Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – ΑΟ Καρδίτσας

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού Καρδίτσας στη φετινή Γ’ Εθνική είναι ο ιστορικός ΑΟ Καρδίτσας. Ένας σύλλογος που στα 50 περίπου χρόνια ιστορίας παρουσίασε μία αξιόλογη πορεία βρίσκεται στη…σκιά της μεγάλης δύναμης του Καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου, την Αναγέννηση. Παρόλα αυτά κατόρθωσε επί σειρά ετών να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και φέτος επιστρέφει μετά από 13 χρόνια (τελευταία παρουσία το 2000) στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ιστορία

Ο Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1966 και ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια του Π.Ο.Ε.Κ. Μετά την ίδρυση και αναγνώρισή του σαν αθλητικό σωματείο ο ΑΟΚ συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Θεσσαλίας. Την περίοδο 1970-1971 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική όπου παρέμεινε ως το 1976.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο ΑΟΚ ξαναεπιστρέφει στο Περιφεριακό πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2002-2003 υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Καρδίτσας αλλά αμέσως κέρδισε την άνοδο για τη Δ’ Εθνική όπου παρέμεινε για 4 σεζόν.

Από εκείνη τη χρονιά και μετά η ομάδα της Καρδίτσας κάθε σεζόν πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής καταλαμβάνοντας κάθε χρόνο μια θέση στην πρώτη τετράδα, με αποκορύφωμα τις σεζόν 2011-2012 που τερμάτισε 2η και μόλις 1 πόντο μακριά από την κορυφή και τη σεζόν 2012-2013 όπου και πάλι τερμάτισε στη 2η θέση και σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών κέρδισε την άνοδο στην νέα Γ’ Εθνική.
Από τα σπλάχνα της έχουν βγεί πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές που κόσμησαν τα γήπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα με τον σημαντικότερο εκ αυτών τον νυν προπονητή της ομάδας Βάιο Καραγιάννη που είναι ο μοναδικός Καρδιτσιώτης ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ των Η.Π.Α. το 1994.
Πρόεδρος – προπονητής

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Σάκης Τσέλιος (φωτ), ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας πριν λίγους μήνες ενώ στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο Βάιος Καραγιάννης, θιασώτης ο ίδιος της σωστής αμυντικής λειτουργίας και “λάτρης” της τακτικής.

Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν ο Γιάννης Κόκκινος για την Αναγέννηση, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περσινή χρονιά Δημήτρης Ζιώγας για τον ΑΟ Σαρακηνού και ο Νίκος Καπράνας. Εντούτοις η ενίσχυση του ΑΟΚ στο μεταγραφικό “παζάρι” είναι αξιοσημείωτη, που ομολογουμένως δίνει πολλές λύσεις στον Βάιο Καραγιάννη.

Οι “κυανόλευκοι” απέκτησαν τους Γιώργο Γεωργίου (τερματοφύλακας από Μετέωρα), Γιώργο Καβαλλάρη (αμυντικός από Εθνικό Καρδίτσας), Έξαρχος Τριανταφύλλου (μεσοαμυντικός από Λεοντάρι), Μιχάλη Διπλάρη (μεσοαμυντικός από Λεοντάρι), Χρήστο Κούρκουλα (μεσοαμυντικός από Αναγέννηση Καρδίτσας), Νίκο Κωτούλα (μεσοεπιθετικός από Μαγούλα), Χρήστο Χαντζιάρα (μεσοεπιθετικός από Ασπίδα Κρύας Βρύσης), Τηλέμαχο Βασιλόπουλο (μεσοεπιθετικός από Ιθάκη), Χρήστο Νάκου (μεσοεπιθετικός από Τρίκαλα), Δημήτρη Νάκου (μεσοεπιθετικός από Τρίκαλα), Στάθη Παπαδόπουλο (μεσοεπιθετικός από Κιλκισιακό), Αντώνη Τζοβάρα (επιθετικός από Τρίκαλα) και Νίκολας Μίλκοβιτς (επιθετικός από ομάδα β’ κατηγορίας της Σερβίας).

Στις σπουδαιότερες φιλικές αναμετρήσεις ο ΑΟΚ σημείωσε τα εξής αποτελέσματα : με Τρίκαλα (0-0), με Λεοντάρι (4-0), με Αμπελωνιακό (0-2) και Διγενή (2-1).

Δείτε βίντεο – ρετρό για τον ΑΟ Καρδίτσας :

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος με την πολύτιμη βοήθεια του karditsanet.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected