Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Ελευθεριάδης, Ζαρογιάννης και Περηφανόπουλος στο Imathia Sports News

Ώρα για την τρίτη «στροφή» στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και τον λόγο παίρνουν οι μοναδικοί πρωταγωνιστές! Οι τρεις παίκτες που μας έκαναν την τιμή και μίλησαν στο Imathia Sports News, απάντησαν σε τέσσερις παρόμοιες ερωτήσεις για την πρεμιέρα του πρωταθληματος, μία διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν τη πρεμιέρα του Κυπέλλου και καθιερώνεται στο μέλλον μία μέρα πριν από την εκάστοτε αγωνιστική.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Ημαθίας αγωνίζονται εντός με τον ΑΟ Καρδίτσας (Μακροχώρι), εντός με τη Λαμία (Λευκάδια) και εκτός με Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (ΦΑΣ Νάουσα).

Για την ομάδα του Μακροχωρίου μίλησε ο Ηλίας Ελευθεριάδης, για τα Λευκάδια ο Χρήστος Ζαρογιάννης και για τον ΦΑΣ Νάουσα ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Περηφανόπουλος. Ας δούμε πως απάντησαν στις τέσσερις ερωτήσεις :

Ηλίας Ελευθεριάδης (επιθετικός, 03/08/1987)

1. Ηλία πλησιάζουμε στο παιχνίδι με τη Καρδίτσα και η ομάδα του Μακροχωρίου έχει ξεκινήσει με δύο νίκες και μία ήττα τη φετινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένου και του ματς κυπέλλου με τα Λευκάδια. Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που κατά τη γνώμη σου φανερώνει η ομάδα στα πρώτα της παιχνίδια; «Νομίζω πως το πιο βασικό στοιχείο στη φετινή ομάδα του Μακροχωρίου είναι η ομαδικότητα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις στην επίθεση, κάτι το οποίο δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω πως η δουλειά και η προσπάθεια θα φανεί στη διάρκεια του πρωταθλήματος».

2. Είδαμε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη μία θετική απόδοση, που ουσιαστικά από δικά σας λάθη προήλθαν και τα δύο γκολ του αντιπάλου. Συμφωνείς με αυτή την άποψη ή πιστεύεις ότι έπρεπε να αντιδράσετε διαφορετικά; «Στο παιχνίδι με την Κύμη δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο και συμφωνώ απόλυτα πως με δικά μας λάθη δεχτήκαμε τα γκολ. Αντιδράσαμε όμως στο δεύτερο μέρος και δείξαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ομάδας φέτος και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αγωνιζόμαστε έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στο παιχνίδι μας».

3. Παρατηρώντας τις αναμετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ομάδα στον 3ο όμιλο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ομάδα-φόβητρο; «Είναι ένας όμιλος άγνωστος θα έλεγα για όλες τις ομάδες και αυτό τις περισσότερες φορές αποτελεί πλεονέκτημα. Είναι νωρίς να πούμε ότι υπάρχει ομάδα που ξεχωρίζει και να την χαρακτηρίσουμε «φόβητρο». Το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον, θα υπάρξουν πολλές ανατροπές και πιστεύω πως θα κριθεί από τη διάρκεια και την σωστή δουλειά¨.

4. Ο Ηλίας Ελευθεριάδης φέτος αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι είχες επιδιώξει για μία μεταγραφή σε υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ποδοσφαιρικό status στην Ελλάδα να θεωρήσει τον εαυτό του «αδικημένο» ή «δικαιωμένο» από μία επιλογή; Θεωρείς μεγάλες τις διαφορές πλέον ανάμεσα στις κατηγορίες; «Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στην Ελλάδα και αυτό σίγουρα έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Έχω περάσει από μεγαλύτερες κατηγορίες και πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο. Δεν νιώθω σε καμία περίπτωση αδικημένος, έτσι κι αλλιώς το επάγγελμα μας θέλει πολύ τύχη και σωστές επιλογές. Οι διαφορές μεταξύ της Γ” και της Β” Εθνικής είναι ελάχιστες. Φέτος είμαι στο Μακροχώρι, μία ομάδα που θέλει να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο όπως η φετινή Γ” Εθνική. Έχει έναν σοβαρό και ικανό άνθρωπο (σ.σ. τον πρόεδρο κ. Διονύση Βούλγαρη), ο οποίος προσπαθεί πολύ αλλά χρειάζεται εκ των πραγμάτων και τη στήριξη του κόσμου».

Χρήστος Ζαρογιάννης (μεσοαμυντικός, 06/05/1985)

1. Χρήστο πλησιάζουμε στο παιχνίδι με τη Λαμία και η ομάδα των Λευκαδίων έχει ξεκινήσει ιδανικά τη φετινή χρονιά και στις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει. Που κατά τη γνώμη σου οφείλεται η θετική εκκίνηση; «Η εικόνα της ομάδας στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει δεν με εκπλήσσει… Η κατάλληλη προετοιμασία σε συνδυασμό με την ποιότητα που υπάρχει και την ψυχολογική υποστήριξη  από τη διοίκηση και τον κόσμο, έφερε την ομάδα σ” αυτή τη θέση. Είναι ένα καλό ξεκίνημα για μας και ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια».

2. Είδαμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ Καρδίτσας μία πολύ αποτελεσματική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, καθώς δεν κινδύνεψε καθόλου ενώ ταυτόχρονα έβγαλε πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Θεωρείς ότι αυτή θα είναι η εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια; Μπορεί κατά τη γνώμη σου η ομάδα να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στο φετινό πρωτάθλημα; «Η νίκη στην Καρδίτσα οφείλεται αποκλειστικά στο «διάβασμα» του αντιπάλου από τον προπονητή και την ψύχωση της ομάδας για θετικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να αλλάζει το σύστημα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι άμυνες άλλωστε είναι αυτές που δίνουν πρωταθλήματα και οι επιθέσεις που κερδίζουν τους αγώνες…. Επιδίωξη μας είναι να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Στόχος όπως έχω ξαναπεί είναι μόνο οι 3 βαθμοί σε κάθε ματς ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες».

3. Παρατηρώντας τα παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ομάδα στον 3ο όμιλο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ομάδα-φόβητρο; «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν τον πήχη ψηλά. Αν το πιστεύουν αυτό, τότε δεν θέλω να τους χαλάσω τα σχέδια…Το πρωτάθλημα κατά την προσωπική μου άποψη θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Για μας φόβητρο είναι μόνο ο κακός μας εαυτός».

4. Ο Χρήστος Ζαρογιάννης φέτος για ακόμη μία χρονιά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι υπήρξαν επαφές και με επαγγελματικές ομάδες. Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ποδοσφαιρικό status στην Ελλάδα να θεωρήσει τον «αδικημένο» ή «δικαιωμένο» από μία επιλογή; Θεωρείς μεγάλες τις διαφορές πλέον ανάμεσα στις κατηγορίες; «Μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα. Νιώθω δικαιωμένος για τις επιλογές που έχω κάνει…Το ποδόσφαιρο δεν έχει πλέον τη λάμψη που είχε κάποτε. Όταν μία επαγγελματική ομάδα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να ζεις άνετα και το μυαλό σου είναι επικεντρωμένο μόνο σε αυτήν, τότε δεν νομίζω ότι μπορείς να λέγεσαι «επαγγελματίας ποδοσφαιριστής» αλλά….survivor! Η Γ” Εθνική φέτος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το επίπεδο είναι υψηλό. Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές διαφορές από ομάδες που αγωνίζονται μία κατηγορία παραπάνω. Αν κάποιος πιστεύει πως αδικείται νομίζω πως είναι οι καταλληλότερες εποχές να κάνει το άλμα. Ας αναρωτηθεί όμως πρώτα…Αξίζει να το κάνει;

Νίκος Περηφανόπουλος (αμυντικός, 05/07/1984)

1. Νίκο πλησιάζουμε στο παιχνίδι με τη Νεοκαισάρεια και η ομάδα της Νάουσας έχει ξεκινήσει με τρία αρνητικά αποτελέσματα τη φετινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένου και του ματς Κυπέλλου με τον Μαχητή Τερψιθέας. Που κατά τη γνώμη σου οφείλεται η αρνητική εκκίνηση; «Θεωρώ πως είμασταν περισσότερο αγχωμένοι απ” όσο θα έπρεπε στα πρώτα παιχνίδια, με συνέπεια να μην έχουμε καθαρό μυαλό και να μη βγάζουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στο γήπεδο. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι θέμα χρόνου να έρθει η ανάκαμψη».

2. Είδαμε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μαχητή μία θετική αντίδραση, και με διαρκής πίεση και προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, σας απέφερε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Θεωρείς ότι ήρθε η ώρα για την ομάδα να επανέλθει στις επιτυχίες; Βλέπεις σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια; «Πιστεύω πως σταδιακά η ομάδα παρουσιάζεται πιο δεμένη και πιστεύω πως με μία νίκη θα ανέβει η ψυχολογία μας και όπως ανέφερα και προηγουμένως σύντομα θα βρούμε το δρόμο μας. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό, έχουν έρθει παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο έπακρο και σε συνδυασμό με τους παίκτες που παρέμειναν από την περσινή ομάδα, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο ικανό να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει».

3. Παρατηρώντας τις αναμετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ομάδα στον 3ο όμιλο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ομάδα-φόβητρο; «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες στον όμιλο μας όπως για παράδειγμα η Λαμία, που έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Όπως και να έχει όμως, ο 3ος όμιλος είναι αμφίρροπος και τίποτα δεν μπορεί να προδικαστεί».

4. Ο Νίκος Περηφανόπουλος φέτος για ακόμη μία χρονιά με τη φανέλα του ΦΑΣ. Ποιο είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο επέλεξες να παραμείνεις στη Νάουσα; Υπήρξαν σκέψεις από την πλευρά σου να αποχωρήσεις το καλοκαίρι; «Το βασικό κριτήριο για την επιλογή μου ήταν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, παρόλο που υπήρχαν πολλά προβλήματα και αντιξοότητες. Όταν τελείωσε η περσινή ποδοσφαιρική χρονιά, είχα πει πως αν η ομάδα ήταν φέτος υγιής από όλες τις πλευρές, θα συνέχιζα και η προσπάθεια που έγινε προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, βοήθησε ώστε να παραμείνω και φέτος».

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected