Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – Τρίκαλα 1963 ΑΟ

Μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, θα βρεθεί στο δρόμο των ομάδων μας στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής Ερασιτεχνικής. Τα Τρίκαλα 1963 όπως ονομάζονται πλέον, δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς η παρουσία τους για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, έχει δημιουργήσει τα δικά τους…χνάρια στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ιστορία

Ο Α.Ο. Τρίκαλα ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του ΑΟ Τρικάλων “Ο Αχιλλεύς” με την ΑΕ Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (χωρητικότητα 14.000). Έχει 7 συμμετοχές στην Α΄Εθνική, με καλύτερη επίδοση την 11η θέση την περίοδο 1965-1966, 25 παρουσίες στη Β’ Εθνική και 12 στη Γ’, ενώ μόνο μία φορά έχει αγωνιστεί σε τοπικό επίπεδο.

Στο τέλος της περιόδου 2010-11 τιμωρήθηκε, λόγω κατάθεσης πλαστής εγγυητικής επιστολής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ΕΕΑ, με υποβιβασμό από τη Football League (Β’ κατηγορία) στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (Δ’). Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον 5ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και πέρσι τερμάτισε στην 5η θέση με 29 βαθμούς και εκμεταλλευόμενη την αναδιάρθρωση, κέρδισε την άνοδο της στη Γ’ Εθνική.

Σήμερα

Προπονητής των Τρικάλων είναι ο γνωστός για την θητεία του σε ελληνικές ομάδες, Ζόραν Μπάμποβιτς (φωτ), ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΟΤ στις 23 Ιουνίου 2013. Η διοίκηση της ομάδας, με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Βασίλη Ζαχόπουλο εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας στον έμπειρο προπονητή και την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού προχώρησε στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού ενόψει της νέας περιόδου.

Ο σύλλογος διατηρεί τη δική της ιστοσελίδα (www.aotrikala1963.gr) και μία εξαιρετική σελίδα στο facebook με πολλά ιστορικά στοιχεία και όχι μόνο.

Μεταγραφές

Τρεις ηχηρές προσθήκες και αρκετές νεαρών και εξελίξιμων παικτών πραγματοποίησε η ομάδα των Τρικάλων. Απέκτησε μεταξύ άλλων τον έμπειρο τερματοφύλακα του Αιγινιακού, Μιχάλη Ψωμιάδη και τους Μπάμπη Λουϊζίδη, Τόλη Χαλιμπάκη από τον Απόλλων Καλαμαριάς ενώ η παρουσία του Ζόραν Μπάμποβιτς στην τεχνική ηγεσία, έφερε και συμπατριώτες του στα Τρίκαλα με πιο ηχηρά ονόματα τους επιθετικούς Στανκέφσκι, Βουκέλια και Νεμάνια, που ήδη…άνοιξαν λογαριασμό στα φιλικά προετοιμασίας.

Φιλικά

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους βρίσκονται τα Τρίκαλα, με δύο φιλικές αναμετρήσεις να έχουν προγραμματιστεί την εβδομάδα που διανύουμε. Σήμερα Τετάρτη 4/8 η ομάδα του Ζόραν Μπάμποβιτς θα μεταβεί στην Καρδίτσα όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό ΑΟΚ και την προσεχή Κυριακή 8/9 θα δώσει το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων υποδεχόμενη στο δημοτικό στάδιο της πόλης τον Δωτιέα Αγιάς με ώρα έναρξης 17:30. Στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής, επικράτησε του Ρήγα Φεραίου εκτός έδρας με 2-1 (Στανκέφσκι, Βουκέλια οι σκόρερς), ηττήθηκε από τον Τύρναβο εντός έδρας με 0-1, ενώ επικρατησε του Οικονόμου Τσαριτσάνης στη Φαρκαδόνα με 2-1 (Νεμάνια 2).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected