Κατηγορίες
Διάφορα

Υπόθεση στημένων αγώνων – Διακοπή ελέω…βόμβας!

28439897720b0b7af84cdcb152af92e2_LΆμεσα… ολοκληρώθηκε η πρώτη δίκη για την περιβόητη υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων, καθώς λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής (27/9) υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι αίθουσες.

Με το… αριστερό άρχισε η εκδίκαση για την πολύκροτη υπόθεση των φερόμενων ως «στημένων» αγώνων που… ταρακούνησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στις αρχές του καλοκαιριού του 2011. Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα άρχισε η ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, ολοκληρώθηκε… άδοξα, καθώς έπειτα από 2,5 ώρες, οι αίθουσες των δικαστηρίων εκκενώθηκαν, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Αυτό έφερε την άμεση αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου άπαντες να αποχωρήσουν από τον χώρο των δικαστηρίων και οι πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας να ερευνήσουν τον χώρο.

Όσον αφορά στην διαδικασία, η δίκη άρχισε με τον Αλέξη Κούγια, βασικό μάρτυρα της υπόθεσης να καταθέτει αίτημα για αλλαγή μέρας που θα καταθέσει, λόγω ανειλημμένων υποθέσεων, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο και ο γνωστός δικηγόρος θα καταθέσει την Τρίτη (1/10).

Στην συνέχεια, ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσε ένσταση, ζητώντας ο πελάτης του να μην δικαστεί για την υπόθεση, καθώς η έκδοσή του από τα Σκόπια έγινε για κακουργήματα, ενώ η υπόθεση ανέρχεται στην… κατηγορία των πλημμελημάτων, ωστόσο, ο εισαγγελέας απέρριψε την ένσταση, αναφέροντας πως ο πρώην μεγαλομέτοχος της Καβάλας θα δικαστεί ακόμα και ερήμην του, σε περίπτωση που παρέμενε φυλακισμένος στην γειτονική χώρα.

Έπειτα από λίγη ώρα άρχισε η διαδικασία με πρώτο μάρτυρα τον Γιώργο Ηλιόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ. Κατά την εκδίκαση, ο μάρτυρας μίλησε για τα παιχνίδια που η UEFA έχει χαρακτηρίσει από «ελαφρώς ύποπτα» έως και «άκρως διεφθαρμένα» εξηγώντας στα μέλη του Εφετείου τους όρους του στοιχιματισμού και πότε ένας αγώνας θεωρείται από τον Οργανισμό ως ύποπτος.

Μάλιστα, ο Γιώργος Ηλιόπουλος στάθηκε στην αναμέτρηση του Αγροτικού Αστέρα με την Καβάλα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Από την ανάλυση που έχουμε κάνει δώσαμε περίπου 250.000 ευρώ κέρδη. Η Καβάλα ήταν το φαβορί στον αγώνα, αλλά δεν ήταν λογικά τα ποσά που παίχτηκαν. Ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες αυξήθηκε ο στοιχηματισμός και σε περίπου 25 πρακτορεία, τα περισσότερα στη Θεσσαλονίκη, στοιχηματίστηκαν σημαντικά ποσά.

Όσοι κέρδισαν πάνω από 5000 ευρώ, τα στοιχεία τους έχουν ήδη δοθεί. Το συμπέρασμα μας συντάσσεται με αυτό της UEFA που θεωρεί το ματς χειραγωγημένο. Η Καβάλα ήταν φαβορί, κέρδισε 3-0, αλλά το παιχνίδι δεν μπορούσε να παιχτεί μόνο του, αλλά με συνδυασμό. Δεν σημαίνει πως όσοι κέρδισαν είναι ύποπτοι», είπε και εξήγησε πως γίνεται η φραγή ενός παιχνιδιού στον ΟΠΑΠ.

Ακολούθως, ο κ. Καρπενάρος κατέθεσε αίτημα 142Α καθώς ο μάρτυρας δεν ακουγόταν και ζήτησε την εγκατάστασης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου να τοποθετηθούν μικρόφωνα και η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά.

Παράλληλα, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων όρισε τρεις συνεδριάσεις τις επόμενες τρεις εργάσιμες μέρες, ήτοι την Δευτέρα (30/9), την Τρίτη (1/9) και την Τετάρτη (2/9), ωστόσο, η σημερινή ακροαματική διαδικασία… έληξε λίγα λεπτά μετά τις 11:30, όταν έγινε γνωστό πως άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα και άρχισε η εκκένωση των κτηρίων.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected