Κατηγορίες
Γενικά

Κοζάνη – Κεραυνός Θεσπρωτικού 2-1

2013-14-kyp-koz-the-maloutas1-640x360Στον δεύτερο γύρο του νέου θεσμού του Κυπέλλου Γ Εθνικής πέρασε η Κοζάνη, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Κεραυνού Θεσπρωτικού στο ΔΑΚ Κοζάνης με σκορ 2-1.

Η Κοζάνη, παρόλο που ήταν εμφανώς ανώτερη από τον αντίπαλο της σε όλο τον αγώνα, δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στο πρώτο μέρος, αντίθετα στο δεύτερο «ανέβασε στροφές» και πήρε μία απόλυτα δίκαια νίκη.

Ο Κεραυνός Θεσπρωτικού ήρθε με εμφανείς αμυντικούς προσανατολισμούς, προσπάθησε να περιορίσει την Κοζάνη και μάλιστα αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους στην μοναδική καλή στιγμή που είχε επιθετικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την Κοζάνη και φυσιολογικά «παραδόθηκαν» στην ανωτερότητα των ερυθρόλευκων.

Προπονητής του Κεραυνού Θεσπρωτικού είναι ο Βαγγέλης Φίντζος, που κατάγεται από το ίδιο το χωριό του Ν. Πρέβεζας και ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για μία σεζόν στην Κοζάνη, το 1989-90 στη Γ Εθνική.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη δεν έπιασε ρυθμό και δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Κεραυνού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο καλά σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 18′ και στο 30′ που πέρασαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπακόλα και ένα δοκάρι στο 20′ σε σουτ του Μπουλγκουρίδη.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το ΔΑΚ Κοζάνης όταν μετά από κόρνερ της Κοζάνης και απόκρουση των αμυντικών ο Κεραυνός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπουρδούβαλης έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον γρήγορο Νικολάου που αφού πέρασε και τον εξερχόμενο Κοκκινίδη σε κενή εστία έκανε το 0-1, παρά τις διαμαρτυρίες των Κοζανιτών για οφσάϊντ.

Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα και πίεσε ασφυκτικά τον Κεραυνό που περιορίστηκε σε άμυνα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 53′ ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά του Κυρ. Παπαδόπουλου, κεφαλιά του Ταφαρλή στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Σκέρντι Χαματάϊ, ο Σιδηρόπουλος απέκρουσε μέσα από τη γραμμή με το χέρι αλλά ο βοηθός έδειξε σέντρα, για το 1-1.

Στο 74′ μπαλιά του έμπειρου Προβίδα (που παρά τα 37 του χρόνια ήταν από τους κορυφαίους της Κοζάνης) στα πλάγια στον νεοεισελθόντα Μπράνε Βασιλίεβιτς που με ωραίο διαγώνιο σουτ έδωσε το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους.

Στο 81′ ωραία κάθετη πάσα του νεοεισελθόντα Πιπινίκα στον Βασιλίεβιτς που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπακόλα αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε σωτήρια του σουτ του Σέρβου μέσου.

Στο 84′ πολύ ωραίος συνδυασμός Παπαδόπουλου, Μπουλγκουρίδη, Βασιλίεβιτς, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ταφαρλή που με δυνατό σουτ σημάδεψε για τρίτη φορά στο παιχνίδι το δοκάρι του Κεραυνού.

Στο 89′ τακουνάκι του Ταφαρλή στον Πιπινίκα που μπήκε ωραία στην περιοχή, έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά ο Μπακόλας απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Στον δεύτερο γύρο η Κοζάνη θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπος Κέρκυρας – Οδυσσέας Κορδελιού.

Κοζάνη : Κοκκινίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Μαλούτας, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Χαματάϊ (67′ Βασιλίεβιτς), Μπουλγκουρίδης (89′ Τσικόπουλος Η.), Προβίδας (80′ Πιπινίκας), Ταφαρλής, Παπαδόπουλος Κ.

Κεραυνού Θεσπρωτικού : Μπακόλας, Στ. Κούσης (86′ Λάππας), Φαρμάκης, Μπουρδούβαλης, Ρακόπουλος, Γατσέλος, Νικολάου, Φλώρος, Σιδηρόπουλος, Φέκκας, Κολιός (56′ Τζιάκος, 77′ Σπ. Κούσης).

Διαιτητής: Θεολόγου (Πέλλας).

Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Περικλείδης (Μακεδονίας).

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected