Κατηγορίες
Football League

Τίμος Καβακάς : “Όλοι μού έλεγαν να μην πάω στην Παναχαϊκή!”

a5603b40c67d48d87a6f5b7a6ce4615f_LΜετανιωμένος από την απόφαση να εργαστεί στην Παναχαϊκή και κουρασμένος ψυχολογικά από την συνεργασία του με τον Αλέξη Κούγια είναι ο Τίμος Καβακάς.

Ο τεχνικός παραιτήθηκε την Κυριακή, μετά από την τρίτη σερί ισοπαλία, με τον ίδιο να δηλώνει στη «Sportday» πως δεν είχε πρόβλημα με τους παίκτες του και πιστεύει πως η Παναχαϊκή μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καβακά:

-Οι καταγγελίες εις βάρος σας από την πλευρά του Αλέξη Κούγια είναι βαριές. Τι απαντάτε;

«Με προσβάλλουν ως επαγγελματία και άνθρωπο. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και στο δικαστήριο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Η συνεργασία με τον Κούγια με κούρασε ψυχολογικά και θέλω να τη σβήσω από τη μνήμη μου. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα σπίτι μου και μπορώ να ηρεμήσω».

-Η συνεργασία με τον κ. Κούγια ήταν δύσκολη;

«Οταν μου έγινε η πρόταση το καλοκαίρι, όλοι μού έλεγαν να μην πάω στην Παναχαϊκή. Καταλαβαίνετε το γιατί. Δεν έδωσα σημασία. Πίστευα ότι με τη δουλειά μου μπορώ να αλλάξω τα πράγματα. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Πήρα το μάθημά μου και θα μου είναι χρήσιμο για μελλοντικές αποφάσεις».

-Αγωνιστικά τι δεν πήγε καλά και ξεκίνησε με απώλειες η χρονιά;

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι η ομάδα δεν έχει ήττα. Έχει τρεις ισοπαλίες κι έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ από πέναλτι. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι η ομάδα δεν έδειξε τις δυνατότητές της σε αυτά τα παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που με προβλημάτισε κι εμένα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που ξεκινά το πρωτάθλημα και η ομάδα μου δεν αποδίδει αυτό που μπορεί. Η ομάδα είναι καλή, δουλεύει και προφανώς χρειάζεται τον χρόνο της για να δείξει στο γήπεδο αυτά που μπορεί».

-Η σχέση σας με τους παίκτες ποια ήταν;

«Πολύ καλή. Κοιτάξτε, οι 16-17 παίκτες από αυτούς που είναι τώρα στην ομάδα ήταν δικές μου επιλογές και ποτέ δεν είπα ότι κάποιοι δεν κάνουν. Ημουν ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους και τα όσα ακούστηκαν, ότι ζήτησα να φύγουν κάποιοι από αυτούς τους παίκτες είναι ψέμα. Αλλωστε θα ήταν ανόητο από τη στιγμή και μόνο που ήταν δικές μου επιλογές. Πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν κάνει τη διαδρομή τους στο ποδόσφαιρο και γνωρίζουμε ποιοι είναι».

-Αφήσατε καλό κλίμα στα αποδυτήρια;

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των παικτών, ναι, το κλίμα είναι καλό. Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία οι ισοπαλίες προφανώς και την έχουν επηρεάσει. Λογικό είναι αυτό, αλλά είναι και κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί με μία-δύο νίκες».

-Μπορεί η Παναχαϊκή να μπει στην τετράδα και να παίξει στα πλέι οφ;

«Ανεπιφύλακτα μπορώ να πω ότι η Παναχαϊκή μπορεί να μπει στην τετράδα και νομίζω ότι θα μπει. Επιμένω ότι μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να δείξει τις δυνατότητές της και όταν θα φτάσει σε αυτό το σημείο, θα μπορεί να διεκδικήσει χωρίς αναταράξεις τον στόχο της».

-Μπορεί να ανέβει στη Super League;

«Ναι, μπορεί. Το πιστεύω. Είναι από τις ισχυρές ομάδες του ομίλου».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected