Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Η ανάλυση των σημερινών αγώνων

DSCN7073Με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, πολλά τέρματα, ρεκόρ επιτεύγματος γκολ σε συγκεκριμένο διάστημα (0-5 στο 16′ στην Κουλούρα!) και μία εντυπωσιακή εξέλιξη στο Γιαννακοχώρι, βιώσαμε σήμερα τα οκτώ γήπεδα της Ημαθίας όπου διεξήχθησαν οι αγώνες για τη φάση των 16 του θεσμού. Την πρόκριση στην επόμενη φάση πήραν επτά ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής (ΑΕ Καψόχωρας, Φίλιππος Μελίκης, Αχιλλέας Νάουσας, Άτλας Ζερβοχωρίου, ΑΕ Χαρίεσσας, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και Εθνικός Κλειδιού) και μία εκπρόσωπος των μικρότερων κατηγοριών, η Θύελλα Στενημάχου.

Ας δούμε τι έγινε σε έξι σημερινές αναμετρήσεις, μέσα από το ρεπορτάζ των συνεργατών μας :

Φίλιππος Μελίκης – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου  3-0 : Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και με σφιχτή άμυνα παρατάχθηκε ο φιλοξενούμενος Άρης, επιδιώκοντας να κλείσει τους διαδρόμους στους επιθετικούς του Φίλιππου. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν το γκολ από το πρώτο λεπτό, πίεσαν ψηλά και έχοντας καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου δημιούργησαν αρκετές καταστάσεις στα καρέ του Μυλωνά. Το γκολ του Μπούφι στο πρώτο μέρος (με υποψία…αυτογκόλ από τον Ψαλίδα που άπλωσε το πόδι στο γέμισμα του μέσου του Φίλιππου) “ξεκλείδωσε” την άμυνα των κιτρινόμαυρων και στο δεύτερο μέρος ήρθαν άλλα δύο τέρματα για τους “ερυθρόλευκους” (εξαιρετικής ομορφιάς μάλιστα) του Θοδωρή Πέτγαζλη, που συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Φίλιππου.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Κακαγιάννης (85′ Μαμουτόπουλος), Χαραλαμπίδης, Ζέρης, Καραγκιζόπουλος, Τεγούσης, Μπούφι, Παπαδόπουλος, Πέτγαζλης, Μπιτόπουλος (60′ Τάτσης), Τσιούπρος (75′ Τσάκαλος)

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς (72′ Μαυρόπουλος Ι.), Παπαδόπουλος Κ., Πετικόπουλος (70′ Ανδρέου), Μουρτζίλας Δ, Κουτσιάδης, Νούσιος, Ζησόπουλος, Ψαλίδας (73′ Μωραϊτης Δ.), Παπαδόπουλος Σ, Μουρτζίλας Στ., Δαρδακούλης.

*Η διοίκηση του Άρη θέλησε μέσω του Imathia Sports News να μεταφέρει το εξής μήνυμα : “Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλοι της ομάδας θα θέλαμε να ευχηθούμε στον ποδοσφαιριστή μας Πατρίκα Θωμά καλή επιτυχία και γρήγορη αναρρωση, καθώς αύριο 10/10 θα κάνει εγχείρηση στο γόνατο. Ευχόμαστε το καλύτερο και σύντομα κοντά μας γερός και δυνατός”.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΑΕ Καψόχωρας  0-4 : Μία μεγάλη σε έκταση νίκη πέτυχε στη Νικομήδεια η ΑΕ Καψόχωρας, συνεχίζοντας το νικηφόρο της σερί. Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη φαίνεται πως βρίσκει τον καλό της εαυτό, παρουσιάζει εξαιρετική συνοχή σε όλες τις γραμμές και σήμερα έφτασε τέσσερις φορές στο γκολ χάρη στην πολύ καλή μεσοεπιθετική της λειτουργία. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της Νέας Γενεάς παρουσιάστηκαν σαφώς επηρεασμένοι από την αποχώρηση του Γιώργου Κωνσταντάκου από την τεχνική ηγεσία αλλά και τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα που έχουν δημιουργήσει άσχημο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Σκόρερς για τους “κοκκινόμαυρους” οι Χαλβατζής (2), Γρηγοριάδης και Νοτόπουλος, ενώ στο 15′ ο Χρήστος Τερζίδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Βλάχος τραυματίστηκε και πέρασε στη θέση του ο Σωτηρόπουλος.

Συνθέσεις

Νέα Γενεά Νικομήδειας : Μπουτογλίδης, Βαρύτιμος (72′ Παπδόπουλος Χ.), Πασχαλίδης, Τζιόκας, Τσιφλίδης (58′ Μαυραγγελίδης), Τουρατζίδης, Μπακιρτζής, Φιλιππίδης, Παπαδόπουλος Κ., Αράπης, Μαχανίδης.

ΑΕ Καψόχωρας : Μεντεσίδης, Καρκαμάνης, Βλάχος (15′ Σωτηρόπουλος), Μπενίσκος, Μαγγανάρης (70′ Διτσόλας), Νιάκας (60′ Νοτόπουλος), Γρηγοριάδης, Πιπιλιάρης, Κωστόπουλος, Χαλβατζής, Κωτούλας.

ΑΕ Χαρίεσσας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 2-1 : Πρόκριση με ολική ανατροπή για τους “κιτρινόμαυρους”, που κατάφεραν να επανέλθουν γρήγορα μετά το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Δημήτρη Σούρλα στο 55′. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά συνεχίζει το νικηφόρο της σερί και δείχνει πως με την επιστροφή των παικτών που έλειψαν για διάφορους λόγους, θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου που αγωνίστηκε για 90 λεπτά, δεν κατάφερε για ακόμη ένα παιχνίδι να πάρει το “ροζ φύλλο” αγώνα, κάτι που αγνοεί σε όλα της τα επίσημα παιχνίδια φέτος.

Εντούτοις στο πρώτο μέρος είχε καλή απόδοση, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και είχε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει τα καρέ του Αντιφάκου. Η έντονη όμως…δράση έλαβε χώρα στο δεύτερο μέρος, όπου σημειώθηκαν όλα τα τέρματα, ενώ ακυρώθηκε και ένα τέρμα του Παπαδόπουλου στο 53′, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στον κ. Καραντώνη για λάθος υπόδειξη. Το εντυπωσιακό γκολ του Δημήτρη Σούρλα μετά από κάθετη πάσα του Σαλτουρίδη απάντησαν μέσα σε 20 λεπτά οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Θεοδωρόπουλου στο 64′ μετά από κόρνερ του Τόσκα και του Σιδηρόπουλου στο 77′, όταν οι αμυντικοί σάστισαν στην εκτέλεση φάουλ του Τόσκα, ο Κατσουγιαννόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι ο Σιδηρόπουλος ανενόχλητος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ. Καραντώνη (βοηθοί του οι κ.κ. Μπουκουβάλας και Κελεσίδης) βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν προβληματισμένοι για ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Τσίπης, Κατσουγιαννόπουλος, Φωτιάδης (46′ Στογιάννης), Τόσκα (87′ Χρυσαφίδης), Σταυρίδης, Κελεσίδης (75′ Σαρρηκυριακίδης), Σιδηρόπουλος, Καρασαρίδης Δ.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Σλάμι (75′ Γιάντζος), Καρβούνης, Ακρίβος, Σούρλας Σ. (10′ Ελευθεριάδης), Αθανασιάδης Η., Σαλτουρίδης, Ντάμτσιος, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης Σ. (66′ Νικολόπουλος), Σούρλας Δ.

Δήλωση Δημήτρη Χαλκιά : “Το σημερινό παιχνίδι είναι ουσιαστικά η συνέχεια των καλών εμφανίσεων από το πρωτάθλημα. Οι παίκτες μου αντέδρασαν σωστά σήμερα και παρά το εις βάρος μας σκορ, κατάφεραν να αντιδράσουν και να πάρουν τη νίκη. Θεωρώ πως σταδιακά και με την επάνοδο των παικτών που μας έλειψαν από την αρχή της χρονιάς, θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι, με στόχο πάντα την καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο”,

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-0 (1-1 παρ., 6-5 πεν) : Δραματικό παιχνίδι στο Γιαννακοχώρι ανάμεσα σε δύο ομάδες που εντυπωσίασαν με τη δύναμη που αγωνίστηκαν, με τους φιλοξενούμενους να αποδυκνείουν πως η Α2 Ερασιτεχνική δεν τους χωρά φέτος… Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, παρά τις ηχηρές απουσίες των Κορυτσαίου, Σαμψωνίδη και Ινεμπολίδη, δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους και αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη πριν την διαδικασία των πέναλτι, που εκ των πραγμάτων αποτελεί…ρώσικη ρουλέτα.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με εξάρσεις κυρίως από τους δύο αντιπάλους που προσπαθούσαν με πλαγιοκοπήσεις κυρίως να απειλήσουν τις δύο εστίες. Το δοκάρι του Μπάκανου στο 13′ και η γυριστή κεφαλιά του Παπαπέσιου ήταν οι κυριότερες φάσεις σ’ αυτό το διάστημα ενώ στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός σταδιακά άρχισε να πέφτει με τους δύο αντιπάλους να συμβιβάζονται με την ισοπαλία που θα τους οδηγούσε στην ημίωρη παράταση.

Τα 30 λεπτά που ακολούθησαν ήταν συναρπαστικά και παρά την φυσιολογική κόπωση, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα στους 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου. Στο 103′ ο Τουμαράς έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και φάνηκε πως η πρόκριση…έγερνε προς την πλευρά των “κυανολεύκων”, όμως η ισοφάριση του Καραμεταξά στο 112′ έφερε και πάλι το ματς στα ίσια. Παρόλα αυτά, η πιο σημαντική φάση της παράτασης θα γίνει στο 119′, όταν και οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Σεϊτανίδης σε εκτέλεση του Καραλιόπουλου, μέσα στους ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Έτσι, το παιχνίδι έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι, με μοιραίο παίκτη τον Νίκο Παντζαρτζίδη που αστόχησε στο τελευταίο (απόκρουση Καζεπίδη), με τον νεαρό πορτιέρο να στέλνει τον Αχιλλέα Νάουσας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Καζεπίδης, Μήτσικας, Τσιάκος, Παπαπέσιος, Τουμαράς, Μπράτσης, Σύγγας (Κακούδης), Παραστατίδης (Τσάλμας), Θεοδοσιάδης, Ντάτσης, Γιάτσιος.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Σπαθόπουλος, Παπαϊωάννου, Παπαδόπουλος, Κρουσταλλάς, Κοσσυφίδης Α.  (Ακριτίδης), Παντζαρτζίδης Ν., Καραμεταξάς, Μπάκανος, Παντζαρτζίδης Ε. (Σκαρλάτος Α. / Λούρης), Στεργίου.

Άτλας Ζερβοχωρίου – Κεραυνός Επισκοπής  6-0 : Εύκολη επικράτηση και πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Άτλα, που συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί τη φετινή χρονιά. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων φανερή και οι δύο προπονητές δοκίμασαν πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν. Σκόρερς για τους γηπεδούχους οι Ντέλλας (χατ-τρικ), Νίκος Αλμαλιώτης και δύο ο νεαρός Δημητρούσης.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Παπαδόπουλος, Αλμαλιώτης Τ., Καραβασίλης, Κολοκοτρώνης (63′ Διαμαντίδης), Φωτιάδης, Πρόιος (46′ Σιδηρόπουλος), Ισλαμίδης, Τζήμος, Δαυίδης, Αλμαλιώτης Ν. (70′ Δημητρούσης), Ντέλλας.

Κεραυνός Επισκοπής : Τσαγκαλίδης, Θωμίδης (60′ Μουρατίδης), Δήγκας (70′ Χαραλαμπίδης), Φανάρας, Ορδουλίδης, Ραφαηλίδης, Τσεχελίδης, Στογιάννος, Ορφανίδης (77’Δάτσης), Καρυπίδης, Μάρκου

ΠΑΟΚ Κουλούρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  0-12 : Τι να αναλύσει κανείς από μία αναμέτρηση που το σκορ ήταν ήδη 0-5 στο 16′! Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα είναι ξεκάθαρο πως έχει βάλει στοίχημα με τον…εαυτό της φέτος και μοιράζει αφειδώς τέρματα χωρίς έλεος! Η ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση των “ασπρόμαυρων” συνοδεύτηκε από αμέτρητες κυριολεκτικά επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα 12 τέρματα (Κίτσας Γ. 4, Κίτσας Π., Κίτσας Κ. 2, Τόλιος 2, Κίτσας Σ. 2, Θεοδώρου) και πολλές ευκαιρίες που είτε από ατυχία είτε από…επιδίωξη δεν βρήκαν στόχο! Περαιτέρω κριτική ανούσια και περνάμε κατευθείαν στις συνθέσεις…

ΠΑΟΚ Κουλούρας : Πάτρας, Κουκλανιώτης, Μπακιρτζής, Ιατρόπουλος, Τζέπης, Νεστορόπουλος Κ., Νούρης Σ., Αγγελίνας, Καρύπογλου, Αραφαηλίδης, Δαλήγκαρος.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Τσάκας, Κίτσας Λ., Τόλιος, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ., Τζέπης, Ζωγράφος, Κίτσας Σ., Κίτσας Π., Κίτσας Γ., Κίτσας Κ.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Λαζάρου.

Mακεδόνας Βέροιας – Θύελλα Στενημάχου 0-5 : Όπως έχουμε αναφέρει κατ’ επανάληψη σε προηγούμενες αναρτήσεις, ο Μακεδόνας δια μέσου του προπονητή της κ. Θωμά Παπαδόπουλου έχει ζητήσει να μη γίνεται καμία αναφορά στην ομάδα και στις δραστηριότητες της. Επομένως, από το σημερινό παιχνίδι θα αναφέρουμε πως η Θύελλα Στενημάχου πέτυχε και τα πέντε της τέρματα στο δεύτερο μέρος (Αγγελίδης 2, Αδαμίδης 2, Κώτελης Α.), παίροντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Η σύνθεση της Θύελλας : Γιαγτζίδης, Παπαλεξίου, Κώτελης, Σταμάτης, Τσικόπουλος (60′ Γαλατσίδας), Δρούγκας, Πετινάρης Δ., Γίδαρης Δ., Πετινάρης Κ. (70′ Λέφας), Αδαμίδης, Αγγελίδης (65′ Ματάτης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected