Κατηγορίες
Super League 1

Δίκη για “στημένα” – Η κατάθεση Πατέρα

4622596a877748c1ad001d95d250ab48_LΚανονικά εμφανίστηκε ο Νικόλας Πατέρας στη δίκη για τα «στημένα» και για μία ώρα περίπου κατέθεσε για την υπόθεση, τονίζοντας ότι στα δύο χρόνια που βρισκόταν στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν απ’ τους λίγους που δεν του μίλησαν για στημένα ή για το στοίχημα.

Ο πρώην πρόεδρος και πρώην μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ισχυρίστηκε ότι ο Ψωμιάδης τον πληροφορούσε για το τι γινόταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν απείλησε κανέναν από το χώρο, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει και κανένα στοιχείο για ανάμιξη του Ψωμιάδη σε δωροδοκία.

Χαρακτήρισε τον υιό Ψωμιάδη, Σταύρο καλό παιδάκι που δεν έχει εμπλοκή με τέτοια θέματα και μίλησε για την αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα σε Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη: «ήταν αντίπαλοι, δεν συνεργάστηκαν ποτέ».

Ο Νικόλας Πατέρας ρωτήθηκε για το Αρης – Παναθηναϊκός και την επικοινωνία του με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Δαλούκα. «Επαιξε 70%-30% υπέρ του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, δεν του έκατσε, όμως. Του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και μου απάντησε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και εκείνος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η γενική αναφορά του Πατέρα στην ύπαρξη στημένων αγώνων, παραδεχόμενος σε ερώτηση για το πώς στήνονται αγώνες, ότι στημένα παιχνίδια υπήρχαν πάντα και ότι μπορούν να το κάνουν προπονητής, παίκτες και παράγοντες… Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε τη δυσφορία του έναντι του Σοφοκλή Πιλάβιου, τονίζοντας ότι φέρει ευθύνη για όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι από τότε έπαψε να του μιλάει.

Για τον αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού: «Ο Δαλούκας στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70%-30% υπέρ της έδρας, δεν του έκατσε, όμως, Μετά τον αγώνα του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ίδιος μου είπε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.»

Η εισαγγελέας ρώτησε τον Νίκο Πατέρα να διευκρινίσει ποιος είναι ο «χοντρός» και εκείνος απάντησε ότι ήταν ο κωδικός του Μπέου, ενώ για τον «μουστάκια» ανέφερε ότι μπορεί να εννοεί τον Αναστόπουλο και για τον ψηλό, ότι είναι ο Πιλάβιος…

«Τον Μάκη Ψωμιάδη πώς τον λέτε; Δεν τον λέτε μουστάκια;» ρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να απαντήσει: «Εγώ τον λέω Μάκαρο»

– «Τον λέτε και αδερφούλη…».

«Και απ’ τη φυλακή να με πάρει, αδερφούλη θα τον πω. Δεν είχα οικειότητα μαζί του μόνο όταν ήμουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και πριν και μετά. Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για όσα γίνονταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, διότι εκείνος τα γνώριζε» απάντησε ο Πατέρας, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις και για άλλες φράσεις χαρακτηριστικές που καταγράφηκαν στις συνομιλίες του με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Για το τι σημαίνει η φράση «πέθανε ο χοντρός σήμερα»: «Εννοώ ότι έχασε. Δεν σημαίνει ότι ήταν στημένο».

Για το ότι «το έπαιξε»: «Εννοώ ότι χτύπησε το παιχνίδι».

Για το: «φόβισέ τον λιγάκι»: «Σημαίνει ότι γνωρίζω ότι κάτι κακό συμβαίνει και τον προειδοποιώ. Αν γινόταν παρέμβαση σε διαιτητή και δεν το γνώριζε, φταίει ο Πιλάβιος. Εγώ θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τον Γόντικα ότι ο Μάκης με πληροφόρησε ότι ακούγονται κουτσομπολιά και ο Παναθηναϊκός στον Βόλο θα χάσει το ματς».

Για τον «ψηλό Σισέ»: «Όποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση, από βιασύνη έγραψε «ψηλός Σισέ». Ο Πιλάβιος είναι ο “ψηλός”. Εκεί έπρεπε να μπει τελεία. Για τον Σισέ λέμε άλλα πράγματα».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected