Γενικά

Λευκάδια VS Μακροχώρι – Ένα ντέρμπι για ένα εισιτήριο!

Όπως κάθε κλήρωση στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έτσι και τώρα τα…τερτίπια της είναι σχεδόν καθιερωμένα! Για μας που βρεθήκαμε στην κλήρωση της 2ας Σεπτεμβρίου στη Φλώρινα, στο άκουσμα του ζευγαριού για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο ήταν μία μικρή έκπληξη και ταυτόχρονα προσμονή για ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι με μοναδικό κέρδος το εισιτήριο για την δεύτερη φάση του θεσμού.

Ένας θεσμός ομολογουμένως λίγο…παράξενος, καθώς οι όμιλοι που συγκροτήθηκαν για το πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά τα έξι γκρουπ της πρώτης φάσης του Κυπέλλου της Γ΄Εθνικής, με τις ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους σε νοκ-άουτ παιχνίδια ώστε στο τέλος να μείνουν 8 σύλλογοι (τυχεροί οι δύο φιναλίστ που δεν θα χρειαστεί να δώσουν τελικό σε όμιλο) για να μπούμε στην τελική ευθεία για τον τελικό.

Η αυριανή μέρα αποτελεί μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία των δύο αντίπαλων ομάδων, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους Λευκάδια και Μακροχώρι θα αγωνιστούν στην τρίτη βαθμίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα η ερασιτεχνική μορφή της φετινής Γ’ Εθνικής δεν αλλάζει ουσιαστικά την μέχρι τώρα παρουσία των δύο ομάδων, εντούτοις όμως αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία τόσο για τους δύο συλλόγους όσο για τον ΦΑΣ Νάουσα να κάνουν την υπέρβαση.

Στο δια ταύτα λοιπόν, σήμερα (το άρθρο γράφεται έχοντας περάσει η 12η ώρα) η πρώτη φάση του 3ου ομίλου του Κυπέλλου της Γ΄Εθνικής περιλαμβάνει το τοπικό ντέρμπι της Ημαθίας ανάμεσα στα Λευκάδια και στο Μακροχώρι. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νάουσας, καθώς ο αγωνιστικός χώρος στην έδρα του ΠΑΣ είναι μεν καθόλα έτοιμος, αλλά κρίθηκε σωστό να μην επιβαρυνθεί, με το πιο πιθανό είναι να δηλωθεί κανονικά στο ματς της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον ΑΟ Κύμης (22/9).

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την προετοιμασία τους με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού και τις τελευταίες…πινελιές ενόψει του σημερινού αγώνα. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπανώτας δούλεψε περισσότερο πάνω στην τακτική, ενώ θα στερηθεί τη συμμετοχή των Χρήστου Πίτου και Μάκη Μισαηλίδη, οι οποίοι έχουν υπόλοιπο ποινών από την περσινή αγωνιστική περίοδο αλλά και των Γιώργου Μπρέγκου (θλάση από το φιλικό με τον Βατανιακό) και Θωμά Θεοδωρίδη (διάταση). Χθες υπήρξε η πληροφορία πως η ΕΠΟ θα έστελνε…συγχωροχάρτι στις περσινές εκκρεμείς ποινές, κάτι το οποίο μέχρι αργά χθες δεν επιβεβαιώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Τζεϊρανίδη του Μακροχωρίου, ο οποίος “κουβαλά” την ποινή της μίας αγωνιστικής από τα μπαράζ ανόδου με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου.

Πρόβλημα υπάρχει και με την συμμετοχή του Ολλανδού μεσοεπιθετικού Νικολάι Νικουράτζε, του οποίου η μπλε κάρτα δεν εκδόθηκε όπως αναμενόταν και παρά τις συνεχόμενες επαφές των ιθυνόντων με την ΕΠΟ, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για την έκδοση του δελτίου του. Στα θετικά η επιστροφή του Λάντι Κόλα σε φουλ ρυθμούς προπόνησης, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο στρατόπεδο των “ασπρόμαυρων” ο Λεωνίδας Μπίλης αντιμετωπίζει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάννη Πιέτρα, του οποίου το δελτίο δεν έφτασε στα γραφεία της ομάδος και έτσι ο ταλαντούχος μέσος δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Όπως αναφέραμε, απών θα είναι και ο  Γιώργος Τζεϊρανίδης, με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι για το ντέρμπι της Νάουσας. Η προπόνηση της Παρασκευής, της οποίας προηγήθηκε ο αγιασμός για τη νέα χρονιά, περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής, με τον έμπειρο προπονητή να δουλεύει αρκετά τα “στημένα”.

Το γήπεδο της Νάουσας αύριο αναμένεται να αποτελέσει το σημείο…αναφοράς καθώς αναμένεται πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι της χρονιάς. Εμείς ευχόμαστε σε όλους υγεία, υπομονή και να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι ομάδες, χωρίς να αμελούμε πως οι εποχές δεν επιτρέπουν μεγαλομανίες και ναρκισσισμούς.

Θυμίζουμε τέλος, πως όλοι οι αγώνες του 2ου και 3ου ομίλου, Κυπέλλου και πρωταθλήματος θα “στεγαστούν” φέτος από την εκπομπή “3ο ημίχρονο” της τηλεόρασης του FlashTV, μία παραγωγή που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το Imathia Sports News και θα σας προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση ρεπορτάζ, γκολ, συνεντεύξεις, συνδέσεις και παραλειπόμενα από όλους τους αγώνες της κατηγορίας. Το τρέιλερ της εκπομπής είναι ήδη έτοιμο και σύντομα θα βγει στον αέρα!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected