραδούκα στο 18′ (απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης) και τον Γκρατσίνι στο 24′ (μπλόκαρε ο κίπερ του ΠΑΣ), όμως στο 28′ δεύτερη ψυχρολουσία…

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΣ, Τσουκαλάς, έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα στον κενό χώρο και ο Τσάβες με πανέμορφο “σκαφτό” πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από το σώμα του Γεωργακόπουλου για να κάνει το 2-1 για τους Ηπειρώτες.

Οι συγκινήσεις δεν είχαν πάντως ολοκληρωθεί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να δείχνει για δέυτερη φορά άριστα αντανακλαστικά: ο Κάφα έβγαλε γλυκειά σέντρα από τα αριστερά και ο Ντε Μπλάσις με δύσκολη γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 2-2 κάνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται μήπως διακτινίστηκαν από την Ελλάδα σε καποιο γήπεδο της Πρέμιερ Λιγκ…

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους (πήραν τα ηνία μετά το 2-2 και ήταν κυρίαρχοι για αρκετά λεπτά), με τον Ντε Μπλάσις να παίρνει την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι στο 43′ αλλά αυτή να φεύγει άουτ.

Αγγλία γίναμε…

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν πάντως το παιχνίδι και στο δέυτερο μέρος, κάτι που συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα όσοι το παρακολούθησαν. Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη ευκαιρία για τρίτο γκολ με το σουτ του Ίλιτς στο 46′ (η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι), ο Αστέρας “απάντησε” με σουτ του Τσαμπούρη (άουτ) στο 52′, για να γίνει τελικά το 3-2 για τους φιλοξενούμενους στο 57′.

Ο Βίλα έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γεωργακόπουλο να μην μπορεί να αντιδράσει και την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να παίρνει για τρίτη φορά προβάδισμα στο σκορ, μέσα μάλιστα από τέσσερις μόνο τελικές προσπάθειες!

Η συνέχεια βρήκε τον Αστέρα να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση και αφού έχασε πρώτα δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μπαράλες (κεφαλιά άουτ στο 69′ και σουτ στην αγκαλιά του Βελλίδη στο 78′) και τον Λισγάρα (μπλόκαρε ο Βελλίδης την κεφαλιά του στο 84′), τελικά πέτυχε το πολυπόθητο 3-3 στο 87′.

Ο Μπακασέτας έβγαλε σε θέση βολής τον Καράσκο, ο οποίος με πλασέ απέναντι στον Βελλίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-3.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν για την ολική ανατροπή αλλά τους Κάφα και Μπαράλες να μην καταφέρνουν να παραβιάσουν για τέταρτη φορά την εστία του ΠΑΣ.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74′ Μπακασέτας), Ζαραδούκας, Λισγάρας, Γκόιαν, Ουσέρο, Ζησόπουλος (66′ Καράσκο), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54′ Ναβάρο), Μπαράλες

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Βίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τσάβες (71′ Κρητικός), Κοροβέσης (58′ Κεϊτά).

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected