Κατηγορίες
Football League

Football League – Με 20 ομάδες το 2016

92b4a0475470ef42d184a6abb844db0b_LΣτη συνεδρίαση της Football League αποφασίστηκε οριστικά η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την περίοδο 2016-2017, με τον αριθμό των ομάδων να μειώνεται σταδιακά από 28 σε 20.

Αρκετή ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση του ΔΣ της Football League την Πέμπτη (10/10) με τους παριστάμενους να ενημερώνονται από τον Σπύρο Καλογιάννη για τα τηλεοπτικά αλλά και τις ρήτρες βίας που παραμένουν σε ισχύ και αφορούν τις συμβάσεις με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Όπως έγινε γνωστό προς τις ΠΑΕ, κάθε ομάδα που θα εμπλακεί σε επεισόδια ή στημένα παιχνίδια, αυτόματα θα χάνει τη χρηματοδότηση από τον οργανισμό βάσει της συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

Όσο για την αναδιάρθρωση. Αυτή θα γίνει σταδιακά όπως αποφασίστηκε. Σύμφωνα με το πλάνο που χάραξαν τα μέλη της Football League, την επόμενη χρονιά θα υποβιβαστούν οκτώ ομάδες και θα ανέβουν τέσσερις από τη Γ’ Εθνική, έτσι ώστε τη σεζόν 2015-2016 να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 24 ομάδες, ενώ εκείνη τη σεζόν θα είναι ίδιοι οι αριθμοί των ομάδων που θα υποβιβαστούν και που θα ανέβουν, έτσι ώστε οι ομάδες να μείνουν 20 στο ξεκίνημα της περιόδου 2016-2017.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Fooball League, αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Καλογιάννη για τις συμβάσεις των τηλεοπτικών  και της ΟΠΑΠ Α.Ε.  Έγινε ειδική μνεία και εκτενής ανάγνωση του Π. Κ., σε ότι αφορά τις ρήτρες βίας και διαφάνειας που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Διοργανώτριας και ΠΣΑΠ.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση για τα επόμενα δυο χρόνια,  η βούληση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ  είναι ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 να είναι 20. Το έγγραφο απεστάλη στην ΕΠΟ.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος  Νέων ορίστηκε για τις 3-11-2013. Τέλος αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση  για κοινωφελείς σκοπούς, έως το τέλος Δεκεμβρίου».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected