Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – Αχιλλέας Δομοκού

Πάνω από 80 χρόνια ιστορίας μετρά ο Αχιλλέας Δομοκού, η τέταρτη ομάδα του αφιερώματος του Imathia Sports News μετά τις Τρίκαλα, Μαχητή Τερχιθέας και ΑΟ Χαλκίς. Η ομάδα της ομώνυμης κωμόπολης του νομού Φθιώτιδος, η οποία έχει 1556 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες του νομού μας καλούνται να ταξιδέψουν στην πανέμορφη ορεινή Τιθορέα, όπου η θέα του κάμπου της Λαμίας είναι εκπληκτική.

Η περσινή εξαιρετική της πορεία στον τέταρτο όμιλο της Δ’ Εθνικής, όπου κατέκτησε την 4η θέση με 33 βαθμούς (δέκα πίσω από την πρωτοπόρο Λαμία) την έφερε στην νέα Γ’ Εθνική, όπου πρωταρχικός στόχος της ομάδας, σύμφωνα με τις κατά περιόδους δηλώσεις των ιθυνόντων της, είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το Μάϊο αγωνίστηκε στον τελικό της ΕΠΣ Φθιώτιδας, όπου ηττήθηκε από την ανώτερη Λαμία με 3-1, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο έπειτα από πολλά χρόνια.

Πρόεδρος της ομάδας εκλέχτηκε πριν από μερικούς μήνες ο Γιάννης Μασιάλας, ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στην πόλη του Δομοκού, που ήταν και πέρυσι κοντά στην ομάδα αλλά εξωδιοικητικά. Στο πλευρό του Αχιλλέα θα είναι και τη νέα χρονιά ο Δήμαρχος Δομοκού Στέλιος Σύρος, όπως και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Προπονητής στους “κυανολεύκους” είναι από το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Παφλιάς. Ο 45χρονος τεχνικός που στην καριέρα του είχε αγωνιστεί με τον Α.Ο. Καρδίτσας, τη Λαμία, τη Νίκη Βόλου, την Παναχαϊκή και το Λεωνίδιο θα καθοδηγήσει την ομάδα της Φθιώτιδας στην Γ΄ Εθνική.

Πολύ θετικό στοιχείο μέχρι στιγμής για τον Αχιλλέα η παραμονή του μεγαλύτερου μέρους του περσινού ρόστερ ενώ προστέθηκαν αξιόλογοι παίκτες που θα βοηθήσουν με την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους στη νέα προσπάθεια της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Αποκτήθηκαν οι Κώστας Τσιλίκας (20 ετών, αμυντικός) από τη Λαμία, Μίλτος Μπουγιώτας (21 ετών, επιθετικός) πρώτος σκόρερ του Ανδρούτσου Γραβιάς στην Α’ Ερασιτεχνική, Θωμάς Μπαντής (23 ετών, επιθετικός) από την Αναγέννηση Καρδίτσας και Αλέξης Τριανταφύλλου (αμυντικός) από την ΑΕ Λεονταρίου Καρδίτσας.

Στις μέχρι τώρα φιλικές αναμετρήσεις η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει καταφέρει να πάρει το “ροζ φύλλο” και είναι φανερό πως η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη την αγωνιστική της ταυτότητα. Ηττήθηκε από τον Ευρυτανικό (0-1), από την ΑΕ Λεονταρίου (0-1), από την Αναγέννηση Καρδίτσας (0-6) και χθες από τον Μαχητή Τερψιθέας στο γήπεδο της Νεάπολης Λάρισας με 1-3.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected