Κατηγορίες
Γενικά

Βέροια – ΠΑΟΚ 1-2

cba5de2b452b440e7b8c37fd2d0712c3_LΧωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Βέροιας στην έδρα της και συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα. Ξανά γκολ ο Στοχ, ο Βίτορ είχε ανοίξει το σκορ και μείωσε ο συνήθης ύποπτος Μρντάκοβιτς για τους Ημαθιώτες. Ντεμπούτο Νίνη, Τζαβέλλα για τον «δικέφαλο».

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος και κατάφερε να επικρατήσει των αρκετά μαχητικών γηπεδούχων χάρη στη σοβαρότητα που έδειξε και το ουσιαστικό παιχνίδι της. Με τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον Σωτήρη Νίνη να κάνουν ντεμπούτο στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ είχε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη, Λούκας και Στοχ να συμπληρώνουν τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, ενώ παράλληλα πήρε μεγάλη ώθηση από τους 3000 και πλέον οπαδούς του που μετέτρεψαν σε… Τούμπα το γήπεδο της Βέροιας.

Από την πλευρά της η ομάδα της Ημαθίας έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του νέου της προπονητή, Τον Κάανεν, ωστόσο δεν ήταν τόσο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μετά από ένα νωθρό πρώτο τέταρτο πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε πολλές φορές την εστία του, εξαιρετικού, Αναστασόπουλου, βρήκε λύση από στημένη φάση με τον Βίτορ αλλά και από τον… συνήθη ύποπτο Μίροσλαβ Στοχ που έφτασε στα τρια γκολ στο πρωτάθλημα με ακόμα μια «φωτοβολίδα».

Μπορεί, λοιπόν, να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και αγωνίστηκε όσο έπρεπε για να πάρει ακόμα τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει φέτος να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι Θεσσαλονικείς βέβαια δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να διατηρήσουν το «μηδέν», αφού ο Μρντάκοβιτς βρήκε για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και… άγχωσε τον «δικέφαλο του Βορρά» με το τέρμα στο 84’, όμως η ουσία των τριών βαθμών είναι αυτή που κρατάνε στο φινάλε.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές πάντως σε κάποιες στιγμές να… ξεφεύγουν με τα νεύρα αλλά να μην εκτραχύνεται η κατάσταση. Άλλωστε το σχετικά γρήγορο γκολ του Βίτορ στο 18’, μετά από την απόκρουση του ματς από τον Αναστασόπουλο σε ψαλίδι του Αθανασιάδη, άλλαξε τελείως τη ροή του ματς. Κι αφού η Βέροια σε μερικά καλά διαστήματα που είχε δεν απείλησε, ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ το οποίο αρνήθηκε στον «Κλάους» πολλές φορές ο έμπειρος πορτιέρο των γηπεδούχων. Εν τέλει, στο 67’, ο Στοχ με δυνατό δεξί σουτ δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης και έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μρντάκοβιτς αφού είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία πριν μπει το γκολ του Σλοβάκου, στο 84’ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Βέροια : Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ (74′ Σεγκούντο), Ζεζίνιο (84′ Όστοϊτς), Καλτσάς (84′ Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λούκας (81′ Ολίσε), Στοχ (91′ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (91′ Βούκιτς), Βίτορ, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Κίτσιου, Νίνης

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected