Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – ΑΣ Πυργετού

Μία ακόμη παρουσία από την μεγάλη ποδοσφαιρική…πηγή του Νομού Λάρισας στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο λόγος για τον ΑΣ Πυργετού, που για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία θα αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τη φετινή χρονιά η ομάδα της βόρειας πλευράς του νομού, στους πρόποδες του Ολύμπου προέβη σε…restart σε σχέση με την περσινή περίοδο, κατά την οποία κατάφερε την τελευταία στιγμή να κερδίσει το πλασάρισμα της στις θέσεις που οδηγούσαν στη Γ’ Εθνική, τερματίζοντας στην 5η θέση με 31 βαθμούς, δύο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η πρόσφατη αποχώρηση του Γιάννη Αλεξούλη από τον πάγκο της ομάδας και η πρόσληψη του επίσης παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Λάρισας Νίκου Αργυρούλη, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Τύρναβο, Πρέβεζα, Φωστήρα, Κιλκισιακό, Πιερικό, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αναγέννηση Άρτας, δίνει το έναυσμα για μία νέα εποχή που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μίας ομάδας με εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες που τη φετινή χρονιά θα έχουν την…τιμητική τους. Η συνεργασία που συμφωνήθηκε πριν λίγες μέρες ανάμεσα στον Πυργετό και της ακαδημίας ΑΕΛ Προμηθέας και κατόπιν διαπραγματεύσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, ο ΑΣ που υπήρχε σκέψη να μη λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, θα συμμετάσχει κανονικά και με την συνδρομή έμψυχου υλικού που θα προέρχεται από την συγκεκριμένη ακαδημία!

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της διοίκησης Νίκος Μίχος, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα, ήρθαν σε επαφή με τον απελθόντα πρόεδρο της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη, με σκοπό να τον προσεγγίσουν ώστε να αναλάβει τις τύχες του Πυργετού. Τελικά, ύστερα από ανεπάλληλες συζητήσεις η συμφωνία δεν επετεύχθη και έτσι η ομάδα του Νίκου Αργυρούλη θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με το υπάρχον άκρως νεανικό υλικό.

Πάντως στον Πυργετό υπήρξε μια κινητικότητα σε ότι αφορά ανανεώσεις και προσθήκες, με ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στην ομάδα αλλά και κάποιοι που συμφώνησαν με τον σύλλογο όπως ο ικανός 34χρονος Χρήστος Βελετάνης που αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην ΑΕΛ και στη συνέχεια έπαιξε με επιτυχία σε πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών σε Λεβαδειακό, Αγία Παρασκευή, Ορφέα Ελευθερούπολης, Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, Ολυμπιακό Βόλου. Στις ηχηρές αποχωρήσεις συμπεριλαμβάνεται και του Γιάννη Προβίδα, καθώς ο έμπειρος επιθετικός θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Κοζάνης.

Στις φιλικές αναμετρήσεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας ο ΑΣ Πυργετού έφερε τα εξής αποτελέσματα : με Οικονόμο Τσαριτσάνης (0-1) και με Απόλλων Κάτω Ολύμπου (1-0).

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος με την πολύτιμη βοήθεια του athleticlarisa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected