Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – Κοζάνη (2-3) Κατέκτησε και το Super Cup!

κοζανη super cupΤο Σούπερκαπ της ΕΠΣ Κοζάνης κατέκτησε η Κοζάνη που νίκησε στην Αρδασσα τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο με σκορ 2-3.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον περυσινό πρωταθλητή (Αρδασσα) και κυπελλούχο (Κοζάνη) της ΕΠΣ Κοζάνης έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σηματοδωτόντας την έναρξη της φετινής σεζόν 2013-14.

Ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος παρουσιάστηκε ανανεωμένος, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση του και νέο προπονητή τον Στάθη Τσεμπερλίδη.

Παρόλο που η Αρδασσα έχασε πολλά βασικά στελέχη της από την περυσινή χρονιά πρωταθλητισμού έδειξε ότι φέτος θα παρουσιάσει ένα συμπαγές σύνολο που ειδικά στην έδρα του θα είναι δύσκολος αντίπαλος στο πρωτάθλημα της Α” Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Η Κοζάνη από την πλευρά της έπαιξε με όλα τα βασικά της στελέχη (πλην του τραυματία Μπουλγκουρίδη) και έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Οι ερυθρόλευκοι δεν εντυπωσίασαν στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα στο δεύτερο ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν μία δίκαιη νίκη.

Στο 7′ σέντρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, εναέριο σουτ του Γιάννη Προβίδα από κοντά και αφού η μπάλα βρήκε λίγο και σε έναν αμυντικό κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του έμπειρου επιθετικού με την φανέλα της Κοζάνης.

Στο 44′ η Αρδασσα ισοφάρισε με ωραίο σουτ του Φώτη Αμαραντίδη που ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη βελτιώθηκε αισθητά και πίεσε την Άρδασσα που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων και έχασαν κάποιες άλλες ευκαιρίες να αυξήσουν τη διαφορά.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε και πάλι ενδιαφέρον αφού η Αρδασσα μείωσε σε 2-3 στο 89′ αλλά η Κοζάνη κράτησε τη νίκη και σήκωσε την «κούπα» του «υπερπρωταθλητή» της ΕΠΣ Κοζάνης.

Στο 65′ από φάουλ του Ταφαρλή και γυριστή κεφαλιά του Δημήτρη Κάλφα έγινε το 1-2.

Στο 78′ προσπάθεια του Χαματάϊ από αριστερά και γύρισμα στον Δημήτρη Ταφαρλή που με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 1-3.

Στο 89′ από φάουλ του Μίμτση και κεφαλιά του Καραγιαννάκη έγινε το 1-2. Σημειωτέον ότι και οι δύο αυτοί παίκτες τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στον Ερμή Ασβεστόπετρας.

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας : Δημητριάδης, Πισκιλίδης (73′ Βασιλειάδης), Τσακαλίδης, Σαββίδης, Σερέτης, Καραγιαννάκης, Χινδιρίδης, Μίμτσης, Γιάννης Βερύκοκος Ι (80′ Γιάννης Βερύκοκος ΙΙ), Αμαραντίδης, Προσκυνητόπουλος.

Κοζάνη : Κοκκινίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Ηλ. Τσικόπουλος (73′ Κουτσομήτρος), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Πιπινίκας, Ντεμιράϊ (80′ Γιάννης Τσικόπουλος), Προβίδας (55′ Χαματάϊ), Ταφαρλής, Κυρ. Παπαδόπουλος.

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected